בידי טיבוע של ציפור מתה (כניראה תוכי)

DAF No 1

New member
והאיזור בו נמצאה

הבנתי מפורום צפרות ששם מעוניינים לדעת את המיקום של הפריט

שלומי 747

New member
לורי קשת

שלום DAF, אני לא יודע של מי הטבעת או הציפור, אבל אני יכול להגיד לך שלפי התמונות מדובר בלורי קשת אם זה עוזר...

Sweet Fantasy

New member
זה לא נראה כמו לורי

יותר מזכיר לי קוניור אבל קשה לזהות. לורי קשת בטוח לא.

שלומי 747

New member
תאמיני לי - זה לורי

אין לי סיבה סתם ליזרוק שמות אלה אם כן אני בטוח, ובמיקרה הזה - 99% שזה לורי קשת. סתם מתוך סקרנות, למה את חושבת שזה לא לורי קשת? את אומרת את זה על סמך משהו מיוחד בתמונה? או שפשוט לא ניראה לך שזה לורי? הבהרה: באמת מתוך סקרנות, מיצטער אם זה אולי נישמע קצת תוקפני, אבל כשאומרים את זה, אז אומרים את זה טון שונה כך שזה נישמע לא תוקפני
מקווה שהייתי ברור...

Sweet Fantasy

New member
תאמין לי זה לא..

קודם על לפי מה שרוני אמרה לי, עוף החול לא מתעסקים יותר מדיי עם לורים. שנית, הצבעים של התוכי הזה (או מה שנשאר ממנו) נורא אחידים ללורי קשת במיוחד. יש פה 2 צבעים ברורים, ירוק ואדום, והרבה אדום בכנפיים חיצוני. ללורי האדום בתוך הכנפיים, והירוק הוא בגב יותר ולא בפנים הגוף כמו שרואים פה. אם זה היה לורי קשת היו יותר צבעים, למרות שלא נשאר הרבה פה, רואים בבירור שהוא לא צבעוני יותר מדיי.

שלומי 747

New member
מיכל, את יודעת שאני חושב שאת מבינה בתוכים,

אבל עדיין...כמה דברים: דבר ראשון, כתבת: "עוף החול לא מתעסקים יותר מדי עם לורים" - לא מיתעסקים יותר מדי, לא אומר שהם לא מיתעסקים ביכלל. דבר שני, הלורים ירוקים ברוב גופם. הצבעים שלהם נימצאים על החזה, וגם קצת מעל הרגליים. לגבי הצבע האדום, אני לא יודע מה איתך אבל..את אמרת שזה חיצוני? לפי התמונה אני אומר שזה ביכלל לא על התוכי... הרי בטח היה איזה חתול או משהו שאכל אותה(
) ו...טוב, התוכי לא כל-כך נישאר בחתיכה אחת, והנוצות התפזרו... יותר מזה, בתמונה השניה, רואים בבירור שהכנפיים הם פנימיות. ב-ב-י-ר-ו-ר ! אה ו...אם שחכתי לציין, פרט לא חשוב במיוחד ודי שכיח - אני מגדל לורים כבר הרבה שנים... ותאמיני לי שוב - זו לורי קשת! אני אמרתי את שלי, מפה ואילך ההחלטה שלך...מסכימה? יופי - לא מסכימה - גם יופי
המשך יום נעים לכולם...

DAF No 1

New member
גודל הציפור כ18ס"מ, מעט אדום על הכנף

רק בחלק הקרוב לגוף, הכנפיים לא התפזרו בכלל. האם אפשר לראות צילום של לורי? מנסה לצרף צילום תקריב נוסף, סקרנית לדעת, האם הציפור הזו ברחה? נגנבה? כמה שנים חיה ציפור, הכי זקנה שאתם יודעים.

שלומי 747

New member
תישמע...

בתור מגדל לורים, זה ניראה לי הכי קרוב שיש. אני אומר לך - אני בטוח ב-99% אבל לא ב-100 ביגלל שהוא לא שלם...זה לא תצלום שאפשר ליקבוע בוודאות..
אבל מניסיון של לא מעט שנים, ולפי מה שניראה לי זו ניראית כמו לורי קשת.

באיו

New member
אין סיכוי שזה לורי קשת

אני לא יודעת כמה שנים וכמה סוגים אתה מגדל. יש 23 סוגים שונים של לורי קשת ורק במעטים מהם ניתן למצוא כל כך הרבה ירוק. אף אחד מהסוגים אינו נמצא בגידול בארץ, אלא אם יש אצלך כמה... ואני לא יודעת אם יש. הנפוץ בארץ זה הסוונסון (נדמה לי שזה התרגום בעברית, אני לא בטוחה- אני מכירה רק את השמות הלטיניים) והוא ברובו סגול, צהוב ואדום. לגבי הרישומים של עוף החול- קשה לי להאמין שתוכלו להיעזר בהם. והאמת- מה זה חשוב כבר? התוכי מת... אי אפשר להחזיר אותו לבעליו, ואישית אם זה היה התוכי שלי- הייתי מעדיפה לחשוב שהוא מצא בית טוב וחי באושר ועושר מאשר לגלות שמת. תעזבו את העניין.

Sweet Fantasy

New member
ואני לעומת הייתי רוצה לדעת

מה עלה בגורלו.. עדיף לדעת שמת מאשר לתהות, לדעתי.

Sweet Fantasy

New member
בקשר לשאלה -

כנראה ברח\ה. קודם כל זה תוכי ולא ציפור, והגדולים שבינהם יכולים לחיות עשרות שנים.

למעלה