ביטוח צלילה-התייחסות לכל המעוניינ

ביטוח צלילה-התייחסות לכל המעוניינ

אני מעוניין להפתיע את כולכם. מחיר ביטוח צלילה לצרכן (כלומר לכל אחד מאיתנו הצוללים) 35 ש"ח. בפועל כל אחד מאיתנו משלם 115 ש"ח. אתם יודעים למה ? בהתאחדות הישראלית לצלילה מוכרים את הביטוח לצלילה ביחד עם חבילת שרות לצולל במחיר של 115 ש"ח (35 ש"ח לביטוח ועוד 80 ש"ח לניהול העמותה ולפעילות למען הצוללים) ולכן גם כל סוכני הביטוח גובים סכום זה. אם תבקשו בכל מקום לעשות ביטוח של ההתאחדות הכסף שלכם יחזור אליכם ולא לכיס של סוכן הביטוח. אני אכן מודע לעובדה שבשנים האחרונות הפעילות של ההתאחדות היתה מצומצמת או כמעט ללא כל פעילות, אבל אנו נוכחים לדעת כי אכן קיים שיפור, ומתחילה לה פעילות שתמשיך, וזאת למען הצולל ולמען ענף הצלילה. במקום לתת את 80 ש"ח הנותרים לסוכני ביטוח שלא תורמים כלל לענף הצלילה, אני מציע לכולנו לתרום את הכסף ישירות לענף הצלילה. סוכני הביטוח הישירים ו/או העקיפים לא דאגו להטבעת ספינות ברחבי חופי הארץ, לא קיימו ארועי צלילה, לא דואגים לספרות צלילה בעברית בכל תחומי הצלילה. אתמול החלטנו בישיבת ההנהלת ההתאחדות הישראלית לצלילה לרכז מאמץ בכל נושאי השמירה על מפרץ אילת מכל תחלואיה כמו: ביוב, מפעלי הפוספט, כלובי הדגים ועוד ועוד. ריכוז המאמץ יתחיל בהחתמת צוללים על עצומה (באקווה ספורט בשבת הקרובה-אם נספיק להתארגן) ובהמשך בכינוס כל הגופים הנוגעים בדבר ע"י, בתאום וביוזמת ההתאחדות הישראלית לצלילה. הכסף שלכם יכול לחזור אליכם. אשמח לקבל תגובות ב-E-MAIL שלי וגם על-גבי דפי הפורום. שלכם, אמיר דרור חבר הנהלת ההתאחדות הישראלית לצלילה

הולנדי

New member
ביטוח לחוד ודמי חבר לחוד

מה זאת השיטה המפאניקית הזאת, שלא לומר בולשביקית ?? כמו בתקופת המס האחיד בהסתדרות ביטוח רפואי יחד עם דמי חבר להסתדרות. אם זה המצב הדבר חמור מאד, מי שרוצה שיקנה ביטוח ב 35 ש"ח ומי שרוצה שיהיה חבר בהתאחדות באופן נפרד, למה צריך לקשור בין הדברים, לפי דבריך הדבר גורם בעקיפין ליקור הביטוח לכלל ציבור הצוללים וזה עוד יותר חמור שלא לדבר שנראה כי דרך פעולה זאת איננה חוקית הואיל ומדובר על התנית שירות בשרות אחר.

אבי ע

New member
על פניו נשמע לא מאד סביר

35 ש"ח בלבד לביטוח צלילה, ונראה לי גם שבמקרה זה המתחרים למיניהם היו מורידים משמעותית, בעוד שכיום הם זולים רק במעט מביטוח ההתאחדות.

הולנדי

New member
אני חושב שאבי צודק , אולם אמיר

שהוא חבר ההתאחדות מעיד ש 80 ש"ח מגיעים לקופת ההתאחדות , האם זה המצב??

pilovich shahaf

New member
אבי וההולנדי אתם צודקים ../images/Emo45.gif

אם תירצו אני מוכן להרחיב את הנושא ואני מאמין שכולכם תופתעו, עד כמה אנו הצוללים פריירים "בלשון המעטה". תודה. הערה: תירצו תקבלו,לא תירצו לא תקבלו.

אני מבקש להדגיש שבכל ביטוח לוקחים

אני מבקש להדגיש שבכל ביטוח (כלל, AIG וכו´) לוקחים לצוללים 80 ש"ח ללא שום סיבה. הבעיה שאתם סתם מקשקשים על-גבי דפי הפורום ולא עושים כלום בעניין. כסוכן ביטוח (אני לא מוכר ביטוח צלילה ולכן אני מרשה לעצמי לדבר) וכחבר הנהלה בהתאחדות הישראלית לצלילה אני חוזר ומדגיש, אם אתם מעוניינים לשנות את הנושא אז צריך לפעול. בדיבורים שום דבר לא יזוז. אם אתם רוצים לטפל בנושא וסוף סוף להזיז משהו לטובת הצולל, אז בפגישותיכם הבאות (הפגישות היבשות והרטובות) אתם מוזמנים להזמין אותי לדיון בנושא. אני מבטיח שאפשר לשנות את רוע הגזירה. בכל מקרה לשונאי ההתאחדות, אל לכם להלין-ההתאחדות היא הגוף הציבורי שבו 80 ש"ח מתוך 115 ש"ח שאתם משלמים מכל ביטוח חוזר ברובו אליכם בניגוד לשאר מוכרי ביטוח הצלילה. כמו-כן ביטוח הצלילה של ההתאחדות בפניקס מבטח כל צולל בכל העולם ואין קשר מאיזו מדינה בוצע הביטוח מאחר וממילא AIG בארץ אמורה לשפות ו/או לפצות אותך ולא שום חברה מחו"ל. אם יש פה צוללים רציניים ולא רק דברנים אז נא לפעול. הטלפון שלי יועבר למארגני הפגישות שיפנו אלי ל- E-MAIL המצורף. e-mail: [email protected] שלכם בכל נושאי הצלילה אמיר דרור חבר הנהלת ההתאחדות הישראלית לצלילה

אבי ע. היקר-אני מבין גם בצלילה וגם

אבי ע. היקר שלום ! אני מבין גם בצלילה וגם בביטוח. ראשית אתה משלם כ- 110 עד 115 ש"ח בכל ביטוח צלילה. 75-80 ש"ח הנותרים הולכים למקומות שונים אבל לא לביטוח צלילה. בביטוח של ההתאחדות זה הולך לניהול ההתאחדות וגם בחזרה לענף הצלילה. אצל סוכנים פרטיים הכל הולך לכיס הפרטי. אם יש לך ספק אתה מוזמן ליצור קשר ישיר. אמיר דרור

להולנדי-א. זה חוקי ב. אפשר לשנות דב

להולנדי ! תפסיק לקשקש שטויות. זה אולי לא מוסרי - אבל זה חוקי. כמו בכל אירגון עסקי אפילו שהוא ציבורי (עמותה) או כל סוכן ביטוח פרטי ו/או מועדון צלילה זכותם למכור לצולל בכל דרך שבהם הם מעוניינים. בהתאחדות מציעים חברות הכוללת ביטוח. במועדוני הצלילה באמצעות סוכן הביטוח אילן רפאל ו/או דרך כל שאר הביטוחים מציעים ביטוח בכ- 110 עד 115 ש"ח ללא דמי חבר להתאחדות כי אין אחרת פרט להתאחדות הישראלית (כל השאר אירגוני צלילה פרטיים המיוצגים ע"י חברות פרטיות בארץ) ושם כל 75-80 ש"ח הולך לכיסים פרטיים ולא חוזר לענף הצלילה בשום דרך. אם אתה לא רוצה לקנות ביטוח ב- 115 ש"ח בהתאחדות יש לך 2 ברירות אחרות: א. לרכוש ביטוח באותו הסכום וכל יתר 80 ש"ח ילכו לכיסים פרטיים ב. לא לרכוש ביטוח ואז לא תוכל לצלול אני מציע דרך נוספת והיא: להאבק ולמצוא מקום שימכור ביטוח בעלות שהזכרתי שהיא כ-35-50 ש"ח כולל רווחים טובים לסוכן הביטוח ולחברת הביטוח. הכל בידיים שלנו - אנחנו רק מקשקשים כמו הקשקוש שלך הנ"ל אמיר דרור

הולנדי

New member
התנית ביטוח בשרות, לאמיר

על פי סעיף 57 לחוק הפיקוח על עסקי ביטוח, אסור לסוכן ביטוח או חברת ביטוח להתנות עשיית ביטוח בקנית שירות אחר ממנו או מאשם אחר. יש לכלל זה סייג והוא קיום קשר עיסקי סביר בין הביטוח המבוקש לבין קיום התנאי , דא עקה שלא יתכן שיש קשר עיסקי סביר , כאשר עלות השרות הנלווה גבוהה בהרבה מעלות הביטוח. כמו כן להתנייה עצמה אין כל הגייון עסקי מלבד האינטרס של ההתאחדות לגביית דמי החבר. בנוסף כידוע ההתאחדות איננה סוכן ביטוח ועל פי סעיף 24 לחוק הנ"ל אסור לה לעסוק בתיווך לעניני ביטוח. על אף האמור לעיל אני בהחלט חושב שרצוי שההתאחדות תטפל בנושא הסדרת הביטוח ותיצג את הצוללים כדי לנצל יתרון לגודל ולשפר את תנאי הביטוח. אגב האם אתה יודע מתי ההתאחדות ערכה מכרז לבחירת המבטח ?? אם בכלל. לעניין הטיפול בנושא הואיל ואתה חבר הנהלה מדוע שלא תטפל בעניין ?? לעניין הקשקושים כבר נאמר " הפוסל במומו פוסל"

קותי

New member
וואלה, צודק ההולנדי. אמיר דרור!

