ביטוח חובה: האם חובה להחזיק העתק מודפס?

ביטוח חובה: האם חובה להחזיק העתק מודפס?

1. יש לי העתק סרוק של הביטוח חובה בטלפון. האם זה מספיק, או שצריך להחזיק את המסמך הפיזי?
2. שמעתי פעם שהשוטרים הפסיקו לבקש לראות את הביטוח. האם זה נכון?, ואם כן, האם בכלל יש צורך שיהיה עליך המסמך?

be_roo

New member
אין קשר בין שתי השאלות

1. תעודת ביטוח החובה המקורית חייבת על פי תקנה 9 להיות איתך ברכב.
2. השוטרים אינם בודקים זאת כבר מספר שנים.
&nbsp

נחמד. תודה!

אם הם לא בודקים, האם יש סיבה לשמור את זה ברכב (חוץ מהתקנה)?
אני מניח שזה לא ממש נחוץ במקרה של תאונה. הרי הביטוח לא משלם על המקום...

be_roo

New member
בשביל מה הדילמה? למה קשה להחזיק חתיכת נייר ברכב?

במקרה תאונה זה מציג אותך באור שלילי, עלול ליצור חיכוכים ואוירה לא נעימה וחשדות עם הנהגים האחרים בארוע שהוא גם כך לא נעים.
&nbsp

סהר דוד

New member
מסכים אתך לחלוטין, אבל..

תעודת ביטוח חובה אינה תעודה שאתה מציג לנהגים אחרים!! לא מעניין אף נהג אם יש לך ביטוח חובה או שאין. זה ענין למשטרה וחברת הביטוח.
אם יש לך ביטוח מקיף- אתה נותן פרטיו לצד השני. אם אין- זה לא בעיה של הנהג השני.
החובה להחזיק ברכב מסמכים מקוריים היא מתוך תקנות התעבורה, לפיהן הנהג נדרש לשאת עמו רשיון נהיגה, רשיון רכב ותעודת ביטוח חובה מקוריים.

32103210

New member
נראה "מוזר " מה שאתה אומר,,,

מה שנותן לנהג השני בשעת תאונה זה את פרטי הביטוח המקיף ( או יותר נכון צד ג )?????
נראה שמה שנותנים לנהג השני לאחר תאונה זה את פרטי ביטוח החובה ( כך לפחות כתוב על התעודה ,,, )וזה מה ששני הצדדים נותנים זה לזה ,לאחר מכן חברות הביטוח מתדניות בניהם לגבי סוג הביטוח שיש לכל נהג, מידת האחריות של כל אחד,וכ,,
מה שאתה טוען "מוזר " אבל ,,

be_roo

New member
רוב האנשים מבטחים חובה ומקיף באותו מקום

ולכן משתמשים בתעודת החובה כדי להציג את פרטי הביטוח.

סהר דוד

New member
מספיק למסור שם,ת.ז. ומספר רכב

כל חברות הביטוח הרשומות בישראל מקושרות מחשבית ביניהן. מספיק להן בעיקרון רק מספר הרכב כדי לדעת האם מבוטח, איפה מבוטח וכו.
אין שום משמעות לנייר כזה או אחר.
זה שהנהגים -מחוסר ידע- מוסרים זה לזה את תעודת החובה, זה אקט מיותר לחלוטין וחסר כל משמעות (בכל מקרה ביטוח החובה אינו מכסה נזקי רכב אלא פגיעות גוף בלבד)

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נכון אבל

חברות בביטוח ככלל דואגות יותר לעצמן מאשר למבוטחים ולכן הן מערימות קשיים או לפחות מטרטרות מבוטח שלא מגיש להן פרטי הביטוח של צד ג', גם בניירות שהן מציידות את המבוטחים נדרשים פרטי הביטוח של השני.
מעבר לכך - יש מקרים שאינך רוצה לערב את הביטוח שלך וברצונך לפנות בעצמך לפוגע ולביטוח שלו כדי שיפצו על נזקייך ולכן דרושים לך הפרטים.

be_roo

New member
בלי מספר פוליסה תטורטר לא מעט

איזה מצחיק, היום עצר אותי שוטר
. מה הוא היה יכול להנחית

אני על אופנוע (וזו הסיבה שקשה לי לסחוב את הביטח חובה - כי אני לא משאיר דברים באופנוע, ואצטרך לסחוב את זה בכיס..):

עצרתי ברמזור אדום, והייתי הראשון ברמזור, וגם אף אחד לא היה מאחורי. וכשקיבלתי הודעה בטלפון, הוצאתי את הטלפון מהכיס, הורדתי את הכפפה לענות לשולח, אבל אז הרמזור הפך לירוק.., ומאחר וראיתי שאין אף אחד מאחורי, לא מיהרתי, ועניתי על ההודעה.

בנתיב הנגדי, בדיוק עבר ברמזור שוטר על אופנוע משטרתי (אני לא יודע האם הוא שוטר תנועה או לא), והוא מיד עבר לנתיב שלי, ואמר לי לעלות למדרכה.

הוא ביקש רשיון נהיגה, ואחר כך, רשיון לאופנוע: הסתכל בהם חצי שניה, החזיר לי את הרשיונות, והמשיך הלאה...

כשניסיתי לדחוף לו את גם את הביטוח, הוא אמר שלא צריך...

אני לא יודע האם הוא רק רצה לבדוק שהאופנוע לא גנוב, או שרצה לתת לי דו"ח, ובסוף החליט להיות נחמד ולוותר לי

מה הוא היה יכול לתת לי?
האם יש חובה להמשיך בנסיעה ברמזור ירוק גם אם העצירה לא מפריעה לאף אחד?
האם אסור לגעת בטלפון גם אם אתה בעצירה מלאה?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה הוא יכול לתת לך

הוא לא "יתן לך" כלום
פשוט לא היה לו זמן או חשק להתעסק איתך וכשראה שהרשיונות תקינים עזב.
עצרת באמצע נתיב נסיעה וזה בניגוד לחוק, מאחר שהיית עסוק בטלפון גם לא יכולת לראות הנעשה מאחורייך, דבר שעלול להפריע לתנועה ולסכן את חייך
וכן - לפי החוק אסור להשתמש בטלפון גם כשאתה בעצירה מלאה בנתיב נסיעה אבל זה נאכף לעיתים רחוקות בלבד

לגבי איסור הדיבור בעת עמידה ברמזור, אפילו פסיקות בתי המשפט

אינן אחידות וחד משמעיות.
מבחינת "ראש קטן" של המחוקק?

איזה נחמד. תודה על התגובה!

נחמד לגלות שהייתי יכול לקבל משהו רציני, והשוטר היה נחמד ולא נתן כלום
גם לומדים מזה.

ערןתומר

New member
לא נחמד ולא נעליים

יש הנחיה במשטרת ישראל לא לדווח על שימוש בסלולרי בזמן שהרכב עומד.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא מדויק

ההנחיה מדברת על רכב שעומד בשול ועל רכב לפני רמזור כשהתנועה עומדת.
ההנחיה לא תקפה במידה והרכב עומד וחוסם נתיב כבמקרה הנדון.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
המשארה אוכפת עבירות ביטוח

במידה וקיימת בנוסף עבירה של נהיגה ללא רשיון תקף שנה ומעלה.

למעלה