בטח תמחקו לי את ההודעה - להיכנס!

בטח תמחקו לי את ההודעה - להיכנס!

http://www.hidabroot.org/Site/CodePagePreview.asp?id=8053&img=0000068b.gif לינק למטה. כאחד שהכיר ולמד את 2 הצדדים, אני חושב שמומלץ לכל חבר בפורום הזה קצת לחקור את נושא הצופן התנכ"י. להבין שלא צריך להיות חכם גדול כדי להגיד שיש אלוהים אלא צריך להיות ההפך המוחלט להגיד שאין. תחקרו קצת את הצופן התנכ"י, כמוני וכמו אחרים, ותחזרו אליי אחרי כמה חודשים. רק טיפש יגיד אחרי התבוננות מעמיקה שהתנ"ך הוא איזה ספר עתיק שנכתב על ידי האדם. אתם מחפשים עולם ללא תכלית ואני מבין את זה, זה מפריע לכם לחופש המיני , אבל מה לעשות שיש תכלית לעולם הזה, ותאמינו לי אני יודע בדיוק מה זה אבולוציה, שם יפה אין ספק אבל מה עומד מאחוריו - סיפור מצוץ מהאצבע ויבוא יום וכולם ידעו על השוכן במרומים ואני רוצה להדגיש שאיני חרדי, שומר מסורת פה ושם, ולכן אני מאוד אובייקטיבי. חפשו חיים ללא תכלית ונראה לאן תגיעו.

בלינק יש עוד פרטים

תר"ה לפי הלוח הקלנדי שנת 1845 וזוהי השנה שקמה תיאוריית האבולוציה, דרווין לא פירסם באותה שנה כידוע אבל זוהי השנה שהוא התחיל לגבש אותה. יש הרבה הוכחות לכך. ואגב הצופן "אבולוציה קמה בתרה" מופיעה פעמיים בתורה. בלינק הכל.

Charles Darwin

New member
|חוזר בתשובה|

רגע, בעצם יש לי שאלה קטנה קודם. מתוקף תפקידי כ'הפך המוחלט מחכם גדול' לא הבנתי דבר אחד: למה אלוהים שם את כל הרמזים האלה במקום פשוט לגלות את עצמו ברוב פאר והדר? לא יותר פשוט?

בממש לא חוזר בתשובה

לאלוהים יש סיבות להיות אנונימי. כמו שנאמר בתורה: "כי לא יראני האדם וחי" אנחנו כנבראים לא מסוגלים לראות את הבורא. יש אומרים "אם ראיתיך - הייתיו" אנחנו בכלל לא ברמה, בדרגה של אלוהים , אני יכול לראות אותך כי אני ואתה, שנינו בני אדם, אבל אלוהים הוא לא בנאדם, מיסודות היהדות, אין לו דמות הגוף ואינו גוף.

ואני רוצה להוסיף

אתם אנשים שניזונים מהשנאה לדת ואתם מקדישים את כל חייכם למלחמה לדת. בניתן לכם תיאוריה אעלק מוכחת, כמו שבנאדם הגיוני לא יאמין לכך שחבורת קופים שאולפו להפעיל מכונת כתיבה יכתבו במשך מיליוני שנים את התנ"ך במקרה כך גם קשה להאמין שהעולם הזה נברא במקרה ובלי תכלית מסויימת. מה אתן חושבים שלא הייתי מעוניין בחופש מיני ואי תלות באלוהים? אבל מה לעשות שאני בנאדם אמיתי, שחי עם האמת ולכן אני לא משועבד ליצר שלי שאומר לי תאמין באבולוציה. הבחירה בין שני הדברים כמו שאמר האכסלי היא באמת בכוח היצר ולא בכוח השכל. אתם אנשים שכל חייכם לא דרכתם פעם אחת בבית הכנסת, לא הנחתם תפילין פעם אחת, וגם בחיים לא תרגישו את ההרגשה שהקב"ה מורגש אצלכם, הרי אתם חושבים שאנחנו מספרים סיפורי סבתא, תמיד הדתי הוא בצד המתגונן וזה לא צריך להיות כך.

Charles Darwin

New member
כף רגלי דווקא דרכה לא אחת בבית כנסת

אבל היא מעולם לא דרכה בפורום דתי במטרה להציג את חברי הפורום כ'הפך המוחלט מחכמים גדולים'. הפוסל במומו פוסל.

>אתם אנשים שניזונים מהשנאה לדת ואתם

מקדישים את כל חייכם למלחמה לדת< טעות! איני נלחם בדת. היא לא מטרידה אותי. איני שונא מאמינים. אני מתווכח רק עם אלה הטוענים שקימות הוכחות וראיות לקיום אלהים ולשמימיות התורה שלו, במטרה לברר את טיב ההוכחות והראיות. מי שמתעצבן ועובר לחרפות הם תמיד המאמינים, כאשר מתברר להם שההוכחות שלהם קורסות, יחד עם הראיות >כמו שבנאדם הגיוני לא יאמין לכך שחבורת קופים שאולפו להפעיל מכונת כתיבה יכתבו במשך מיליוני שנים את התנ"ך במקרה< חסר הבנה! הדוגמא של קופים המקישים אקראית על מקלדת מכונת כתיבה ונכתב התנ"כ, אינה נכונה, קל להראות שהיא מגוחכת, ונבחרה במתכוון ע"י אמנון איזאק כדי שיהיה לו קל לתקפה (כשל לוגי מסוג "טענת איש הקש"). אלפבית ארמי מרובע המשמש לכתיבה עברית הוא Syllabic מבחינת סווגו, ומצריך יכלת הפשטה. אבולוציה אינה הקשה אקראית של קופים על מקלדות במטרה להפיק את התנ"כ, ואינה הטלות מטבע מרובות במטרה לקבל sequence מוזמן מראש דוגמא טובה, צריכה לישם ברירה עיוורת של תכונות המסיעות ל- fitness ב- environment שבו משתנים התנאים לארך זמן, ושבו צריך להתחרות כדי לשרוד, ולא הקשת קופים כלעיל >כך גם קשה להאמין שהעולם הזה נברא במקרה ובלי תכלית מסויימת< תכלית היא ענין של השקפת עולם של המתבונן, והשקפת עולם היא ענין של הכרעה אישית, שמקורה במבנה האישיות. אין שום תכלית לעולם, מכיוון שידוע כי כדה"א צועד לקראת כליון, וכך גם היקום לברוקר יכולה להיות תכלית, למקסם (maximize) את רווחיו. לשוק ההון אין שום תכלית, והוא אדיש להשקפות הברוקרים >מה אתן חושבים שלא הייתי מעוניין בחופש מיני ואי תלות באלוהים?< אין שום הפקרות מוסרית ככלל, ומינית בפרט, אצל אתאיסטים. מקור המוסר הוא אבולוציוני (David Hume). המוסר אצלי הוא ענין של בחירה. אצלך הוא ענין של התחנפות לאלהיך במטרה לזכות באתנן של חיי נצח, שקיומם טרם הוכח

