דיונים על בריאתנות משעממים אותי
ואני מאמין שאין מקומם בפורום אבולוציה. אך הרשה לי להתיחס בקצרה לדבריך: "אבל אלוהים הוא לא בנאדם, מיסודות היהדות, אין לו דמות הגוף ואינו גוף". לאלוהים על פי הכתוב בתורה דוקא יש צורה ויש דמות , הרי נכתב שהוא ברא אותנו בצלמו ובדמותו (צלם בעברית= צורה חיצונית,דיוקן,מראה,תבנית,פסל. וכך גם דמות= צורה,בבואה, מראה). העברים התיחסו אל אלוהים (על פי הכתוב בתורה) כאל יצור גשמי לכל דבר (אסור לראות את פניו, והוא איש צבאות איום ונורא וכו'). מי שהשריש במוחם של מחנכיך את הרעיון שאלוהים על פי התורה הוא אינו יצור גשמי, הוא דוקא הרמב"ם וזה קרה רק במאה ה 13. אין צורך לחפש "צפנים" מגוחכים בתורה כדי להבין שגם אם יש בורא לעולם הוא לא כתב את תורת משה. הטענה הפשוטה היא שאם בורא העולם הבקיא בכל רזי בריאתו אכן כתב את תורתינו הוא ודאי היה כותב בה פרטים טכניים שהיו ידועים רק לו (ולא לכל אדם בר-דעת בתקופת כתיבתה). ואני מדבר על דברים מאוד בסיסיים כמו למשל שהארץ היא כדור המסתובב סביב עצמו וסביב השמש הנייחת. אך מכיוון שנכתבה ע"י בני-אדם, אנו רואים תיאור פשטני מנקודת ראותם של בני אדם שחיו לפני כ 3,000 שנים והיו מושפעים מעט מדתות אגדות וחוקים של בני עמים אחרים.