ביטוח רכבים - התייעצות

• פותח הנושא n47
  • פורסם בתאריך

n47

New member
ביטוח רכבים - התייעצות

אני מבוטח כבר שנים דרך סוכנות עם commerce במסצוסטס.
היום נתקלתי בדוכן של גייקו ביריד בקייבמרידג שטענו שהם חודרים לMA וחוסכים לאנשים טונה כסף. טוב, בדקתי און ליין וגם התקשרתי, וקיבלתי הצעה, תמורת כיסוי די דומה שהיא בין שליש לחצי ! ממה שעולה לי הפוליסה בקומרס. קומרס עד עכשיו 2700$ לשני נהגים, שתי מכוניות SUV מ 2012 וההצעה מגייקו, באם אביא הוכחת וותק נקי מישראל (מתורגם) 900$ (הוותק שלי כאן משנת 2011)
למישהו נסיון דומה? יתכן הפרש ככ גדול או שאני מפספס משהו?

John the Savage

New member
בהחלט יתכן הפרש כזה גדול

נתקלתי הרבה פעמים בהפרשים משמעותיים בין ביטוחים בחברות ביטוח שונות, ויכולות להיות לזה כל מיני סיבות. במקרה הזה הרושם שלי הוא שהם מציעים מחירים נמוכים במיוחד בשביל לחדור לשוק חדש ובהמשך המחיר יכול לעלות, אבל כרגע אין לך מה להפסיד.

baryeal

New member
לגבי הוכחת וותק מישראל

משרד הרישוי הפסיק לפני מספר שבועות לנפק את המסמך של הוכחת הוותק. (גם ככה זה היה נראה מסמך די מיושן)
במקום הם מפנים לרשיון הפלסטיק הישראלי שעל החלק האחורי שלו מופיע השנה שבה קיבלת את הרשיון.
אני מבוטח בגייקו, עם וותק נהיגה בקליפורניה של 9 חודשים סך הכל, והם קיבלו את הוותק של הרשיון הישראלי והורידו לי (בדיעבד) כמה מאות דולרים (שני רכבים). שלחתי להם סריקה.
גם לידידה שלי עם וותק נהיגה בקליפורניה של חודש, הם נתנו הנחה של "וותק במדינה זרה" בהצגה של הרשיון הישראלי.

n47

New member
זה מה שהם ביקשו ממני:

1) An original or certified copy of a foreign abstract, in the native language, with a stamp or raised seal. This document must include the date you were first licensed and your driving record.

2) A notarized English translation of the above abstract.

3) A copy of your foreign driver's license.

n47

New member
ועוד שאלה:

אנחנו ממילא כאן כבר (כמעט) 6 שנים, והתעודה שהמשטרה מפיקה היא ל-6 שנים, אז למה גייקו צריכים תעודה כזו לא ברור לי.

baryeal

New member
למיטב הבנתי, לאחר 5 שנים אין כל משמעות לוותק הנוסף

כך שאני מסכים איתך שאין להם סיבה לבקש וותק גבוה מ-5 שנים בארצות הברית.
הם גם נותנים הנחה לנהג זהיר, כלומר בלי תאונה ב3 או 5 שנים אחרונות.

בכל מקרה, גייקו אישרו לי את הרשיון פלסטיק הישראלי לפני כחודש. שלחתי סריקה של שני הצדדים, וסימנתי את החלק של השנה של הוצאת הרישיון.
שלחתי את זה ל
<table> <tbody> <tr> <td>[email protected]</td> </tr> </tbody> </table>

דרך אגב, ראה למטה המענה של משרד הרישוי:

אימות רישיון נהיגה
אתכבד להביא לידיעתכם כי משרדנו הודיע למשרד החוץ על כי אנו מפסיקים את עיניין אימות רישיון הנהיגה הלאומי של ישראל, שכן רישיון זה הינו המסמך הרשמי האמין ביותר, יש בו תמונת הנהג וכל הפרטים עפ"י התקינה האירופאית שאף אומצה בעולם לרבות שם הנהג בלועזית, דרגות רישיון הנהיגה בעולם ושנות ההוצאה שלהן בגב הרישיון ועוד.
אמשיך ואציין כי ברישיון הלאומי של ישראל מוטבעים אמצעים ייחודיים כנגד זיופים.
אשר על כן בשל אמינותו והכרת מדינות רבות בעולם ברישיוננו, ניתן להציגו כמסמך רשמי של ישראל לנושא הנהיגה.

Fellowship

New member
אצלי (מרילנד) GEICO מסרבים בתוקף להכיר

בוותק הנהיגה מישראל, לא מעניין אותם לא מסמך היעדר תביעות וגם לא הרישיון הישראלי.
מוזר, לא אמורה להיות להם מדיניות אחידה?

