ביטוח בריאות, ביטוח דירה/Umbrella, מעקב זהות ומיניוואן

liviur

New member
Its all fun and games till ...

בנימה רצינית - כל עוד אתה קרוב לאיזור מטרופוליטני והניקוי שלג הוא סביר - צמיגי All season כנראה יעשו את העבודה - עם מידה בריאה של זהירות ומודעות.
&nbsp
אבל הנקודה היא לא רק שלג וקרח.
&nbsp
מתחת ל40 מעלות (פרנהייט) צמיגי All season ובטח שקיץ הרבה פחות יעילים.
זה לא קשור לכמה הרכב כבד ויציב.
התרכובת + הטמפרטורה גורמת לצמיג להיות קשיח וחלק כמו פלסטיק.
&nbsp
עכשיו עם All season שנוסעים לאט - למי שרגיל - מילא... למי שחדש לתחום / גר מחוץ לערים הגדולות - לדעתי פחות הרפתקאה מומלצת.
&nbsp
בשנתיים שאני פה (אני שם בצד שניה את זה שאשתי גרה פה גם לפני והניסיון שלי בנושא יותר רחב) - ברכב שלי (ספורט , נמוך, קל, הנעה אחורית - שבא עם צמיגי קיץ) - אני שמתי צמיגי חורף וברכב של אשתי (היה SUV קטן עם All seasons 4*4) לא החלפתי צמיגים.
&nbsp
למען הסר הספק - הרכב היותר בטיחותי משמעותית מבין השתיים בחורף היה שלי.
By a mile.
&nbsp
הנקודה העיקרית - רכב רגיל עם צמיגי חורף > ג׳יפ / מיניוואן / SUV עם 4*4 וצמיגים רגילים במהלך החורף מבחינת בטיחות ואחיזה.
&nbsp
(אני חובב נהיגה , מבין דבר או שניים בתחום)

doronf65

New member
מנהל
לגבי רכישה פרטית

לך על אובאמה קייר. הוא עדיין קיים, כי לא הועבר משהו אחר. נכון שזה עשוי להשתנות, אבל תהנה ממנו כל עוד אפשר, ויש לפחות כמה חודשים. ואז תראה מה החלופות.
העיקרון הוא שזה ''מרקט פלייס'' שמוקם ע''י המדינה, אז לך לזה של מרילנד.
כמובן, אם אתה זכאי. אם אתה לא אזרח אני לא בטוח מה זכויותיך על ויזת עבודה.

rachello1

New member
מבקשים הוכחה לאזרחות

אם הוא לא מקבל עזרה במימון, ביטוח מחוץ למרקט פלייס יכול להיות לפעמים זול יותר והמבחר גדול יותר וטוב יותר

doronf65

New member
מנהל
שיבדוק

גם בחוץ וגם במרקטפלייס. וכן, הם שואלים לגבי אזרחות ויש הבדלים בין אזרח ללא אזרח, אבל יש מצב שכן מגיע, אולי הזכאות קצת שונה. אני לא מכיר מנסיון אישי, אבל כך אמרו לי כאלה שניסו.

gettysburg

New member
בשביל ביטוח באובמהקר מספיקה ויזת עבודה

מניסיון אישי אזרחות היא לא חובה, ואפילו לא SSN. התהליך היה קצת יותר מסובך מהרגיל אבל זה אפשרי. לא יודע לגבי מימון.

פרטים כאן: https://www.healthcare.gov/immigrants/immigration-status/
("Individual with Non-immigrant Status").

הם מבקשים להודיע להם ברגע שמקבלים SSN - לא ממליץ. הם החליטו לבטל לי את החשבון הקיים ולפתוח חדש מה שגרר בעיות במשך חודשים מול חברת הביטוח.

Fellowship

New member
אבל אובמה קר עומד להעלם, לא נראה לי שכדאי עבור מספר חודשים

לשבור את הראש, לחפש, לרכוש, ובעוד מספר חודשים לעשות שוב את הכל מהתחלה.

Fellowship

New member
מרקט פלייס? מחוץ למרקט פלייס? אובמה קר? יש למישהו אולי

לינק שעושה סדר בכל הסינית הזו?

rachello1

New member
לפי אובמה קר אם אתה

קונה ביטוח דרך המרקט פלייס ואתה זכאי לסבסוד - המדינה משתתפת בעלות של הפרמיה שלך. אבל לא כל חברות הביטוח משתפפות במרקט פלייס כך שזה מקטין את האפשרויות שלך. כל שנה חברות מחליטות לא להשתתף מצד שני יש חברות שמציעות ביטוח מחוץ למרקט פלייס. אם המדינה לא מתתתפת בתשלום הפרמיה שלך לעיתים זול יותר וטוב יותר לקנות ביטוח מחוץ למרקט פלייס. כך או כך - אם אתה לא זכאי לסובסידיה תתכונן למכה רצינית בכיס

Fellowship

New member
"מכה בכיס״ באיזה סדר גודל?

אלף דולר למשפחה לחודש? אלפיים? יותר?
אגב, מה זה ״בתוך״ ו״מחוץ״ למרקט פלייס?
אם יש למישהו לינק טוב להסברים להדיוט מתחיל, אשמח לקרוא.

naf86

New member
זה תלוי בביטוח/מדינה/חברה/תוכנית וכו'

לפני 2017 קיבלנו הצעות מחיר למשפחה שלנו. ההצעות נעו בין 1,440-1727 לחודש למשפחה (כלומר 2 מבוגרים + ילדים. מחיר של יחיד או יחיד + ילדים או רק זוג הם כמובן זולים יותר).
מדובר על חברת excellus blue cross blue shield במדינת ניו יורק. כמובן שיש חברות אחרות, אבל בחרנו בחברה הזאת מסיבות שונות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

KallaGLP

New member
אנחנו משפחה של 5 + 1 שמצטרף אלינו כמה פעמים בשנה,

לאחרונה ביחד עם חברתו, שזה נותן סך הכל 7. בנוסף, יש לנו כלב ענק שכשהוא נכנס לתא מטען גדול לא נשאר שם יותר מקום לכלום.
מה שיש לנו זה אפילו לא מיניוואן, אלא פורד אקונוליין, שקנינו אותו משומש מסוכנות פורד, והוא משמש אותנו לנסיעות של כל המשפחה ולטיולים. הוצאנו את שורת הספסלים האחורית כדי להגדיל את שטח האחסון. אנחנו מטיילים המון, אך אף פעם לא טסים, תמיד נוסעים לכל מקום ברכב, כולל לסטייטים אחרים (מעבר לחיסכון, מבחינתנו הדרך היא חלק בלתי נפרד מהטיול שמאפשר להכיר את הארץ טוב יותר), ונוח לנו שיש לנו המון מקום לכלב ולכל הדברים של כולם. כבר הרבה פעמים עשינו טיולים של שבוע ושבועיים ואף יותר ברחבי ארה"ב עם הרכב. תענוג.
אך לעבודה, סידורים ונסיעות רגילות של עד 5 איש יש לנו רכב משפחתי קטן וחסכוני - טויוטה פריוס פלאג אין.
אגב, זה לא קשור לארה"ב. גם בארץ היה לנו פולקסוואגן טרנספורטר בדיוק מאותן סיבות בנוסף לרכב קטן יותר בליסינג ממקום העבודה.

costaet

New member

כל הכבוד על האקוליין!!
החלום שלי לעתיד הקרוב-בינוני הוא להפוך ואן 12-15 נוסעים לRV קטן, אבל כרגע יש לי רכב שטח כפרוייקט שמעסיק אותי מספיק, אולי שנה הבאה.

