ביטוח אבזור

ביטוח אבזור

רוביינו מקבלים אבזור ממשרד הבריאות או קופות חולים לשימושינו בבית ובחוץ, על האיבזור מחתימים אותנו, לשמור עליו עד גמר השימוש,חותמים על שטר,זאת דרך מקובלת, עלותו של האיבזור מגיע לסכומים גבוהים מאד מאד, כשמבטחים את הבית מה עלינו לעשות? הציוד לא שלנו אנחנו אחראים עליו, עלות הביטוח בגלל האבזור היקר, מגיעה לכמה אלפי שקלים, הרבה יותר מהקצבה, ממה ישאר לנו לחיות, חייבים לתת את הדעת על כך, פניתי בשאלה למקומות שונים ביינהם משרד הבריאות,הופתעו מהשאלה הצדיקו אותה,אך תשובה לא קבלתי גם הם לא יודעים , לאף אחד אין תשובה,מה עושים? שאלה אחרת נכה נוסע בחוץ, מותקף מואף מהכסא, הכסא נילקח, עלות הכסא מעל 40,000 אלף שח',האם הוא יקבל כסא אחר, האם חייבים לבטח ציוד שמשתמשים בו מחוץ לבית, הביטוח יקר מאד כמו אולריסט, מדוע כשמקבלים ציוד יקר מאד לא מקבלים הנחיות מתאימות, הנכה מסוגל להתחייב על שימוש הולם,אך לא נגד גנבה שרפה או תקפה בבית או בחוץ. מבקשת לקבל תשובה דחופה ומקובלת ע"י הגופים הנוגעים בדבר. השמאי שהיה בביתי דורש ממני לשלם על הציוד הנ"ל.
 
את צודקת

ראשית, את צודקת יש כאן בעיה וחייבים לפתור אותה.בתשובתי אני יוצאת מנקודת הנחה שמשרד הבריאות וקופת החולים סירבו לשלם בגין הביטוח, ואני מבינה שאת פנית אליהם בנושא זה. חשבתי על מספר דרכי פתרון אפשריים: הראשון- להלחם במשרד הבריאות שהם ידאגו לבטח את האביזרים. לפנות אליהם במכתבים (עדיף בשם ארגון הנכים ). אולי עדיף גם להיעזר בעורך דין לשם כך. מכיוון שהפתרון הזה עשוי לקחת זמן, בינתיים , אני חושבת שכדאי לחשוב על פתרון נוסף. פתרון שני - שארגון הנכים יצור קשר עם מספר חברות ביטוח (או עם סוכנים), על מנת שאלה יציעו פוליסה מוזלת שתבטח את האביזרים הללו. אני מניחה שלארגון הנכים יש עורך דין שיוכל לבחון את הפוליסות ולקבוע איזו פוליסה מתאימה ביותר לצרכים, וגם הזולה ביותר. לא הבנתי מי זה השמאי שהיה בביתך ודורש ממך לשלם? האם הכוונה היא לשמאי מטעם חברת הביטוח שלך? במידה וכן, נראה לי שאין לך ברירה: בשלב הזה, כל עוד אין לך פתרון חלופי את צריכה לדאוג לבטח את הציוד על חשבונך. אני מקווה שפתרון ימצא בהקדם.
 
בעיה ??

ציוד שקיבלת ממשרד הבריאות ובעצם "שייך" למשרד הבריאות - אם יגנב או יושחת שלא באשמתך תקבלי אחר במקומו. אם זה ציוד שקנית לעצמך והוא יקר - אז אכן עליך לדאוג לבטח אותו, וכאן אכן העצות של ד"ר טל לגבי התארגנות נכים יכולות לעזור.
 
מתוך דבריה של מרים....

מתוך דבריה של מרים עולה כי הוחתמה על ידי קופת החולים על טופס המחייב אותה לשמור על הציוד עד לאחר השבתו לקופת החולים. במידה ואכן, הציוד מבוטח על ידי קופת החולים בעת השימוש על ידי מרים , הן בבית והן מחוצה לו, הרי שאין צורך בביטוח נוסף. יחד עם זאת, אם התמונה שהוצגה כאן היא שלמה, הרי שחבל שקופת החולים מבטחת את הציוד ואיננה מעדכנת את השוכרים על הביטוח הזה. מאידך, ייתכן כי קופת החולים התחייבה בפני חברת הביטוח המבטחת את הציוד כי תחתים את השוכרים על טופס התחייבות לשמירה, ואז אין לקופת החולים ברירה. מכל מקום, אני מציעה למרים לבחון היטב את החוזה שחתמה עם קופת החולים בעת שכירת הציוד, היות וזה מה שמחייב אותה בפועל (גם אם יש פוליסה, ייתכן שתוגש נגדה הודעת צד ג' על ידי הגורם המבטח על בסיס החוזה). יתרה מכך, אני חייבת לסייג את דבריי ולומר כי לא ראיתי אף אחד מן המסמכים שדובר עליהם כאן: לא את החוזה עליו חתמה מרים עם קופת החולים ואף לא את פוליסת הביטוח של הקופה (פוליסה שקיומה אוזכר על ידי חיותה). מנסיוני במקרים כעין אלו, עדיף לראות את המסמכים בעיניים ואז לקבוע עמדה משפטית. כך לדוגמא, קיימת לעתים פוליסה עם תניות פטור רבות, ועדיף לדאוג לפוליסה נוספת כדי לישון בשקט בלילה, שהרי הציוד הוא יקר... לפיכך, אמליץ למרים – ואני סבורה שמוטב לעשות כך ברוב המקרים המועלים בפורום- לגשת לייעוץ משפטי עם כל המסמכים הנוגעים לדבר ולא להסתפק בדברים שנכתבים כאן. מדובר בציוד יקר ולכן שווה להשקיע כדי לקבל עצה מדוייקת לחלוטין, המתבססת על עיון במסמכים.
 
למעלה