התולעת1

New member
גלעד ווילף=אספר לך ולחבריך סיפור

מי שמתעצבן ועובר לחרפות הם תמיד האתאיסתים, כאשר מתברר לך שההוכחות שלך קורסות, יחד עם הראיות ,אני יכל להוכיח לכל חברי האתאסתים שתמיד אתה וכל צאן רועך מחרפים ומקללים אתה רוצה שאציג רעיות
ואם כבר דיברנו על קופים ת'שמע סיפור בימי סבכם מלך הקופים. יום אחד ראה סבכם יצור מוזר מטפס אחריו על עץ הקוקוס. שאל היצור המוזר את סבכם ''אתה הוא מלך הקופים? אמר לו סבך, ''אני הוא! ומי אתה? אמר היצור המוזר,' ''אני מלך בלי כתר,המולך על עם בלי מלך!'' אמר לו סבך,' מה רצונך? אמר,' ''רצוני שתורה לכל הקופים שלך שיפסיקו להפיץ את השמוע הנבזית, כאילו כל יצורי תבל יצאו והתפתחו ובאו מן הקופים כי שקר בפיכם!'' אמר לו סבך', ''חצפן שכמותך! אם לא תרד מיד מן העץ ,אשליך אגוז קוקוס על ראשך!', אמר לו היצור,' ''אני בן אדם מצאצאי דור הפלגה,ואני הסבא של הסבא של הסבא שלך, כי כל הקופים שבעולם יצאו ממני ומחברי...'' נפגע סבך היקר מאד מדברי היצור המוזר ודרש ממנו בתוקף שיסביר את דבריו. הוא גם אים עליו שאם לא יסביר ויפרש את דבריו המוזרים,ישליך אגוז קוקוס על ראשו. נבהל אותו היצור ואמר,' ''בזמן שבנינו את מגדל בבל,חלק מחברי רצו לעלות על המגדל ולהתישב שם. חלק אחר רצו לעבד שם עבודת כוכבים,והיו שרצו לעלות על המגדל הגבוה ולהלחם עם בוראם. אני היתי מאותם טיפשים שרצו לעלות ולהלחם. מיד ירד עלינו מלאך גדול והוריד עמו זעם,עברה וכעס. את אותם בני האדם שרצו לעלות על המגדל ולהתישב בו,הפיץ לכל עבר. את אלה שבקשו לעבד עבודת כוכבים,העניש ובלבל את לשונם. ואת כל אותם שחשבו להלחם עם בוראם,הפך לקופים. לכן אמרתי שכל הקופים שיש היום בעולם,באו ויצאו ממני ומחברי!', אמר הקוף''אני סמכתי עליך שתספר לי ספור שלא היה ולא נברא, ואתה בחצפתך,אכזבת אותי כהוגן! ספרת לי ספור שכבר היה לעולמים ובזבזת לריק את זמני היקר! נו תחליתו,מתי תלכו לבקר סבכם בגן החיות מלך הקופים?

התולעת1

New member
אתה שקרן

אתה עוצם את העינים מלראות את האמת, נוח לך בהפקרות, אבל אתה תשלם על זה, אם היו מודיעים שהמים מורעלים בשכונה, בסיכוי של עשרה אחוז, הייתם נותנים לילדים שלכם לשתות מים? לא. ואני מתפלא למה לא? הרי תשעים אחוז סיכוי שהמים לא יורעלו רק עשרה אחוז סיכוי שהורעלו, למה לא תתנו להם לשתות? לא לוקחים סיכון, אז איך אתה חי עם מאה אחוז סיכון, לא השארת לך אפילו סיכוי אחד, כשיש למעשה לפחות חמישים אחוז סיכוי, אתה שקרן אתה שקרן, אנשים חיים בשקר כן? אדם יודע כתוב בגמרא רשעים אפילו על פתחה של גיהנום לא חוזרים בתשובה, אדם שהושקע בשקר חי אותו אכל אותו טחן אותו נשם אותו קשה לו לחזור בתשובה הוא רגיל לשקר, הוא יודע שבצד שלו אין לו שום תשובה, הוא יודע שאין דרך לחילוניזם, אין לו תשובה הוא לא יודע למה הוא חי, הוא יודע שבצד השני יש תשובה, ואעפ``כ הוא בוחר בצד שאין תשובה, רגע, אם אתה בא וטוען על הדתיים תוכיח לי תוכיח לי, מי אמר, איפה זה כתוב? אני שואל שאלה אם אתה כל כך רוצה לדעת ולחקור אני מסכים כל הכבוד, אנשים חושבים אני רואה, אנשים שבודקים זה טוב? ככה צריך להיות בשביל זה קבלנו שכל, מה ההבדל בינינו לבין החתול? שקבלנו שכל לבדוק, זה ההבדל, אבל אם אתה עם השכל לא בודק אתה גרוע מחתול, אז יחשוב האדם אם אתה בודק אצל הדתיים כל דבר איפה זה כתוב ומי אמר למה לא עשית חקירה כזאת בצד שלך שאתה נמצא איפה זה כתוב ומי אמר?

אבוקדו23

New member
אני לא שונא דת. אבל...

