ביטוח פנסיוני וחברת כ"א

מצב
הנושא נעול.

לכטר

New member
ביטוח פנסיוני וחברת כ"א

ביטוח פנסיוני וחברת כ"א
שלום, אני עובד בחברה מסויימת דרך חברת כח אדם. אין הפרשות לתוכניות ביטוח שונות, כמו קופת גמל וכו' לפי צו הרחבה חדש בענף אספקת שרותי כח אדם שפורסם בילקוט פרסומים 5326, חברות כ"א חייבות להפריש לביטוח פנסיוני ולקרן השתלמות. אם אני אגיד להם עכשיו, הם ימצאו דרך לפטר אותי מהעבודה (הם רמזו את זה לאחד שכבר אמר להם).... אז איך אני מקבל את מה שמגיע לפי חוק? תודה

לדעתי, הדרך היא לפנות לועד

ביטוח פנסיוני וחברת כ"א
שלום, אני עובד בחברה מסויימת דרך חברת כח אדם. אין הפרשות לתוכניות ביטוח שונות, כמו קופת גמל וכו' לפי צו הרחבה חדש בענף אספקת שרותי כח אדם שפורסם בילקוט פרסומים 5326, חברות כ"א חייבות להפריש לביטוח פנסיוני ולקרן השתלמות. אם אני אגיד להם עכשיו, הם ימצאו דרך לפטר אותי מהעבודה (הם רמזו את זה לאחד שכבר אמר להם).... אז איך אני מקבל את מה שמגיע לפי חוק? תודה
לדעתי, הדרך היא לפנות לועד
ואם אין ועד אז אולי להסתדרות אם הינך חבר בה. אם אין לכם גוף כלשהוא שדואג לזכויותיכם, יתכן שבסופו של דבר תאלץ לפעול בדרכים קצת יותר אסרטיביות, כגון מכתב מעורך דין שמבקש את הסדרת הענין ובמידה שלא יוסדר תתבע את זכויותיך בביה"ד.

שיר ורד

New member
אתה יכול לתבוע זאת בבית הדין לעבודה

ביטוח פנסיוני וחברת כ"א
אתה יכול לתבוע זאת בבית הדין לעבודה
על סמך צו ההרחבה, כל עוד לא עברה תקופת ההתישנות (אם לא כתוב אחרת זה 7 שנים). שים לב, שעל תביעה רטרואקטיבית אתה עשוי להפסיד את הטבות המס בגין שנות מס קודמות ולכן רצוי לא לדחות את התביעה יותר מדי. לפני תביעה לבית הדין לעבודה, רצוי שתפנה ישירות לחשב השכר ותבקש שיפרישו לך בהתאם לצו ההרחבה, רצוי שתבוא מצויד במכשיר הקלטה, כך שאם יאימו עליך בפיטורים, הם יצטרכו בהמשך להוכיח שהפיטורים לא נעשו בגלל שתבעת את זכויותיך. כמו-כן, תמיד תוכל להתלונן כנגדם במשרד התמ"ת שאינם מקיימים את צו ההרחבה, מבחינת המעסיק זה איום חמור, כי זה יחייב אותו להפריש עבור כלל העובדים בחברה , לכן לא רצוי לאיים על המעסיק ישירות באיום כזה, אך לגרום לו להרגיש שזה מה שתעשה אם יפטרו אותך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה