ביטוח רכבים - התייעצות

• פותח הנושא n47
  • פורסם בתאריך

n47

New member
שאלתי חבר צוות, אמריקאי וותיק שגם עבר לגייקו -

גם לו נתנו חצי שנה, וכשהתעקש פשוט מכרו לו מראש שני חצאי שנה (באותו מחיר) כך שגם שנה הם בונים משני חצאים.
דרך אגב, אחד המסמכים שחתמתי עליהם און ליין הם שאני מבין שבמסצוסטס פוליסה היא לשנה ואני מסכים לוותר ולקנות חצי שנה.

n47

New member
ועוד דבר - ביטוח שמשות

בקומרס ביטוח שמשות היה כלול אוטומטית. עם גייקו הייתי צריך לרכוש ביטוח road side assistance בעוד משהו כמו 30$ כדי להיות מכוסה. לפחות אצלנו זה דבר בסיסי, סדקים בשמשות זה מקרה נפוץ. ההחלפה ללא השתתפות עצמית.

n47

New member
ועוד דבר - ביטוח קוליזן (ותודה לבוסטון גאי)

שהסב את תשומת ליבי שביטוח קוליזן לא כלול בפוליסה שגייקו מוכרים וגם את זה צריך להוסיף. לידיעה ומעניין מה הפוליסה שלכם מכסה.

Boston Guy

New member
עשיתי עכשיו ניסוי לגבי הפוליסת רכב שלי באתר של גייקו

בהנחה שהם יכבדו את הצעת המחיר שהם נתנו לי שם - הפוליסה שלהם תהיה זולה בערך ב 35% ממה שאני משלם כרגע.
שזה הבדל גדול - אבל לא הבדל של 70% כמו שאתה רואה בפוליסה שלך.

אני חושב שמשהו - ספציפית בפוליסה שעכשיו ביטלת עם קומרס - היה בעייתי. לחלוטין לא מקובל עלי מה שסוכן הביטוח כתב לך - אני בטוח שהוא היה יכול, לו רצה, לבטל את הפוליסה הקיימת שלך (ולהחזיר לך את יתרת הכסף שנשאר שם) - ולהוציא לך פוליסה חדשה שבה הילדים לא נמצאים מלכתחילה.

מכיוון שאתה כתבת לו "עברתי למישהו אחר - יאללה ביי" - הוא כנראה העריך שאין טעם לעשות מאמץ ולנסות "לשמר אותך".
אולי הוא פשוט לא יכול להתחרות מבחינת דולארים וסנטים עם התימחור של גייקו.

n47

New member
התשובה של אבי:

Hi Avi,
Do you know what would be the new policy premium?
Thank you

תשובתו:
Don’t have exact yet.
לא היי, לא רגרדס,

Fellowship

New member
מה הכוונה ש Collision לא כלול בביטוח הרכב של Geico?

אצלי הוא כלול ולא ראיתי אופציה אחרת.

n47

New member
אתה עצמך כתבת:

"בדקתי מה יקרה אם אעלה את ה Deductible מ $500 ל $1,000 בשני מקומות:
Comprehensive - זה כמעט ולא משפיע, אולי זה בשל התלוי בסוג הרכב והסיכוי שלו להגנב(?)
Collision - זה הפחית את הפרמיה ב $166 לחודש, ומכיוון שכנרקאה לא אתבע את הביטוח על נזקים קטנים מאלף דולר"

כלומר להבנתי בחרת בסעיף קוליזן את מידת ההשתתפות העצמית?
בברירת מחדל זה מופיע (אצלי לפחות) כ-not carried

Fellowship

New member
הסבר

ראשית, טעות סופר, זה הפחית בסכום שציינתי לחצי שנה, לא לחודש.
&nbsp
ולעצם העניין, אני יכול לשנות את ההשתתפות העצמית, אבל כברירת מחדל הכיסוי היה קיים ואני לא בטוח שאפשר להסירו לגמרי באופן עצמאי (אם זה חשוב אני יכול לבדוק).

Boston Guy

New member
אני חושב שכל משתמש רואה דפי אינטרנט אחרים...

דפי האינטרנט שאני ראיתי כששיחקתי עם הצעות המחיר באתר של גייקו לא נראו אותו דבר כמו בצילומי מסך שראיתי מאנשים אחרים - הקונפיגורצייה שלהם הייתה קצת שונה.

ההערכה שלי היא שהקונפיגורצייה של הדף שאתה רואה שונה מזו שהבחור ממרילנד רואה - כי היא מתחשבת בחוקי הביטוח של ה STATE הספציפי (ומרילנד דורשת דברים אחרים ממסצ'יוסטס כ"ביטוחי חובה"), בסוג, גיל ומחיר כלי הרכב שיש בבעלותכם ואולי גם בצורה שבה האינפורמצייה הוזנה למערכת.

האתר של גייקו שאב את האינפורמצייה עלי ועל כלי הרכב שלי ישר מה RMV של מסצ'יוסטס, וברגע ששמתי שם את השם והכתובת שלי הוא כבר ידע אילו כלי רכב רשומים על שמי, מי אני ומי הנהגים האחרים במשפחה שקשורים אלי.

אני לא בטוח שכך זה עבד גם עבור הבחור במרילנד - הוא הגיע לארה"ב לפני רבע שעה, ואולי היה צריך להזין את האינפורמצייה ידנית כי אין לו היסטוריית נהיגה בארה"ב כמו שלך או לי יש...

הרושם שלי היה שהאלגוריתם של גייקו עשה כל מני "החלטות שמבוססות על הנתונים" בלי לשאול אותי בכלל - ולכן, למשל, בהצעה הבסיסית שהוא הציג לי הוא כן כלל ביטוח קוליז'ון על כלי הרכב היותר חדשים ויקרים, ולא כלל ביטוח קוליז'ון על כלי הרכב היותר ותיקים.
אני לא יודע אם ה"החלטה" הזו מוכתבת על ידי גיל הרכב, שווי הרכב או קומבינצייה של השניים - אבל כשניסיתי לשנות את הכיסוי של רכבים ותיקים ולהוסיף קוליז'ון האתר הציג איזשהוא גרף שניסה להסביר לי ש"רוב האנשים לא עושים ביטוח קוליז'ון לאוטו בן יותר מ X שנים".

Boston Guy

New member
חיפשתי מידע על הנושא - ומסתבר שהחשד שלי נכון

מאמרים שמצאתי על הנושא מאשרים שהסיבות לכך שחברות הביטוח מעדיפות להציע פוליסות של חצי שנה הן אכן מה שחשבתי.
אין בזה שום יתרון או דבר טוב ללקוח, ויש בזה ים של יתרונות לחברת הביטוח.
זה מאפשר לחברת הביטוח TO CUT DOWN THEIR LOSSES מהר יותר - אם זה בניפנוף לקוח "בעייתי" בלי הסיבוך של שבירת חוזה מולו,
בבחינת "אתה עולה לשנת הלימודים הבאה - אבל לא בבית סיפרנו"...
או העלאת פרמייה יותר מהר בתגובה לעבירת תנועה \ תאונה \ מקרה ביטוח,
או העלאת פרמייה יותר מהר כי חברת הביטוח החליטה לעדכן את בסיס התימחור שלה...

ולפי מה שראיתי בסקירה עכשווית - רבות מ"חברות האינטרנט" הולכות על השיטה הזו.

n47

New member
אפשר לקרוא את זה בשני אופנים

גייקו עושים ניהול סיכונים ולקוחות כך שהם משמרים אצלם לקוחות טובים, ומנפנפים בעייתיים
וכך יכולים להציע מחיר נמוך לנהגים טובים

מה שנותר לך זה להגדיר למי מהקבוצות אתה שייך..

Boston Guy

New member
אם כבר - זה פרוגרסיב שהולכים "עד הסוף" בקטע הזה

הם הרי מציעים לך הנחה בביטוח אם תסכים להתקין ברכב שלך "מכשיר ריגול" שעוקב אחריך ואחרי צורת הנהיגה שלך ואיך אתה משתמש ברכב.

אני לא מגדיר את עצמי בקבוצה של "נהגים טובים", וגם לא בקבוצה של "נהגים גרועים".
כל מה שאני יכול להגיד הוא שאחרי קצת יותר מ 30 שנה על הכביש ועשרות אלפי שעות נהיגה - אני עדיין חי, והצלחתי עד היום לא לפצוע ולא (חס וכרפס) להרוג אף אדם כשהייתי מאחורי ההגה. עדיין ניתן לספור את מספר דו"חות התנועה שקיבלתי במשך כל תקופת הנהיגה שלי על אצבעות של יד אחת.

אבל אני לא חושב שאנשים עושים ביטוח רכב בגלל שהם מתכוונים לעשות תאונות, או רוצים שיגנבו להם את האוטו. אנשים עושים ביטוח כ"הגנה לשעת צרה".
והקונספט של "אם אני באמת אצטרך אותם הם מייד ינפנפו אותי" לא יושב לי טוב.

Fellowship

New member
בדיוק. אגב, לדעתי בדיוק על הקונספט הבעייתי הזה

מנסה חברת Liberty למשוך לקוחות, ראיתי פרסומות שלהם שהם מצהירים שלאחר תביעה אחת הם לא יעלו את הפרמייה ושהשירות שלהם במקרה של בעיות הוא Flawless.
&nbsp
אבל כולן הן בסופו של דבר חברות ביטוח, אז אשרי המאמין

n47

New member
אתה לא מגדיר את עצמך ואין הנחתום מעיד וכו,

אבל - (בא נניח לא נדבר צפציפית עליך) - נהגים שבמשך 30 שנה קיבלו מתחת ל 5 דוחות (דרך אגב, גם אני שם :) - כולל דוח אחד על אופניים על המתקן מאחורה שהסתירו את הלוחית (קנסו אותי ב 100 שקל), אחד על שיחה בסלולרי (בזמן עמידה ברמזור) ואחד על מהירות (כביש דרך השלום - מי נוסע שם 60?))
אלה נהגים שסטטיסטית יגרמו לפחות הוצאות לחברה, לעומת אחרים שגורמים ליותר הוצאות. אז אם כולם מבוטחים, הרי שיש כאלה שמממנים אחרים (ואני מניח שברור מי את מי) אז למה לי להיות במממנים?

למעלה