ביטוח אובדן כושר עבודה ונכות נפשית

פניה לעו"ד

תודה על התייחסותך אכן אני לא מסוגל במצבי להתמודד עם כל זה , אבל אין לי כסף לפנות לעו"ד פרטי האם לדעתכם כדאי לי לפנות לחברות שעוסקות במימוש זכויות כמו החברות של "לבנת פורן" או "בזכותי" ... או מישהו אחר באיזור מגוריי ? מודה לכם מאד על ההתייחסות

תשובה

באופן חד משמעי - לא. מעבר לעובדה שהחברות הללו אינן פילנתרופיות וגובות כסף עבור שירותיהן (גם "דמי פתיחת תיק"), הן מסיגות את גבול המקצוע של עורכי הדין. לא מזמן היתה על כך כתבה ב"תוכנית חיסכון" בערוץ 2. רק עורך דין מוסמך לייצג לקוח מול צד שלישי. רוב עורכי הדין בתחום יגבו שכ"ט באחוזים לפי התוצאה.

ביטוח אובדן כושר עבודה ונכות נפשית

שלום. עבדתי במשך למעלה משנה חודש בחודשו כשכיר . בשלב מסוים החלק המעסיק ע"פ חוק להעביר תגמולים לחברת ביטוח שלמעשה מבטחת במסגרת זו גם עבור אובדן כושר עבודה. מספר חודשים לאחר התחלת החברות בתוכנית הביטוח הזו חלה אצלי הפרעה תפקודית קשה שהמשיכה להידרדר וגרמה לי להפסיק לעבוד לחלוטין. בהתהליך של כמה שנים מול מרפאות בריאות הנפש ובהמשך מול הביטוח הלאומי התברר שאני סובל מנכות נפשית קשה המגבילה אותי לגמרי (100 אחוז אי כושר עבודה לצמיתות) כידוע מחלות על רקע נפשי יכולולת להתפתח בהדרגה במשך זמן רב וללא ידיעה כלל של החולה וחוסר הבנה מצידו שהוא לוקה במחלה זו עד שהיא פורצת באופן אקוטי. איך אפשר לומר שהמבוטח הסתיר ולא דווח על מידע שהוא בעצמו לא ידע אלא הרבה זמן מאוחר יותר בה התברר בדיעבד על ידי אנשי מקצוע ממה הוא סובל ? האם חברות הביטוח לא יטענו בשל הפתולוגיה הההדרגתית של המחלה שהיא התחילה לפני מועד תחילת החברות בביטוח ? איך מתמודדים בנושאים כאלה מול חברות הביטוח ? (אני לא מאחל לאף אחד להיות מוגבל תפקודית על רקע נפשי קשה) אודה מאד למי שיכול להשיב

עכשיו אני כבר מפוחד

תודה יואב . עכשיו אחרי תשובתך אני כבר מודאג ומפוחד , איך אדע למצוא ולבחור עו"ד מתאים יש כל כך הרבה . אף פעם לא הייתי אצל עו"ד הסיבה שאני חשבתי לפנות לאותם גורמים זה כי אני לא מסוגל להתמודד עם זה לבד, אני בקושי מתפקד. איך אידע שהעו"ד שאני פונה אליו יותר מקצועי וישר ? האם החברות הללו לא מעסיקות עו"ד ? חשבתי שהם גם עו"ד עכשיו אני ממש לא יודע מה לעשות בכל אופן אני מאד מאד מודה לך ולפורום על ההתייחסות והעצות בנושא

חיפוש עו"ד

הכי טוב להתחיל בקבלת המלצות מבני משפחה, חברים, קרובים וכו'. תוכל לשלב זאת עם חיפוש באינטרנט. לפגישה עם עו"ד אתה יכול ללכת עם מישהו שיתרשם גם הוא. הכי חשוב זה "החיבור" עם עוה"ד. בסופו של דבר עליך לזכור, שכשעו"ד עובד על אחוזים, יש לו אינטרס זהה לשלך - למקסם את התוצאה הכספית.

שמעתי לעצתכם והצלתכם - פניתי לעו"ד

אני שמח שפניתי לפורום וששאלתי כי באמת לא הייתי מודע לכך שהחברות למימוש זכויות לא עושות שום דבר מבחינה משפטית... ... ... (גם איתרתי את הכתבה שהזכרת מערוץ 2 מהתוכנית "תכנית חיסכון" וצפיתי בה...) התייעצתי עם אחד מהאנשים שמטפלים בי ושאני סומך עליו מאד והוא נתן לי המלצה לעו"ד וכבר קבעתי איתו פגישה לשבוע הבא... תודה מקרב לב , תבורכו.

תשובה

הבדיקה נעשית באופן פרטני, בהתאם לתיעוד הרפואי, אופי התלונות, ופרמטרים רבים נוספים. לא כל תלונה הופכת מיד למחלה מאובחנת, וכפי שאמרת בעצמך, מדובר בתהליכים שנמשכים לעיתים זמן רב.

לא הבנתי

תודה על התייחסותך אך לא הבנתי אם היו תלונות במרפאה עוד בטרם נפתחה הקרן , תלונות שלא אובחנו ולא זוהו כלל כחלק מהבעיה הנפשית שבין ההחמרה שלה מאוחר יותר נקבעה לי נכות לצמיתות אז הן לא נחשבות למידע קודם ומצב קודם של המחלה לפני פתיחת הקרן ולכן הביטוח תקף ? או שזה שרישמית אובחנתי והכרותי בנכות על רקע בעיות נפשיות שנה מאוחר יותר זה לא משנה כי כבר היו תלונות קודם לפתיחת הקרו שבדיעבד התבררו כקשורות גם לבעיות שבגינן נקבעה הנכות מאוחר יותר ולכן הביטוח לא תופס אודות מקרה נכות זה ? מצטער אך כלל לא הבנתי את תשובתך בתודה מראש

תשובה

כפי שכתבתי, לא כל תלונה הופכת לאבחנה חד משמעית של מחלה, גם אם מדובר ברצף של תלונות. כל מקרה נבחן לגופו. אני לא יכול להשיב לך באופן חד משמעי על שאלתך, האם התלונות ייחשבו כמצב קודם או לא. זו שאלה שמומחה רפואי צריך להתייחס אליה. לגבי הביטוח - יש לבדוק גם כיצד נוסחה השאלה בשאלון הבריאות, אם זה היה שאלון קצר או מורחב.

שאלון הבריאות

תודה לך באשר לשאלון הבריאות או כל שאלה אחרת, מעולם לא היה לי קשר קרן בשום צורה שהיא בעבר ובכלל לא הביאו בפניי אף שאלון רפואי או כל דף אחר למלא.

למעלה