בטח תמחקו לי את ההודעה - להיכנס!

אבוקדו23

New member
ועוד פרט מעניין

26 זה בדיוק הגימטריה של השם המפורש! אז עכשיו זה בטוח נכון!

כרמל 1

New member
לבנאדם ממוצע

אין אפשרות לבדוק את הצד שאתה נגדו, שהרי כבר בגן יש קבלת שבת, ולומדים את הספר מכיתה ב' (לפחות אצלי) ועד י"ב, כאשר את האבולוציה ממש לא מזכירים בכל מקום.

שאלה

מניין לך שהתורה נכתבה,או ניתנה לנו ע"י אלוהים? אולי היא נכתבה ע"י אנשים מאד מוכשרים? יש לך הוכחה פרט לאמונה ?

אנשים מאוד מוכשרים

לא יכלו לדעת שדברים שקורים היום או שיקרו או שקרו כמו אסון הקולומביה, מות יצחק רבין שאגב הפרשה שבה מוצפן על רצח יצחק רבין הייתה בסמיכות למקרה הרצח, שם המשיח, בן לאדן, ועוד ועוד רק תקראו קצת באתר הידברות כמו שאני בא לפורום שלכם ודווקא קורא את המאמרים על אבולוציה מניסיון להבין לראות ולא ישר לשלול , ובאמת על ההתחלה לא שללתי את האבולוציה אבל יותר מדי חורים יש בתיאוריה הזאת , הרי אם אתם בטוחים באמונה שלכם, מה יש לכם להפסיד? או שאתם מפחדיפ לגלות את האמת?

מכיוון שמתחיל עוד מעט ליגת

האלופות אני מסיים את הויכוח עכשיו , ויכוח שלא יגמר כמו הרבה שאני רואה פה. בא נסכים על משפט אחד : "איש באמונתו יחיה" . יום טוב ושנה טובה. אה אופס, אצלכם הגויים השנה מתחילה רק בינואר. אני ממש מצטער.

...

אתה כותב "איש באמונתו יחיה" ואז מאשים אותנו באי יהדותנו ? כך לימד אותך הרב לקרב לבבות ?

אין קודים בתורה. תופעה זו היא תכונה

של השפה העברית, ולא תכונה של התורה לו רצה אלהיך להטמין מסרי אקטואליה בתורה, לא היה מצפינם באפן כה עילג, שהרי כוונת ההטמנה אמורה להיות ברורה וחד משמעית. מי שמבקש להטמין משהו בטקסט, לעולם לא יצפינו באפן כה מעורר ספקות, קונטרוברסאלי ומעורפל. השווה, למשל, עם צורה קשוטית (ornamental) של הטמנת מסר באמצעות acrostical זה נושא נרחב, ואיני בטוח האם מנהל הפורום יסכים שנדון בו כאן >איש באמונתו יחיה< ??? לא! חבקוק ב ד אומר: הנה עפלה, לא-ישרה נפשו בו; וצדיק, באמונתו יחיה. משמע, אינך בקיא בכתבי הקדש

...

ואני טוען, שאנשים מאד מאוד מוכשרים כתבו את התורה, ולאחר הרבה מאד זמן, אנשים קצת פחות מוכשרים,פיתחו שיטה מתמטית כדי לאתר קודים פקטיביים בספרים לכל אירוע מרכזי בהיסטוריה. אתה יכול להוכיח שאני טועה? מדוע לא גילו את הקוד לפני רצח רבין ורק אחריו ?

גילו

רצו להזהיר אותו , אני לא זוכר את השם שלו, זה היה סופר, אני מבטיח לחזור עם תשובה, אבל אותו בנאדם חיפש את שמו של יצחק רבין בתנ"ך, אני חושב שזה היה ערב לפני הרצח, לא ברור לי למה ההזהרה לא הגיע לרבין, למרות שאני ספק אם אפשר היה לשנות משהו, לפי אמונתי.

..

גם לי היתה הרגשה לא טובה שעלול להתרחש משהו רע בימים ההם. אתה יכול להוכיח שאין לי יכולת לנבא עתידות כשנוח לי?

..

אני למשל חוזה, שש"ס תקבל בין 8-13 מנדטים בבחירות הבאות. מצאתי קוד מסויים שמעיד על כך בספר "הנסיך הקטן". נחכה לבחירות הבאות ואם אני צודק, תכתיר אותי בתואר "שליחו של אלוהים"?

