ביוקרטיה שבין ביטוח לאומי למעסיק

מצב
הנושא נעול.

hilawe

New member

שלום אני פוטרתי מעבודתי (חברה גדולה) לאחר 6 שנים וקיבלתי: 1. הודעה מוקדמת לסיום עבודה ב-31/5 עם בקשה להמשיך לעבוד עד ה-26/6 ובסופו של דבר עבדתי עד ה-31/5. 2. מכתב כי הפסקתי לעבוד בחברה ב-31/5. 3. תלוש משכורת אחרון חודש מאי ובו משכורת ברוטו + ניכויים וביניהם הורדה על מינוס בימי חופש + דמי הודעה מוקדמת. 4. טופס לביטוח לאומי המפרט את התשלומים של 18 חודשי עבודה כשהחודש האחרון (מאי) הוא חצי מהסכומים בשאר החודשים - כנראה הורדת ימי החופש. ביטוח לאומי דורש: 1. אישור כי לא עבדתי מ-1/6 והלאה. 2. אישור המפרט את סכום ההורדה של ימי החופש ואת מס' הימים בכל חודש שבו נעדתי כאשר בחודשים מרץ - אפריל (במידה והיו העדרויות) יש לציין ביחס לשכר את גובה ההורדה. 3. הסבר לחישוב המשכורת בתלוש האחרון ולסכום שנרשם בחודש האחרון (מאי)בדף המפרט את 18 חודשי המשכורת. שאלות : 1. האם האישור שנתנו לי על הפסקת העבודה ב-31/5 אינו מספיק? 2. האם זה תקין כי החברה רשמה בדף הפירוט לביטוח לאומי , את המשכורת האחרונה בניכוי ימי החופש ? 3. האם חישוב דמי האבטלה לא אמור להיות ממוצע המשכורות ולא רק לפי המשכורת האחרונה ?(צירפתי להם 18 תלושי שכר אחרונים). לסיכום , החברה לא מבינה את הדרישות מביטוח לאומי וביטוח לאומי לא מעוניין לדבר עם החברה ולהיפך . הסבירו לי מביטוח לאומי כי ללא טפול בדרישות אלה , יחושבו דמי האבטלה לפי המשכורת האחרונה שהייתה חצי מכל המשכורות בחודשים שלפני. אני לא מקבלת דמי אבטלה חודשים , מציאת עבודה אינה מלאכה קלה , ועלי בנוסף לשלם משכנתא . אני מבקשת עזרה , ידי כבולות בגלל ביוקרטיה מטופשת ואינני יודעת מה עלי לעשות. בתודה מראש . הילה

לא להתייאש ולא לוותר.