לקחתי פה משפט אקראי שאמרת... או יותר נכון שהאשמת בו אותנו (ולא בצדק!) ניסתי לראות, אולי יש מישהו שכן שונא דת? אז חיפשתי, ומצאתי... בקלות אפשר לראות בתמונה שיש פה איזה מסר שמעביר לנו כותב ספר הספרים אולי כדאי שאני אתחיל לחפש גם בספרים אחרים...

כפכפית1

New member
מדוע באת לכאן?

בשביל לריב? משהו מזלזל באמונה שלך? תאמין במה שתרצה ותכבד אמונה של האדם שמולך. מדוע אתה כותב פה? בתור שליח? אתה מתימר לחשוב שאתה יודע מה הם רצונותיו של אלוהים? אם אלוהים קיים הוא יצר את המדע ואת תורת האבולוציה ואת האנשים שמאמינים בה , כשאתה תוקף כך למעשה אתה תוקף את הבריאה של אלוהים. סמדר

חחחח ..

לכי תלמדי קצת, ילדונת... לפי האמונה היהודית,אלוהים נתן לאדם בחירה חופשית, אלוהים לא יצר את תורת האבולוציה,האדם כן.אלוהים לא אחראי לזה שתלכי לשם, תחשבי ככה ותחשבי ככה, את מקבלת את האחריות הגדולה על מעשייך, לעומת זאת בע"ח אלוהים ברא אותם כמו רובוטים לכן הוא גם לא יכול להעניש אותם אם לא ילכו בדרכיו.

כפכפית1

New member
טוב....

מראש הגישה המזלזלת שלך לא מוצאת חן בעיני. את מה שאני יודעת לימדו אותי פרופסורים מהאוניברסיטה העברית , אבל אתה כנראה יותר חכם. שנה טובה סמדר

כפכפית1

New member
"לפי האמונה היהודית"

הרבנים שלך ממהרים להתימר שהם יודעים מה נתן אלוהים ולמי. גישה קצת יהירה בהתחשב בגודלו ועוצמתו וקדושתו של אלוהים. אתה בטוח שהוא נתן לך אישור לדבר ולריב בשמו? סמדר

Charles Darwin

New member
לגבי הכותרת "|חוזר בתשובה|"...

זו בדיחה ישנה שלי (לא מצחיקה במיוחד למען האמת), כשמישהו בא עם "טיעון מחץ" לטובת קיומו של האל אני אומר שאני חוזר בתשובה, לא התכוונתי אליך כי ברור שאתה לא חוזר בתשובה אלא דתי מבטן ומלידה. לגבי התוכן: אמנם 'נסתרות הן דרכי האל' הוא תירוץ לא רע כדי להיחלץ מ"אי נעימויות" כגון השואה וכאלה, אבל כאן השאלה היא אחרת: אני רוצה לדעת אחת ולתמיד מה ההגיון ברמיזות האלה, למה אנשים טיפשים כמוני צריכים לחיות ככופרים רק משום שהם לא מספיק חכמים כדי להבין את משמעות שפת הסתרים הזו?

בנאדם אמיתי

בודק את 2 הצדדים ואז מחליט באיזה צד לבחור. אמנם אתם, כמו שאתה אומר שאני דתי מבטן ולידה אתה חילוני מבטן ולידה, הלא כך?

Wolverchenus

New member
אני לא

ואני כן מכיר את המחקרים שאמרו שבנפח מילים מסוים אפשר למצוא בכל ספר כל דבר. אגב, ניסית פעם לחפש בצופן התנכ"י "היטלר צדק" ו"אין אלוהים"? תנסה, כמה אימרות מחללות שם שכאלה. אתה תמצא לפחות אחת ותהיה בבעיה.

אבוקדו23

New member
שאלת... אז יש תשובה

"בעד היטלר" מופיע 3 פעמים בצופן התנכי "נגד היטלר" אפילו לא פעם אחת... "אין אלוהים" - 26 פעמים! איזה מזל שיש אנשים שמאמינים באלוהים ולא מתייחסים לדברים שמחולל רצפים אקראיים של אותיות אומר להם... אוף, אני צריך להפסיק כבר עם השטות הזו...

למעלה