Boston Guy

New member
אני חושש שבמקרים מסויימים מדובר ב"שיטת מצליח"

בעיקר כשעובדים דרך סוכנויות ביטוח - נתקלתי במקרים שבהם הסוכנים \ אנשי המכירות "שיקרו" לחברה המבטחת והיטעו אותה - בכך שהם הציגו "הסטוריית נהיגה בחו"ל" כאילו זו היסטוריית נהיגה OUT OF STATE.
ואלו שני דברים שונים לחלוטין - מבחינת חברת הביטוח.
הסטוריית נהיגה ב STATE אחר בארה"ב זה דבר שחברת הביטוח יכולה לבדוק במקרה הצורך (למשל אם יש תביעת ביטוח).

הבעייה היא שדברים כאלו יוצאים לאור רק כשיש תביעת ביטוח רצינית - שאז חברת הביטוח מתחיל הלבדוקר אם יש לה דרך "להשתחרר מהמחוייבות לשלם" ומתחילה לחפור בניירות שהוגשו לה ולהצליב מידע.

במקרה ספציפי אחד שחברים שלנו כאן חוו - הם עשו תאונה רצינית (RAV4 חדש שהפך ל TOTAL LOSS בגלל שהנהג נכנס לצומת באדום ומישהו עשה T-BONE אותו). במזל גדול לא היו נפגשים בנפש - רק רכוש.
אבל ה BOTTOM LINE היה שחברת הביטוח טענה שהפוליסה שלהם בטלה ומבוטלת כי היא הונפקה בעקבות "תצהיר שקר" - היסטוריית נהיגה לא קבילה שהוצגה כקבילה (OUT OF STATE) - וסרבו לכסות את הנזק...

הכל עובד נהדר - כל זמן שאין "מקרה הביטוח".

עוד אפשרות היא שזה תלוי בחוקי ה STATE - שכן ברוב המדינות בארה"ב המדינה מכתיבה חלק מחוקי המשחק שחברות הביטוח בתחומה צריכות לשחק לפיו.

Boston Guy

New member
למה הביטוח שלך בקומרס כל כך יקר?

הצצתי בפוליסת ביטוח הרכב שלי, רק כדי להיות בטוח במה שאני כותב - והפרמייה שאתה מציין נראית גבוהה מאוד - בהנחה שאתה מדבר על "שני כלי רכב ממוצעים ממשפחת ה SUV וממודל בן 5 שנים".
הרושם שלי הוא שהפרמייה לנהגים עם "היסטוריית נהיגה נקייה" (בלי עבירות, בלי תאונות) של 6 שנים על הכביש בארה"ב לכלי רכב כאלו צריכה להיות נמוכה במאות דולארים - יותר בכיוון ה 2000$ פלוס מינוס מאשר מה שכתבת.

מה הסיבה לכך שהפרמייה שלך כל כך גבוהה?
האם מדובר על "רכבי יוקרה" - BMW / מרצדס / AUDI וכיוצ"ב?
האם אתה גר בעיירה או בשכונה שחברת הביטוח מגדירה כ "שכונת סיכון גבוה"?
האם יש לכם "נהג צעיר" (ילד שהתחיל לנהוג למשל)?

והכי חשוב - בהנחה שאתה מבוטח כאן אצל הסוכן שרוב הישראלים מבוטחים דרכו - האם ניהלת שיחה עם סוכנות הביטוח שלך לגבי המחיר של הפוליסה ולמה הוא כל כך גבוה?

לגבי ה QUOTE של גייקו:

ההפרש שאתה מדבר עליו אינו רציונאלי.
לכאורה נותנים לך QUOTE של פרמייה של 900$ לשנה עבור ביטוח של שני כלי רכב, או 450$ לכל כלי רכב.
זה לא מחיר ריאלי - ולכן יש מצב שאתה אכן מפספס משהו.
אתה בטוח שה QUOTE הוא עבור שנה מלאה? ועבור שני כלי הרכב?
האם זה כולל את כל המרכיבים של הביטוח - או רק "ביטוחי חובה"?

n47

New member
כמה תשובות והמשך בערב:

הרכבים ממוצעים לגמרי. טויוטה היילנדר וניסן רוג
הזיפ שלי 02139 קיימברידגפורט - כשעברתי לשם מניוטון היתה עליה של 200$
העניין עם הנהגים הצעירים מורכב משהו כי הבנים היו רשומים בפוליסה אבל הורדתי אותם כי הם לא נוהגים כאן יותר מאז 2016
דיברתי כמה פעמים עם הסוכנות (יעקוב/אבי) אבל זה המחיר. ההפרש מול גייקו היה ככ גדול שלא ניסיתי אפילו לדבר איתו על שיפור מצידו.
להבנתי הפוליסה כוללת את כל המרכיבים. ברגע שיהיה בידי את הפוליסה אעלה העתק שלה.
המחיר הוא 450$ לחצי שנה. אני עדיין צריך להביא הוכחת וותק מישראל שאני שולח להם. אם לא יכירו בוותק אז המחיר קופץ ל 700 ומשהו לחצי שנה.

Boston Guy

New member
אני הייתי פשוט מציג את ההצעה של גייקו לסוכן הביטוח שלך

אבי אינו אידיוט, ובהחלט יבין אם תחליט לעבור לספק שנותן לך את אותו מוצר בשליש מחיר.
מצד שני - הוא יעשה כל מה שביכולתו כדי לשמור על הקומיסיון שלו - ולכן אם יש משהו מסריח בהצעה של גייקו אני בטוח שהוא יצביע על הנושא.

אני הייתי מתחיל מההתחלה:
למה הם נותנים QUOTE רק לחצי שנה?
אתה נהג אמריקאי מ 2011, עם 6 שנים על הכביש כאן, SSN, קרדיט היסטורי... לא מבין למה מציעים לך פוליסה לחצי שנה בלבד.
אני הייתי דורש (ברמת המחיר הזו) לקבל פוליסה לשנה שלמה. הפחד שלי הוא BAIT AND SWITCH - שהמחיר לחצי השנה השני יהיה אחר מה INTRODUCTORY RATE.

debby12

New member
מנהל
הה? עכשיו גרמת לי לחשוב...

ביטוחי הרכב שלנו הם תמיד לחצי שנה כל פעם (בגייקו אם זה משנה משהו). אף פעם לא הקדשתי לזה מחשבה מיוחדת. אם אני אתקשר ואבקש מעכשיו פוליסה לשנה כל פעם זה אמור להיות יותר זול?

עד עכשיו המחיר קצת ירד בהתחלה ומאז הוא די קבוע מזה שנים

Boston Guy

New member
כשמישהו מציע לי משהו בשליש מחיר - אבל רק לחצי שנה...

ואני רגיל לפוליסות של שנה - נוצר אצלי חשש שזה תרגיל "שיטת המטרייה".
לא ממש ברור לי מה היתרון בפוליסה לחצי שנה בלבד.
מה - בעוד חצי שנה אני לא אצטרך ביטוח רכב?
אם אני צריך "לשבור את הסכום" - הרי רוב החברות מציעות אופצייה לשלם בתשלומים חדשיים, או ב 3-4 תשלומים.

ואם שילמתי מראש על שנה והחלטתי לעבור למבטח אחר - הרי יחזירו לי את הכסף על התקופה שלא השתמשתי בביטוח.

היתרון היחיד הפוליסה לחצי שנה, כמו שאני רואה את זה, הוא לחברת הביטוח - לא ללקוח. יש לך חוזה מולם רק ל 6 חדשים ולא לשנה, ולכן הם יכולים "לנפנף אותך" אחרי חצי שנה אם יצא שאתה יקר להם מדי... או להעלות לך מחיר לפי ראות עיניהם.

debby12

New member
מנהל
מעניין - תודה

לדעתי אני יכולה לנפנף אותם בכל רגע נתון וגם הם אותי (לא רטרואקטיבית אבל קדימה).

בדיוק היה לנו מקרה עם ביטוח מטרייה (לא רכב אבל לא חושבת שמשנה) שבו דיווחנו על איזשהו שינוי והם בתמורה - חמודים - הודיעו לנו שאם זה המצב הם לא מבטחים אותנו יותר. נתנו לנו עוד כמה שבועות וזהו.

Fellowship

New member
גם אני קיבלתי מ GEICO הצעות לחצי שנה

חשבתי שזו השיטה (המוזרה) כאן, לא יחסתי לכך חשיבות, יתכן ומכיוון שאני חדש(?).

John the Savage

New member
ואילו אני קיבלתי מ-Farmers הצעה לחצי שנה

לדעתי זה סטנדרטי בחלק מחברות הביטוח. יש כאלו שעושים חוזה לשנה ויש כאלו שעושים זאת לחצי שנה.

לבוסטון גאי יש נטיה להיות alarmist. לפעמים בצדק, ולפעמים לא. הפעם לא.

debby12

New member
מנהל
בוודאות זה לא קשור ללהיות חדש

אנחנו עם גייקו כבר 11 שנה בערך וזה תמיד חצי שנה כל פעם.

doronf65

New member
מנהל
גם אצלי

הרבה שנים, 3-4 ביטוחים, והביטוח למכונית לחצי שנה

liat1271

New member
גם אנחנו מעל 11 שנים עם גייקו והפוליסה היא לחצי שנה

אנחנו מאד מרוצים מהשירות שלהם.

למעלה