שלום אני פוטרתי מעבודתי (חברה גדולה) לאחר 6 שנים וקיבלתי: 1. הודעה מוקדמת לסיום עבודה ב-31/5 עם בקשה להמשיך לעבוד עד ה-26/6 ובסופו של דבר עבדתי עד ה-31/5. 2. מכתב כי הפסקתי לעבוד בחברה ב-31/5. 3. תלוש משכורת אחרון חודש מאי ובו משכורת ברוטו + ניכויים וביניהם הורדה על מינוס בימי חופש + דמי הודעה מוקדמת. 4. טופס לביטוח לאומי המפרט את התשלומים של 18 חודשי עבודה כשהחודש האחרון (מאי) הוא חצי מהסכומים בשאר החודשים - כנראה הורדת ימי החופש. ביטוח לאומי דורש: 1. אישור כי לא עבדתי מ-1/6 והלאה. 2. אישור המפרט את סכום ההורדה של ימי החופש ואת מס' הימים בכל חודש שבו נעדתי כאשר בחודשים מרץ - אפריל (במידה והיו העדרויות) יש לציין ביחס לשכר את גובה ההורדה. 3. הסבר לחישוב המשכורת בתלוש האחרון ולסכום שנרשם בחודש האחרון (מאי)בדף המפרט את 18 חודשי המשכורת. שאלות : 1. האם האישור שנתנו לי על הפסקת העבודה ב-31/5 אינו מספיק? 2. האם זה תקין כי החברה רשמה בדף הפירוט לביטוח לאומי , את המשכורת האחרונה בניכוי ימי החופש ? 3. האם חישוב דמי האבטלה לא אמור להיות ממוצע המשכורות ולא רק לפי המשכורת האחרונה ?(צירפתי להם 18 תלושי שכר אחרונים). לסיכום , החברה לא מבינה את הדרישות מביטוח לאומי וביטוח לאומי לא מעוניין לדבר עם החברה ולהיפך . הסבירו לי מביטוח לאומי כי ללא טפול בדרישות אלה , יחושבו דמי האבטלה לפי המשכורת האחרונה שהייתה חצי מכל המשכורות בחודשים שלפני. אני לא מקבלת דמי אבטלה חודשים , מציאת עבודה אינה מלאכה קלה , ועלי בנוסף לשלם משכנתא . אני מבקשת עזרה , ידי כבולות בגלל ביוקרטיה מטופשת ואינני יודעת מה עלי לעשות. בתודה מראש . הילה
לא להתייאש ולא לוותר.
1. ייתכן שבמקום להתרוצץ בין המל"ל למעביד - כדאי להגיש לביה"ד לעבודה תביעה נגד המל"ל. במקרה כזה המל"ל יצטרך להתחיל להתרוצץ ולהסביר את עמדתו. 2. חישוב דמי האבטלה אמור להיות לפי ממוצע השכר בשלושת החודשים האחרונים. 3. אני לא לגמרי בטוח אבל אני די בטוח שזה שהיה לך חוסר בימי חופש שאולי מבחינת המעביד הצדיק ניכוי מהשכר האחרון - לא צריך להשפיע על שיעור דמי האבטלה. מחר אוכל לבדוק את זה (ואולי אעשה את זה). 4. בכל מקרה ביטוח לאומי לא בסדר, כי גם אם יש ביניכם מחלוקת על החישוב, הוא אמור לשלם לך דמי אבטלה לפחות לפי החישוב שלו, ולהשאיר את הויכוח לאחר מכן.

hilawe

New member
תודה

לא להתייאש ולא לוותר.
1. ייתכן שבמקום להתרוצץ בין המל"ל למעביד - כדאי להגיש לביה"ד לעבודה תביעה נגד המל"ל. במקרה כזה המל"ל יצטרך להתחיל להתרוצץ ולהסביר את עמדתו. 2. חישוב דמי האבטלה אמור להיות לפי ממוצע השכר בשלושת החודשים האחרונים. 3. אני לא לגמרי בטוח אבל אני די בטוח שזה שהיה לך חוסר בימי חופש שאולי מבחינת המעביד הצדיק ניכוי מהשכר האחרון - לא צריך להשפיע על שיעור דמי האבטלה. מחר אוכל לבדוק את זה (ואולי אעשה את זה). 4. בכל מקרה ביטוח לאומי לא בסדר, כי גם אם יש ביניכם מחלוקת על החישוב, הוא אמור לשלם לך דמי אבטלה לפחות לפי החישוב שלו, ולהשאיר את הויכוח לאחר מכן.
תודה
תודה על תשובתך. אשמח אם תבדוק לי את נושא ההשפעה של ימי החופש במינוס. אם כן , האם התעכבותו של ביטוח לאומי בדרישות לתעודות נוספות שלא ניתנות לי ע"י מקום העבודה (שלא מבינים מדוע עליהם לעשות זאת) מאפשרת לי לנקוט בצעד משפטי? אם כן , מה סיכויי ?

גם אם כן וגם אם לא...

תודה
תודה על תשובתך. אשמח אם תבדוק לי את נושא ההשפעה של ימי החופש במינוס. אם כן , האם התעכבותו של ביטוח לאומי בדרישות לתעודות נוספות שלא ניתנות לי ע"י מקום העבודה (שלא מבינים מדוע עליהם לעשות זאת) מאפשרת לי לנקוט בצעד משפטי? אם כן , מה סיכויי ?
גם אם כן וגם אם לא...
אני חושב שיש סיבה טובה להגיש תביעה לביה"ד לעבודה נגד המל"ל. אם בינתיים המל"ל יתרצה וישלם - יהיה אפשר לבקש את מחיקת התביעה. אם לא - אז במהלך הדיונים יהיה על המל"ל להסביר איך הוא מחשב כמו שהוא מחשב.