KallaGLP

New member
אני מכירה רווק צעיר שרכש בגרושים אקונוליין משומש,

עשה בפנים כל מיני שינויים והתאמות (כמו להוסיף מיטה, מטבחון, מדפים וכד') ומתגורר בו. הוא מחנה אותו קבוע ליד מכון כושר שפתוח 24 שעות, שבו יש לו מנוי, וככה יש לו גישה לשירותים ולמקלחת. אבל זה באמת מתאים לאדם בודד שממש רוצה לחסוך כסף. ראיתי את הרכב מבפנים ובוא נגיד שלא הייתי רוצה לחיות ככה. אבל הוא מרוצה.

costaet

New member
אני לא רוצה לחיות בזה :)

אלא רק לטיולים, אנחנו אוהבים road trips ארוכים ומאוד אוהבים את הגמישות של לנסוע כמה שרוצים ולעצור ללילה איפה שרוצים ומתי שרוצים, לכן אם בונים על מלונות צריך לתכנן הכל מראש, במיוחד עם כלבים. מנגד, truck stops יש די מספיק בכבישים ראשיים, בערך כל חצי שעה - שעה נסיעה, יש שם מקלחות טובות וניקיות, אוכל סביר או בקיצור כל מה שצריך בשביל לעצור ללילה. מה שאני היית עושה זה רק מתקין מיטות ל4 נפשות וקצת storage, שוב לא בשביל לחיות בו אבל שיהיה נוח להעביר את הלילה, אולי איורור, אולי מצברים נוספים. ויש כאלו 4X4 (או לעשות הסבה) ואז זה בכלל יהיה מפצלת road trips. :)

KallaGLP

New member
כן, לא תיארתי לעצמי שאתה רוצה לחיות בזה,

רק סיפרתי את הסיפור כקוריוז.
אבל באשר לתכנית שלך - אם אתה באמת חושב ללכת על זה, ל-4 נפשות הייתי קונה רק את ה-extended של 15 מושבים. לנו יש את הרגיל, של ה-12, ואני לא רואה איך אפשר להלין שם ברמה סבירה של נוחות 4 + כלב.

costaet

New member
מסכים

כעקרון יש כמה אפשרויות, גם וואן מסוג ספרינטר זאת אפשרות, וראיתי כמה פתרונות יצירתיים כמו מיטת קומותיים למשל, הצפציפי שראיתי בו ההורים למעלה והילדים (במקרה שלי, עם הכלבים) למטה, זה יוצא די קומפקטי ונוח והיה מספיק מקום.

ron1222

New member
מיניואן

לא יודעת איך זה עם רכבים גדולים אחרים, ואני גם לא יודעת מה צריכה כל משפחה, אבל בטויוטה סיינה שלי נכנסים:
אחד מתבגר עצבני בן 16.5 עם הגיטרה שלו, ולפעמים גם מגבר או שניים, בדרך כלל מבלה את כל הנסיעות בנגינה וככה פחות מציק לאחרים
אחד שמתחיל להתבגר, עצבני לא פחות, בן 12.5, צריך המון מרחב פיזי (אחוזון 100, הילד הכי גבוה בשכבה שלו) שמביא איתו לפעמים את הקונטרה בס (כלי של מטר תשעים על שמונים סמ) ולפעמים גם מגבר בס בגודל של מקרר קטן.
אחת ילדה בת שמונה, עם המון חומרי יצירה ובובות,
ושני הורים שרק רוצים שקט.
לפעמים, אם זה טיול, יש גם מזוודות, או מעילי חורף, או שני מגברים.

אז ככה זה, שלפעמים זה לא עניין של אופנה אלא של חוסר ברירה.
וחוץ מזה שזה נוסע יופי על שלג, גם בלי צמיגים מיוחדים.
ואפילו המתבגר שלי נוהג בו לפעמים, ולא מתלונן.

naf86

New member
מיניוואן הרבה יותר נוח

לנו יש הונדה אודאסיי.
כמובן שבנסיעות ארוכות זה נוח כי אין "הוא דוחף לי מרפקים" או "הוא במרחב נשימה שלי". אבל גם סתם ככה כשצריך ללכת לקניות או להעביר משהו גדול זה נוח להיות עם רכב כזה.

למעלה