היכן אתה גר? תושב?ביטוח לאומי
רציתי לדעת אם אני עובד כשכיר בחברה שנמצאת בחו"ל כלומר החברה היא לא ישראלית! האם המעביד צריך לשלם עלי ביטוח לאומי ? האם יורדים לי מיסים לאותה מדינה? מה עם ביטוחים וכל השאר? האם זה חלק מהחוזה שאני סוגר איתו או שהוא מחוייב?
אני גר בישראלהיכן אתה גר? תושב?
כל עוד אתה תושב ישראלאני גר בישראל
תושב ישראל, לא תושב סין (זאת המדינה שאני עובר אליה)
תודה על התשובה..כל עוד אתה תושב ישראל
אתה צריך לשלם מיסים בישראל. אם וכאשר אתה עובר לגור בסין, תחשב בשלב מסוים כתושב סין (עם אזרחות ישראלית) ואז תהיה חייב בתשלום מיסים שם. יתכנו מקרים של הגדרות תושבות לא מתואמות או חוקי מס שאינם תלויים בתושבות אלא במקום קבלת השכר או בגוף משלם השכר ואז מתחיל בלאגן בירוקראטי שעשוי לגרום מצב שתחויב במיסוי כפול. מדינת ישראל חתומה על אמנות למניעת כפל מס עם מדינות רבות , אך אינני יודע האם יש אמנה כזו מול סין. אני מציע לפנות עם שאלות אלו לפורום מיסוי והחזרי מס. יכול להיות שגם שם לא תקבל תשובות חד משעיות ובמקרה כזה מומלץ שתפנה ליעוץ אישי אצל רואה חשבון או יועץ מס שבקיא בחוקי מיסוי בינלאומי. במידה ואתה תמשיך להיות מועסק בישראל ע"י החברה הזרה כששכיר, חלים עליכם חוקי המס והעבודה הישראלים, אך בכל מקרה רצוי לרשום זאת בחוזה העבודה. זה כנראה יחייב את החברה הזרה להרשם גם בישראל, בשאלות טכניות לגבי רישום כזה לפנות לפורום הנ"ל.
תשובותתודה על התשובה..
במידה וישראל כן חתומה על הסכם כזה אני אפסיק לשלם מס בישראל או בסין? מתי נקבע המעמד שלי כתושב מידנה? ביום הראשון של העבודה? תודה על התשובה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.