hilawe

New member
אוקי , לגבי מקום העבודה

גם אם כן וגם אם לא...
אני חושב שיש סיבה טובה להגיש תביעה לביה"ד לעבודה נגד המל"ל. אם בינתיים המל"ל יתרצה וישלם - יהיה אפשר לבקש את מחיקת התביעה. אם לא - אז במהלך הדיונים יהיה על המל"ל להסביר איך הוא מחשב כמו שהוא מחשב.
אוקי , לגבי מקום העבודה
ביטוח לאומי דרש מהם כפי שצייניתי אישור המוכיח כי לא עבדתי עד ה-23/6 על סמך בקשתם שאמשיך את העבודה עש תאריך זה. אך במכתב אחר עם תאריך יותר עדכני נכתב כי הפסקתי לעבוד בחברה עד ה-31/5. ועל כן החברה לא רואה צורך לענות על דרישה זו. כמו כן האם הדרישות האחרות של בטוח לאומי (מכתב המפרט את סכום ההורדה על ימי החופש) , הן לגיטימיות, זאת מאחר והחברה מאד מסודרת בכל הנוגע לטפסיידה שעליה להעביר לביטוח לאומי, האם החברה מחוייבת לענות על דרישות אלה ?

אני לא יודע אם היא מחוייבת.

אוקי , לגבי מקום העבודה
ביטוח לאומי דרש מהם כפי שצייניתי אישור המוכיח כי לא עבדתי עד ה-23/6 על סמך בקשתם שאמשיך את העבודה עש תאריך זה. אך במכתב אחר עם תאריך יותר עדכני נכתב כי הפסקתי לעבוד בחברה עד ה-31/5. ועל כן החברה לא רואה צורך לענות על דרישה זו. כמו כן האם הדרישות האחרות של בטוח לאומי (מכתב המפרט את סכום ההורדה על ימי החופש) , הן לגיטימיות, זאת מאחר והחברה מאד מסודרת בכל הנוגע לטפסיידה שעליה להעביר לביטוח לאומי, האם החברה מחוייבת לענות על דרישות אלה ?
אם זה לא מפריע לה - שתענה, מה איכפת לה. אבל הזכות שלך לדמי אבטלה לא אמורה להיות תלויה במידת שיתוף הפעולה של המעבידה שלך עם המל"ל. אם את זכאית - שהמל"ל ישלם גם אם המעבידה שלך לא משתפת פעולה ב-100%.

hilawe

New member
שוב תודה

אם זה לא מפריע לה - שתענה, מה איכפת לה. אבל הזכות שלך לדמי אבטלה לא אמורה להיות תלויה במידת שיתוף הפעולה של המעבידה שלך עם המל"ל. אם את זכאית - שהמל"ל ישלם גם אם המעבידה שלך לא משתפת פעולה ב-100%.
שוב תודה
אם כן עלי לתבוע את התשלום , ובמידה והחישוב לא נראה לי תקין , אוכל לערער על כך?(ואז אהיה חייבת את שיתוף הפעולה מצידה של החברה).

אני לא יודע ממה הסקת את זה...

שוב תודה
אם כן עלי לתבוע את התשלום , ובמידה והחישוב לא נראה לי תקין , אוכל לערער על כך?(ואז אהיה חייבת את שיתוף הפעולה מצידה של החברה).
אני לא יודע ממה הסקת את זה...
בטח לא ממה שאני כתבתי. לדעתי - את יכולה לתבוע את המל"ל ולדרוש שהם יחשבו את דמי האבטלה לפי הממוצע של השכר בשלושת החודשים האחרונים ושבכל מקרה ישלמו לך בלי דיחוי את דמי האבטלה לפחות לפי החישוב שלהם וימשיכו להתווכח איתך אחר כך על השאלה אם צריך להוסיף או לא. לדעתי, את לא אמורה להיות זו שתסבול מכך שהחברה לא משתפת פעולה עם המל"ל. לא את חייבת את שיתוף הפעולה מצד החברה. אם תוגש תביעה נגד המל"ל, אז בזמן שהמל"ל יצטרך להסביר את עמדתו, הוא יצטרך להסביר אותה, ואם הוא יצטרך את שיתוף הפעולה של החברה - שידאג לקבל אותה.

שיר ורד

New member
תגובה

תגובה
אנסה להסביר את תגובת הביטוח הלאומי. אני מבין שבחודש מאי שולמה לך משכורת רגילה, ממנו נוכו ימי חופשה שליליים ובנוסף שולם תשלום בגין הודעה מוקדמת. התשלום לביטוח הלאומי נעשה על פי המשכורת הרגילה בניכוי ימי החופשה שהורדו ממך אך ללא התוספת של תקופת ההודעה המוקדמת. להערכתי בביטוח הלאומי חושדים שנעשה כאן איזה שהוא תרגיל לא חוקי כדי להקטין את התשלומים לביטוח הלאומי. כידוע (אם כי אינני מוצא את הסימוכין החוקיים לכך) תשלומים מיוחדים הנובעים מסיום יחסי עובד מעביד אינם חייבים בדמי ביטוח לאומי. (תשלומים אלו כוללים בין השאר - פדיון חופשה, דמי הבראה, פיצויי פיטורים מעל התקרה החייבת במס הכנסה וגם כנראה דמי הודעה מוקדמת). מצד שני, לא כתוב בשום מקום שעל שכר שנוכו ממנו דמי פדיון חופשה שלילית יש לשלם דמי ביטוח לאומי כאלו לא נוכו דמי הפדיון מהשכר. לכן , נוצר מצב שבו קבלת שכר הגבוה משכרך הרגיל, אך דמי הביטוח הלאומי שנוכו מהשכר נמוכים מאשר בחודש רגיל. אם נוסיף לסיפור את העובדה שבמכתב הפיטורים התבקשת לעבוד גם במהלך חודש יוני, למרות שפיטוריך נכנסו לתוקף בסוף מאי, זה מעורר את החשד לניסיון של קומבינה שלך ושל המעביד בסגנון הבא. בפועל נותן לך המעביד הודעה מוקדמת כחוק ופיטוריך נכנסים לתוקף בסוף יוני (ולכן את מתבקשת להמשיך ולעבוד בחודש יוני), אבל המעביד בעצם לא צריך את העבודה בתקופה הזו ולכן הוא מוציא אותך לחופשה בתקופה זו, אבל מאחר וזה לא חוקי להוציא לחופשה בתקופת הודעה מוקדמת (או לפחות 14 יום אסור שיהיו על חשבון החופשה) הוא מבצע את הקיזוז ע"י פדיון חופשה שלילי בחודש הקודם, וחוסך ע"י כך גם חלק מהתשלומים לביטוח הלאומי. מאחר והפיטורים נכנסים לתוקף ב 1/6 , יוצא שאת נהנית מפיצוי כפול בגין חודש יוני גם דמי הודעה מראש (שעליהם לא שולם מס) וגם דמי אבטלה מאחר ואת כבר מובטלת. ביטוח לאומי "מחפשים" אותך ואת המעסיק כדי לנסות לעלות על רמאות אם היתה כזו ולא לשלם תשלומים שאינם מגיעים לך כחוק וכן לגבות מהמעסיק את תשלומי הביטוח הלאומי שלכאורה ניסה להעלים. המשך בהודעה נפרדת

