בטקס שהיה לציון 15 שנה לפיגועים בבאונוס איירס

maozeitan

New member
בטקס שהיה לציון 15 שנה לפיגועים בבאונוס איירס

נתנו לאיזה ישראלי לקרוא נאום מדף (אני מקווה שזה לא היה השגריר) וזה פשוט היה מביך הוא בערך עילג כמו מארק עינב והוא ממש קרא גרועעעע הנה הקטע לצפייה http://www.youtube.com/watch?v=7UFaI-MvA6Q

yaelgro

New member
אותו ישראלי הוא סגן שגריר ישראל באו"ם

והוא היה שליח בשגרירות בשנה של הפיגוע. אשתו נהרגה והוא נשאר לגדל לבד 5 ילדים קטנים. קצת פחות משנה אחרי, הוא חזר עם ילדיו להקים את השגרירות החדשה. אז אולי כדאי שתחלוק קצת כבוד במקום להעביר ביקורת.

maozeitan

New member
הוא קרא מהדף כמו שבת דודה שלי קוראת בדיחות

מבזוקה וזה היה מביך. אני מבין שאת כבר יודעת את כל הקו"ח שלו... אגב במלחמת לבנון 2 השגריר בעצמו היה בראיון בטלויזיה ודיבר ספרדית כל כך מביכה (כמעט כמונו הגולשים) שזה היה בושה וחרפה !!! ישראל זו מדינה של גאונים !!! ויש בה אנשים סופר איכותיים מעניין שדווקא הבינוניות היא ששולטת והיא שמובילה בעמדות המפתח. יש לך אולי הסבר לזה?

pepe chatruc

New member
מה הקשר לבינוניות?

לא זכור לי ששגרירים זרים בארץ מדברים עברית טובה כ"כ , לפחות השניים הנ"ל כיבדו את ארגנטינה (או ספרד אני לא יודע על איזה שגריר מדובר) וניסו לדבר בספרדית.

maozeitan

New member
מה אכפת לי ממדינות אחרות אני מדבר עלינו

שמע החומר האנושי בארץ, המוחות זה דבר שלא יאמן !!! יש אנשים כל כך איכותיים וטובים ודווקא כל אלה שהולכים למשרות הציבוריות הן כל כך בינוניים, עלובים בעלי ידע שטחי ועברית קלוקלת וככה אנחנו נראים בעולם וזה חבל מאד מאד. אני מציע שכדאי שנתחיל להראות את ישראל האחרת אתה מבין... דווקא בגלל המצב הבטחוני (כלכלי?) מחורבן שאנחנו נמצאים בו כדאי לנו לעשות מאמץ ולהראות לעולם את האיכויות שלנו ולא לשלוח איזה שגריר שאח"כ מתגלה שהיה עם זונות ואחד אחר שנמצא ערום וקשור ולא חסרים מקרים מביכים, וכן לשלוח לפחות לארגנטינה שגריר שיודע לדבר ספרדית ולא אחד שמדבר עליג ועוד בשידור חי

pepe chatruc

New member
אני לא מסכים איתך

לדעתי הכרת השפה לא צריכה להיות תנאי לשגריר (לא מזיק אבל לא חובה). העובדה שניסה לדבר ספרדית על אף העובדה שהוא לא יודע מראה כבוד לארגנטינאים. אצלי איכות הבן אדם לא נקבעת לפי מספר השפות שהוא יודע או הרמה שהוא מפגין בהן. ככה אני חושב...

zfard

New member
מעוז, גם אתה חומר אנושי לא משהו,

הרי יכלת להגיד "איזה נאום מרגש", אבל במקום זה הדבר היחיד שתמיד יש לך להגיד על אנשים זה שהם עילגים. תסתכל על עצמך לפני שאתה מעביר ביקורת על אחרים, 100% מהפעמים שאתה פותח את הפה.

maozeitan

New member
אני לא מייצג מדינה ולא ארגון אלא את עצמי בלבד

ולכן השגריר הזה שמייצג את מדינתנו האיכותית והגאונית בעלת ה"מוח היהודי" לא יכול לאפשר לעצמו לדבר בערוץ 26 הארגנטינאי בצורה עילגת ומביכה כל כך ועוד הוא המציא מילים שלא קיימות בספרדית. ככה שלי מותר ולא אסור... ככה זה את יודעת. בקשר לזה שאני לא חומר אנושי משהו אני יכול להסכים איתך זכותך לחשוב מה שבא לך ואפילו להשמיע זאת בריש גלי אנחנו מדינה חופשית ודמוקרטית ואת יודעת מה היופי בזה??? שאנשים כמוך גם יכולים להשמיע את הדעות שלהם.

zfard

New member
כן,

אבל זה עדיין די מעצבן, שכבר שתי הודעות רצופות אתה עושה טעויות הקלדה שאם מישהו אחר פה היה עושה אותן אתה היית מתנפל עליו במשך שבועות אחר כך, ואם הוא היה עושה אותן בספרדית אז בכלל היית משתמש במילים די מכוערות בשביל לרדת עליו (ועוד בספרדית של ספרד, פחחח). הדבר היחיד שאתה עושה זה אך ורק להעביר ביקורת על כל העולם. זה לא יודע ספרדית, זה עילג, זה טיפש... אף פעם לא ראיתי אותך אומר משהו חיובי על משהו או מישהו. ואני ממש רוצה להגיד לך שתתאפק קצת עם השליליות שלך ולפעמים פשוט אל תגיד כלום, אבל לעזאזל אם עכשיו תענה לי על זה שאתה דווקא מתאפק מלא פעמים... אין הגדרה ששגריר חייב לדעת את שפת המקום, כמו שאמרו לך כבר, השגריר ביפן לא חייב לדעת יפנית והשגריר בסין לא חייב לדעת סינית. ואם במשרד החוץ יצטרכו לבחור בין שני אנשים שלאחד יש יכולות יותר גבוהות, הוא זה שהם ישלחו, ולא ייתנו עדיפות אולטימטיבית לידיעת השפה. כשאני יצאתי לשליחות היו גם שליחים שהספרדית שלהם לא הייתה מדהימה, וחלקם דווקא היו השליחים היותר טובים מבין הקבוצה, לפעמים אפילו דווקא בזכות השפה (הם הביאו הרבה יותר ישראליות מילידי ארגנטינה, וזה השפיע על האופן שבו הם עבדו). ועדיין, במקום שבו יכלת לבחור להתרגש מהתוכן, בחרת שוב שכל מה שיהיה לך להגיד זה רק ביקורת על רמת הספרדית של הדובר. תגיד, TIENES AMIGOS?

maozeitan

New member
לחלקם אין תעודת בגרות

חלקם סתם חובבי זונות עלובים (ע.ע אליהו בן אלישר) חלקם סתם חולי מין (התקרית שהייתה לא מזמן באל-סלבדור אם שמעת עליה) ועוד כמה מהם אפילו אין ברשותם תעודת בגרות. בקיצור מעניין למה את אומרת ספרדית של ספרד ועושה פחחחחחח ועוד רושמת tienes amigos במקום בארגנטינאית או קסטייאנו או קסטז'אנו או מה שבא לך שרושמים tenés אבל הכי מרגיז אותי זה המוצ'לרים או לוקחי הקורסים למיהם שטוענים שיש ברשותם ידע של ספרדית כשפת אם וזה פשוט מגוחך אין מצב לא הגיוני ולא אמין !!! ועוד חלקם טוענים שהם מדברים במבטא מושלם כמו המקומיים איזה קשקוש... אני שם כסף שהם אפילו ראיון עם לואיסנה לופליאטו מהמורדים לא מבינים ב 100 אחוז וזה ממש עצוב, אז שלא לדבר על ספר או על חומר קריאה מקצועי. אני רוצה לראות אותם יושבים בכיתה ומנסים ללמוד בשפה זרה ועוד הכתבות וכאלה, נראה אז באמת מה הם שווים.

zfard

New member
אוי נו באמת,

כתבתי TIENES בתור עקיצה, אני מדברת CASTELLANO בבית מהיום שנולדתי אז אתה בטח לא צריך להסביר לי איך אומרים את זה בCASTELLANO. לא יודעת מאיפה הפלצת את זה שיש שגרירים שאין להם תעודת בגרות, טוב שמעט מאד אנשים נכנסים לפורום הזה כי דברים שרשמת פה הם די הוצאת דיבה. וכל זה בכלל לא הנקודה שלי, אני לא מתווכחת איתך שיש מוצ'ילרים שחושבים שרמת הספרדית שלהם יותר גבוהה ממה שהיא באמת (למרות שמוצ'ילרים לא צריכים לדעת מספיק בשביל "ספר או חומר קריאה מקצועי", אלא מספיק כדי להתסדר, וזה מה שהם מתכוונים אליו כשהם מתארים את רמת השפה שלהם. שניים מהשליחים בקבוצה שלי ידעו ספרדית מהטיול, והם היו שניים מהשליחים היותר טובים שהקבוצה הזאת הוציאה, שליחה נוספת ידעה ספרדית בעיקר מטלנובלות, ועד היום- שלוש שנים אחרי- אני עוד נתקלת באנשים שהכירו אותה בתקופת השליחות שלה ויש להם רק שבחים להגיד על העבודה שלה). הנקודה היא שתמיד תמיד תמיד יש לך רק ביקורת. אתה לא מצליח לכתוב הודעה אחת בפורום הזה שהיא לא ביקורת על מישהו, בד"כ על רמת הספרדית שלו, כולל תיקונים לאנשים שהם הרבה יותר ארגנטינאים ממה שאתה ספרדי, על איך שהם מדברים. זה גורם לך להרגיש כמו מישהו חברותי? רצוי? אגב- כותבים מוצ'ילרים ולא מוצ'לרים, ושם המשפחה של לואיסנה הוא לופילאטו, לא לופליאטו.

maozeitan

New member
סליחה לואיסנה

את סולחת לי? אנחנו בפתחו של יום כיפור ואני מבקש סליחה ומחילה על שטעיתי בכתיבת ה אפז'ידו שלך. אגב... את יכולה להיות דוברת ספרדית מהבית אבל הספרדית שאתם מדברים היא מאד בסיסית ויחסית היא ספרדית ענייה או אם תרצי אני אגדיר זאת שהשפה היא איננה עשירה כפי שמדבר מישהו שגדל בארגנטינה עצמה. אני למשל דיברתי עם בחורה (מהפורום) שהיא ארגנטינאית שגרה בישראל 9 שנים וכשהיא באה לספרד היא לא הבינה הכל ולקח לה די הרבה זמן לשלוט בשפה ברמת שפת אם כמו שיש לה היום. וגם למשל אמא שלי שדוברת רומנית מהבית מדברת רומנית מאד מאד בסיסית וכשהיא היתה ברומניה היא ממש הבינה עד כמה הפערים הם עצומים בין מה שהיא חשבה שהיא יודעת לבין מה שהיא היתה רוצה לדעת. אז יכול להיות שמישהו שלמד ספרדית בצורה מסודרת יידע יותר ממך בוודאי ובוודאי שבכתיבה וקריאה.

zfard

New member
אדיוט, מי זה "אתם"???

לא רק שגרתי בארגנטינה, אלא שרמת הקריאה והכתיבה שלי גבוהה בהרבה משל הרבה ארגנטינאים שאני מכירה- וחלקם אמרו לי את זה בעצמם. אתה לא מכיר אותי ולא דיברת איתי ספרדית, ובתור דובר של ניב אחר של ספרדית ובטח בתור אחד שהוא לא ספרדי בעצמו, מי אתה בכלל שתשפוט אותי? קצת צניעות לא תזיק לך.

maozeitan

New member
אני מעולם לא דירגתי את רמת הספרדית שלי !

לא אמרתי מעולם שהיא בגרמה X או Y להפך !! אני תמיד אומר שאני לא יודע ושאני ממש ממש לא תותח בספרדית. אבל המוצ'ילרים האלה היו שם איזה 9 או 10 או השד יודע כמה והם חושבים שהם אלופי העולם בספרדית. וזה מה שמרגיז.

zfard

New member
לא, מה שמרגיז זה

שהדבר היחיד שמעסיק אותך זה לדרג את רמת הספרדית של אחרים, ואנחנו חייבים לקרוא את זה כל הזמן. ואל תסתתר עכשיו מאחורי יציאות על מוצ'ילרים, התחלת עם סגן השגריר, עברת אלי ולמסקנות שלך על רמת הספרדית שלי בגלל שאני "רק" דוברת ספרדית כבר 27 שנים כולל תקופה שחייתי בארגנטינה, ועכשיו נשארת רק עם מוצ'ילרוס תיאורטיים. הגיע הזמן לשתוק.

maozeitan

New member
ואני אמשיך להכנס באלה שחושבים שהם יודעים

ושהם כלי-עולם ותותחים בספרדית

zfard

New member
מילא אם היו לך עוד דברים להגיד,

אבל זה הדבר היחיד שיש לך בראש, ופה זה לא פורום "השפה הספרדית" אלא פורום "תרבות ארגנטינה", אז למה לעזאזל אתה עושה את זה פה?

maozeitan

New member
ראית את המכתבים שרשמו לי בפורום ספרד?

זה מדבר בעד עצמו לא??? ויש עוד כמה מכתבים מגולשים (או גולשות יותר נכון) שכתבו לי מכתבים אישיים ואני לא פרסמתי אותם ככה ש... אני בהחלט מרגיש חברותי...

למעלה