למי שהגיב,במיוחד איקסמיקס ../images/Emo18.gif
קודם כל תודה על התגובות ובאמת על זה שלא מחקתם את ההודעה... איקסמיקס- לדעתי נסחפת. יש מקרים שבאמת מצדיקים התערבות של עובד סוציאלי, אבל לדעתי רוב המקרים פשוט לא!!! אל תשכחו אפילו לרגע שכולנו בני אדם, כולנו נולדנו וגדלנו שווים, כולנו טועים, כולנו נסחפים הרבה פעמים, מה שרציתי להגיד זה שאם אתה צבאי ונסחפת בלהט הרגע ושמת יותר מדי צבע אז זה לא נורא, גם אם אתה גנן, והשקית את הצמח יותר מדי מים, אפשר לסלוח. אבל אדם שבחר לו מקצוע של עובד סוציאלי פשוט לא יכול להרשות לעצמו לטעות!!! במקצוע הזה אין דבר כזה "כולנו טועים, כולנו בני אדם", כי פה אתה לא הורס איזה חפץ, אתה הורס בנאדם. ובדרך כלל אנשים שמגיעים לעובדים סוציאלים הם מאד רגישים, ואני... לשמחתי אף פעם לא היה לי עובד סוציאלי, ואני מקווה שגם לא יהיה, אבל היו לי פסיכולוגים (כידוע לי עובד סוציאלי הוא גם פסיכולוג ברמה מסוימת), אני כל כך מצטערת על הרגע שבו נכנעתי להפצרות של אימא שלי והלכתי ל"טיפול". הייתי מדוכאת? נהייתי מדוכאת פי כמה!!! היו לי רגשי נחיתות? התחלתי להרגיש שלא מגיע לי בכלל לחיות. היו לי פחדים? החיים שלי הפכו לחרדה מתמשכת... ולמה? כי מישהי חשבה שהיא יודעת יותר טוב ממני מה טוב בשבילי, אני באתי אליה לבקש עזרה, והיא פשוט קטלה אותי, הרסה אותי, ניסיתי להשתחרר ממנה, אבל היא רדפה, לא עזבה, הייתה אחוזת דיבוק במחשבה שהיא איזה סופרמן שהגיע לחיים שלי בכדי להציל אותי... לבסוף הצלחתי להתנתק ממנה, אבל לדעתי זה קצת מאוחר מדי., וגם לדעת אחרים. היא הספיקה להרוס... להרוס אותי מבפנים. אחרי ההתנסות המרה שהייתה לי עם אותה אישה החלטתי שפסיכולוגים לא מתקרבים אלי, אבל קצת בכי של אימא קצת שכנועים של "אז נפלת על אדם שלא מכיר את המקצוע שלו ולא צריך לעבוד בו... לא כולם כאלה." החלטתי ללכת לפסיכולוגית אחרת, אחרי כמה פגישות הרגשתי שאני עומדת להשתגע... לדעתי זה פשוט התעללות מה שעברתי, התעללות נפשית. פסיכולוגית א' במשך חצי שנה שכנעה אותי ש-X, ועכשיו באה פסיכולוגית ב' ומשכנעת אותי ב-Z. ואני... כמעט והשתגעתי... כאילו, מה אתם רוצים מהחיים שלי? מי צודק? מי לא? כל המחשבות התערבבו לי, לא הבנתי יותר מי ומה אני, איפה אני חיה בכלל, מי הסביבה שלי? כרגע אני "חופשייה", בלי פסיכולוגים וכל החרא הזה (למרות שיועצות נמשכות אלי כמו זבובים ל...) ובעניין של עובדים סוציאלים. כמה אנשים אני מכירה שעובדים סוציאלים הרסו אותם... דוגמא: חברה שלי הייתה בפנימייה, היא רצתה לחזור הביתה, היה לה שם רע, רע מאד. ההורים שלה לא רצו אותה בבית, חברה שלי פנתה לעובדת הסוציאלית שטיפלה בה וניסתה לשכנע אותה שתיתן לה לחזור הביתה, היא לא הסכימה, במקום זה היא נכנעה ללחץ ההורים גם לבטל את סופי השבוע שבהם היא יוצאת מהבית!!! איך זה נגמר? חברה שלי ביימה ניסיון התאבדות, הייתה מאושפזת בבית חולים כמה זמן, ועכשיו גרה אצל משפחה אומנת... אחרי שהעובדת הסוציאלית הוחלפה. לסיכום: ישנם מקרים שבאמת זה כל כך ברור מה צריך לעשות... ההורים נרקומנים מכים ומהווים סכנה לילד? זה ברור שהילד לא יכול להשאר בסביבה כזאת... אבל רוב המקרים הם לא כאלה ברורים... נכון, זה לא קל להיות עובד סוציאלי... אבל אם בחרתם את המקצוע, תעבדו!!! אתם עובדים? אז תעבדו יותר!!! כי כל כך ברור שמשהו כל כך דפוק במערכת הזאת...