אני דורש ממך בתור חבר העמותה, אל חבר הנהלת העמותה (ההתאחדות הישראלית לצלילה) להביא את סעיף החוק הזה לידיעת ההנהלה. אני מצפה שבשנה הבאה אני אקבל את השובר לתשלום כפי שהיה מקובל באחת השנים: שובר ללא מחיר מודפס. הסבר המאפשר: לרשום מחיר אחד לביטוח בלבד. מחיר אחר לביטוח + חברות בעמותה. מחיר אחד לחברות בעמותה בלבד. ובאמת, מתי נערך המכרז האחרון לגבי ביטוח דרך ההתאחדות?

קותי שלום-מי שמעוניין להיות חבר

קותי שלום ! מי שמעוניין להיות חבר בהתאחדות ולתרום למען ענף הצלילה ולמען הצוללים מוזמן לשלם 80 ש"ח דמי חבר. חבר עמותה המעוניין לרכוש ביטוח דרך העמותה (רק חברי עמותה מקבלים את השרות דרך העמותה - אנחנו לא מוכרים ביטוח למי שאינו חבר עמותה) ישלם בנוסף עוד 35 ש"ח בלבד במקום 115 ש"ח בכל מקום אחר. אם אתה לא מעוניין להיות חבר עמותה אינך חייב. אם תרצה לצלול תדרש לרכוש ביטוח צלילה כלשהוא ואז אם תרכוש את הביטוח שלא באמצעות ההתאחדות כ- 80 ש"ח יועברו לידיים פרטיות ולא בחזרה לעולם הצלילה. ההודעה שלך מחזקת את הודעותי הנ"ל שכל לישת הבצק הזאת מיותר ואם אתם הצוללים מעוניינים לפתור את השוד הגדול הזה הדבר אפשרי רק בטיפול מול הרשויות כמו:א. כנסת ב. משרד האוצר-המפקח על חברות הביטוח ג. רשות הצלילה-מחייבים אותנו לצלול עם ביטוח ולא מפקחים על מחירי הביטוח ועל המסחר המתנהל על גבינו הצוללים. אני מוכן לטפל בכל זאת אבל לשם כך אני צריך את הצוללים ואת הסכמתם בתור כנסים רטובים ויבשים וכמובן חתימה על מחאה בנושא. אני פונה למנהל הפורום-אם אתם מעוניינים לפעול בנושא אני מוכן להעמיד את עצמי בהתנדבות לצורך הטיפול בנושא-כמובן שזה מחייב את הצוללים לפעילות מחאה בהתם. אמיר דרור

הולנדי

New member
אתם בעצמכם גורמים למצב הזה

זו זעקת הקוזק הנגזל . שכן אם ההתאחדות יכולה להשיג את הביטוח ב 35 ש"ח עבור הצוללים כפי שאתה טוען , שתמכור אותו לכל דורש במחיר זה, ואז המחיר של הביטוח לכולם ירד עקב התחרות. מי שירצה לצרף גם 80 ש"ח עבור חברות בהתאחדות יעשה זאת מתוך רצונו החופשי, ולא בכפיה. אני מצטרף לקריאתו של קותי להפריד בין תשלום דמי החבר לבין התשלום עבור הביטוח , ואם כך יהיה אני מתחייב לשלם גם את דמי החבר להתאחדות.

ההתאחדות אינה סוכן ביטוח

ההתאחדות אינה סוכן ביטוח ולכן אינה מוכרת ביטוח אלא מספקת שרות לחבריה - אני חוזר שוב רק לחבריה. מי שרוצה מוזמן להיות חבר ולדאוג לכך ש- 80 ש"ח יופנו לעולם הצלילה ולא לכיס פרטי של מאן-דהוא. אמיר דרור

אני מבקש להסביר שוב-רק מי שחבר בהת

אני מבקש להסביר שוב. ההתאחדות מציעה לחברי ההתאחדות שמשלמים 80 ש"ח דמי חבר לשלם על ביטוח צלילה בסך של 35 ש"ח. חבר התאחדות שלא מעוניין לרכוש ביטוח באמצעות ההתאחדות לא חייב. הוא יכול לרכוש ביטוח אחר ב- 115 ש"ח. אם הוא חושב פעמיים אז זה לא כדאי. ההתאחדות לא סוכנות לביטוח ולכן היא לא מוכרת ביטוח אלא מעניקה שרות לחברי ההתאחדות בתחום ביטוח הצלילה. אם אתה רוצה לשלם לאנשים פרטיים 80 ש"ח נוספים זה עניין פרטי שלך אמיר דרור

פליפר.

New member
אמיר - הבנו את הנקודה - אל תכתוב

3 הודעות שונות עם אותו המסר - לא חידשת כלום בכל אחת מהן - הנקודה חשובה ומובנת - נבדוק אותה ונראה אם בכלל אפשר לעשות משהו בנידון

lizard

New member
עזרה

כשתתחילו לנקות את אילת ו/או אתרים אחרים בארץ אני אשמח לעזור. שלחו לי אימייל או משהו אם תצטרכו צוללנים. מיכה

למעלה