שיר ורד

New member
המשך

המשך
את העברת לביטוח הלאומי שני מסמכים סותרים של המעביד. 1. בקשה להמשיך לעבוד לאחר ה 31/5. 2. אישור כי הפסקת לעבוד ב-31/5. בנוסף ישנה הצהרה שלך (ע"י עצם הגשת תביעה לדמי אבטלה על כל חודש יוני) כי לא עבדת בחודש יוני. יכול להיות שכאן הם מנסים להכניס אותך למלכודת. אם אכן עבדת בחלק מחודש יוני היה עלייך לדווח על כך ואם לא דווחת, הרי ניסית לתבוע תגמולים שלא כדין. מעבר לכך, אם עבדת יוצא שהמעסיק רימה ועשה תרגיל בלתי חוקי בכך שלא נתן לך תלוש משכורת לחודש יוני ואף לא שלם מס על תקופת העבודה הזו. אם לא עבדת בחודש יוני למרות שהוצעה לך עבודה בחודש זה, הרי את בחזקת מסרבת לקבל עבודה ואז אפשר להפעיל כנגדך את הסנקציה של דחיית הזכאות לדמי אבטלה ב 90 יום. אין להם הוכחה לא לכאן ולא לכאן ולכן הם דורשים את המסמך של המעסיק כדי שיוכלו להפעיל את הסנקציה הנ"ל. לכן, גם אם המעסיק מוכן לתת את האישור הנ"ל יש להזהר מלתת סתם אישור כזה. הדרישה השניה לדעתי באה כדי ללכת לקראתך במידה ובכל זאת הכל בסדר. במידה ובחודשים מרץ עד מאי עבדת פחות ממשרה ועקב כך ניכו משכרך, הם יחשבו את ממוצע השכר לפי החישוב לעובד שהוא שכיר יום, כלומר יחלקו את המשכורת של שלושת החודשים האחרונים למספר ימי העבודה בפועל ולא ל 75 כפי שמוגדר עבור עובד שאינו שכיר יום. הדרישה השלישית באה כנראה כדי שהם יצליחו להבין מה בעצם קרה במשכורת של חודש מאי, האם הדווחים ותשלומי דמי הביטוח הלאומי נעשו כחוק או שנעשה ניסיון לרמות את הביטוח הלאומי. לגבי ההסבר שקבלת מהביטוח הלאומי אני חושב שלא בדיוק הבנת אותם, אלא שהם אמרו (או לפחו התכוונו לומר) שללא המסמכים הללו יחושב שכרך על פי השכר המדווח בשלושת החודשים האחרונים, מחולק ב 75 יום, כאשר השכר לחודש מאי הוא חצי מהשכר הרגיל. כלומר השכר היומי המחושב לדמי אבטלה יהיה בערך 5/6 ממה שהיה צריך להיות באמת. המשך בתגובה נפרדת.

שיר ורד

New member
המשך - מה כדאי לעשות?

המשך - מה כדאי לעשות?
לשלוח מכתב רשום למעסיק המבקש ממנו להענות לדרישות הביטוח הלאומי ולצרף את המסמכים וההסברים הנדרשים. במידה והמעסיק ישלח לך את ההסברים הנדרשים תוך מספר ימים, לשלוח אותם לביטוח הלאומי. אם לא תקבלי את המסמכים הנ"ל להגיש תביעה לבית הדין לעבודה כנגד הביטוח הלאומי, לצרף לתביעה את דרשית הביטוח הלאומי , את המכתב ששלחת למעסיק והצהרה שהמעסיק לא מוכן להענות לדרישות הביטוח הלאומי. במקרה כזה, ידרוש בית הדין מנציגי הביטוח הלאומי להסביר את מקור דרישתם להבהרות, אם ישוכנע בית הדין בצדקתם, הוא ידרוש מהמעסיק לבוא להעיד או למסור תצהיר, אם לא ישוכנע הוא יורה להם לשלם לך על פי הדין. בכל הסיפור הזה, את צריכהלהזהר מליפול למלכודת 90 הימים שציינתי קודם ולכן רצוי שיהיה לך הסבר הגיוני לגבי הצעת המעסיק לעבודה במהלך חודש יוני, כאשר בפועל לא עבדת. הסבר אפשרי הוא: המעסיק הציע לך לעבוד בימים אלו, כדי שלא יצטרך לבצע פדיון של חופשה שלילית . ההצעה בוטלה בעל פה ביוזמת המעסיק. אולי גם רצוי לתת הסבר לביטול, הסברים סבירים לביטול יהיו: התברר לו כי אין לו עבודה מתאימה להציע לך בתקופה זו. התברר לו כי העסקתך לאחר סיום יחסי עובד מעביד חושפת אותו לתביעות במקרה של פגיעה בעבודה במהלך תקופה זו. הוא חשש מאוירה שלילית שתווצר במקום העבודה , אם לאחר שפוטרת תמשיכי להסתובב שם. ולסיום תשובות ישירות לשאלותיך: 1. לא מספיק. בגלל שיש אישורים סותרים הם מבקשים הבהרות. 2. לדעתי תקין. צריך לבדוק שמא ניתן היה לקזז את פדיון ימי החופשה השלילי מתוך רכיב ההודעה המקודמת ולא מתוך רכיב השכר, ע"י כך היו משתלמים לך דמי ביטוח מלאים גם לחודש מאי ולפחות חלק מהבעיות שציינת לא היו מתרחשות. במידה וזה היה אפשרי לביצוע, צריך לבדוק מול המעסיק וביטוח לאומי האם עדיין ניתן לתקן "טעות" זו. 3. החישוב מתבצע לפי ממוצע השכר היומי של שלושת חודשי העבודה האחרונים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה