ביטוח לאומי - הכרה בזכאות לקצבה

• פותח הנושא tim2
  • פורסם בתאריך

tim2

New member
ביטוח לאומי - הכרה בזכאות לקצבה

דר' כרמית טל שלום המדובר בילד המתגורר עם הוריו בחו"ל ,לאחר חצי שנה מיום עזיבתו את הארץ אובחן כ pdd, למרות הרצון של הוריו לחזור לארץ עם האבחון,הדבר לא היה אפשרי ,בגלל זמן הטיסה הארוך מאוד, וקביעה חד משמעית(ע"י מטפליו) שאמרה שמצבו יכול להחמיר, ההורים משלמים דמי ביטח לאומי מאז עזיבתם ועד היום כחמש שנים מביטוח לאומי נאמר לנו שרק במידה והילד אובחן בארץ והנסיעה היא לצורך טיפול,אז ניתנת קיצבה עבור השנתיים הראשונות שאלתי האם לאור הנסיבות , בהן הילד לא יכול לחזור לארץ(וישנם מסמכים רפואיים המעידים על כך) יש מקום להגשת תביעה או לפנות לגורם שיכול לעזור בנושא בתודה גיל

אפשר לנסות להציג...

אפשר לנסות לפנות לביטוח הלאומי - להציג את התנאים המיוחדים ולנסות לקבל את קצבת הנכות, ולמצות את ההליכים עד להליכי ערעור. אין בטחון בתוצאות, אבל שווה לנסות: תחושתי היא שצריך לנסות לשכנע את הביטוח הלאומי להגמיש כאן את העקרונות . מכל מקום, אני לא חושבת שזה יהיה תהליך קל. מחרתיים , כאשר אהיה במשרדי, אוכל לעיין בספר מסוים ואעדכן אותך האם יש לי המלצות נוספות בשבילכם.

אפשר לנסות להציג...

אפשר לנסות לפנות לביטוח הלאומי - להציג את התנאים המיוחדים ולנסות לקבל את קצבת הנכות, ולמצות את ההליכים עד להליכי ערעור. אין בטחון בתוצאות, אבל שווה לנסות: תחושתי היא שצריך לנסות לשכנע את הביטוח הלאומי להגמיש כאן את העקרונות . מכל מקום, אני לא חושבת שזה יהיה תהליך קל. מחרתיים , כאשר אהיה במשרדי, אוכל לעיין בספר מסוים ואעדכן אותך האם יש לי המלצות נוספות בשבילכם.

למעלה