Wolverchenus

New member
מעניין שתמיד מוצאים בצופן

דברים רק בדיעבד לא? או דברים בסבירות סבירה שיקרו. אף פעם לא מגלים "צונאמי מחר אאוט אוף דה בלו"

`מדעני` הקודים, Witztum, Rips, ו-

Rosenberg (ולהלן WRR), זכו להכרה פה-אחד, בפה מלא, חד-משמעית, בשפה ברורה וחותכת, שאינה משתמעת לשתי פנים, מצד קהילית המחקר הבינלאומית, על מפעלם הם חתני פרס איגנובל 1997, על השגים בולטים, יוצאי-דופן, לא בסטטיסטיקה (מאמרם המקורי פורסם ב- Statistical Science, Vol. 9, No. 3, 1994), אלא באמנות ה- Storytelling (חפשו המלה LITERATURE) אישית, עם כל הכבוד לועדת הפרס, אני חולק על חבריה הנכבדים. הפרס היה צריך להיות מוענק ל- WRR, בתחום הבריאות. על שהעמידו את בריאות הצבור בראש מעיניהם. שנאמר "הצחוק יפה לבריאות"

מי אני שאתווכח עם חתני פרס

איגנובל. אישית אני תוהה למה הם חיפשו את המילים "רוצח אשר ירצח" ליד שם אדם שאיש לא חשב שיירצח, או אם לא היו מוצאים הסבר אחר למילים אלה במקרה שרבין היה מת בשיבה טובה מסרטן ריאות (אולי אז הם היו מסבירים שרבין הוא הרוצח מאלטלנה, ומאחר ואין מוקדם ומאוחר בתורה הם ניבאו באיחור את הפגזת הספינה?). נו טוף, אני מאחל לחברי הפורום שאיש מאיתנו לא יזכה בשנה הקרובה או בכלל בפרס דארוין.

אבוקדו23

New member
למרות שריפס מרצה לא רע

באלגברה לינארית, בהסתברות וסטטיסטיקה כנראה שהוא קצת משוחד...

>על ההתחלה לא שללתי את האבולוציה

אבל יותר מדי חורים יש בתיאוריה הזאת< אז, לדעתך, התאוריה שהאדם קורץ מעפר ביום שישי מסוים, לפני 5765 שנים (או טו טו 5766 שנים) - הגיונית, מוצקה, וחסרת חורים, מה?

לייבניץ

New member
דיונים על בריאתנות משעממים אותי

ואני מאמין שאין מקומם בפורום אבולוציה. אך הרשה לי להתיחס בקצרה לדבריך: "אבל אלוהים הוא לא בנאדם, מיסודות היהדות, אין לו דמות הגוף ואינו גוף". לאלוהים על פי הכתוב בתורה דוקא יש צורה ויש דמות , הרי נכתב שהוא ברא אותנו בצלמו ובדמותו (צלם בעברית= צורה חיצונית,דיוקן,מראה,תבנית,פסל. וכך גם דמות= צורה,בבואה, מראה). העברים התיחסו אל אלוהים (על פי הכתוב בתורה) כאל יצור גשמי לכל דבר (אסור לראות את פניו, והוא איש צבאות איום ונורא וכו'). מי שהשריש במוחם של מחנכיך את הרעיון שאלוהים על פי התורה הוא אינו יצור גשמי, הוא דוקא הרמב"ם וזה קרה רק במאה ה 13. אין צורך לחפש "צפנים" מגוחכים בתורה כדי להבין שגם אם יש בורא לעולם הוא לא כתב את תורת משה. הטענה הפשוטה היא שאם בורא העולם הבקיא בכל רזי בריאתו אכן כתב את תורתינו הוא ודאי היה כותב בה פרטים טכניים שהיו ידועים רק לו (ולא לכל אדם בר-דעת בתקופת כתיבתה). ואני מדבר על דברים מאוד בסיסיים כמו למשל שהארץ היא כדור המסתובב סביב עצמו וסביב השמש הנייחת. אך מכיוון שנכתבה ע"י בני-אדם, אנו רואים תיאור פשטני מנקודת ראותם של בני אדם שחיו לפני כ 3,000 שנים והיו מושפעים מעט מדתות אגדות וחוקים של בני עמים אחרים.

אֶחָד

New member
אנחנו מחפשים עולם ללא תכלית?

בפסקה אחת מקרית בפורום זה תמצא יותר תכלית ומשמעות מכל הכתוב כגווילי אלפי הדתות שהיו מעולם ויהיו אי פעם. מעולם לא פגשתי תאיסט שהצליח להסביר ולו שמץ מתכלית העולם. תמיד אותו גיבוב מילים מטומטם שמסתיים במילים "לאלהים יש סיבות משלו" ו"זה מעל ליכולתנו להבין" תיאורית האבולוציה מחזיקה מעמד גם במבחן האמפירי וגם הגיונית להחריד. להחריד תרתי משמע. כי המשמעיות שעולות ממנה עבורך סותמות את הגולל על אשלית האלמוות שמציע אמונתך. ישנם תאיסטים שמצליחים לישב תפיסה אמונתית ומדעית - אלה אינם שיכים לקבוצה שלך ואינם עוסקים בהבלי הדילוגים,אינם טוענים לתכלית וגם להם יש רק שאלות פתוחות. מלחמתכם בתיאורית האבולוציה נובעת רק ממקור אחד - פ ח ד - פחד שדארווין המנוול צדק. פחד שהינכם בני חלוף. ופחד שביזבזתם את חייכם לריק.

אחמס1

New member
../images/Emo6.gif

באותו אופן מישהו מצא פעם "דרווין חכם גדול" בתנ"ך אפשר גם למצוא רמזים כאלה נגד האבולוציה בהארי פוטר.

למעלה