ביטוח רפואי בארה"ב

• פותח הנושא Us3r
  • פורסם בתאריך

Us3r

New member
ביטוח רפואי בארה"ב

מצד אחד הדעה הרווחת היא שאם אין לך ביטוח רפואי (או הרבה כסף) בארה"ב, אתה יכול לחפש...
מצד שני מישהו שגר שם אמר לי שדווקא יש בית חולים ציבורי שעובד יפה מאוד בחינם.

אשמח אם מישהו שמבין יעשה לי קצת סדר בנושא.

Philip Jr

New member
אתה מתכוון לעבור לארה"ב?

אם כן, מציע שלא תעשה זאת ללא ביטוח רפואי. לא יודע מה זה "סדר בנושא", מדובר במדינה עצומה, ונושא מורכב מאד, שבימים אלו חלים בו שינויים די מהותיים.

Us3r

New member
תגובה

"סדר בנושא" זה קצת מידע קונקרטי בנושא

Philip Jr

New member
מידע קונקרטי על מה?

אתה מבין כמה ארה״ב גדולה? כמה סוגים של ביטוח קיימים? אתה מבין שהכל תלוי באיפה תחיה, מה תעשה, האם אתה רווק או עם משפחה, וכדומה?

אם יש לך שאלה עניינית, אז אנא - תן קצת מידע על עצמך ואולי תקבל תשובה שתעזור!

Us3r

New member
השאלה היא מאוד קונקרטית

האם אפשר להסתדר בארה"ב בלי ביטוח רפואי ולמה כך

אפשר? אפשר!

כדאי? לא כדאי!

בתור אחת שעשתה את זה- כי לא היתה לי ברירה- ורק עכשיו הצלחתי לקבל ביטוח, יצא שהזנחתי את הבריאות שלי בלי כוונה.
כל ביקור אצל רופא מומוחה הוא מינימום 200$
ואצל רופא משפחה הוא 50$
יקר מאוד- וזה רק בשביל הביקור- בלי הבדיקות הנילוות...

כל פעם שאני באה מהארץ אני קונה ביטוח נסיעות, אפילו שיש לי ביטוח פה,במקרה חלילה שאני אצטרך מששהו שיצריך הטסה לארץ או משהו חלילה.
הפעלתי את הביטוח הזה פעם אחת- הלכתי למיון עם כאבים בחזה- עוד לפני שהיה לי ביטוח- וזה עלה 7000$ שעכשיו אני צריכה לשכנע את הביטוח בארץ לשלם לבית חולים.
בקיצור- עדיף ביטוח- במיוחד אם יש בעיות רפואיות קודמות.

Philip Jr

New member
שני דברים

קודם כל, ממש אין סיבה למישהו כמוני להשקיע זמן בתשובה, כאשר אתה לא מבהיר פרטים בסיסיים כמו האם סתם משעמם לך, או האם אתה עובר לארה"ב, ואם אתה עובר לארה"ב אז למה, כמה ואיך.

אבל אם אתעלם מכך לרגע שהשאלה שלך לא קונקרטית וגם די מעצבנת, מה אתה חושב? קודם כל בסטטוס כמו שלי למשל (סטודנט) אתה חייב ביטוח בריאות, וזה כלל לא תלוי בך. בסטטוס של עובד (כגון רילוקיישן) תקבל ביטוח מהעבודה. או במילים אחרות - בהרבה מהמצבים בהם ישראלים יעברו לארה"ב לא יקרה מצב שאין ביטוח גם כך, וזה לא תלוי בך. האם אפשר להסתדר בלי? ובכן, כל עוד לא קורה לך שום דבר ויש לך סכומי כסף מכובדים שאתה שם בצד, אולי.. אבל אם פתאם תהיה לך דלקת בתוספתן או צורך בניתוח אחר, שיהיה לך בהצלחה עם תשלום החשבונות.

בית חולים ציבורי

"חינם" דבר ראשון שום דבר לא חינם- אם אתה גוסס יטפלו בך- אבל בכל מקרה אחר יקחו ממך פרטים וישלחו לך חשבון הביתה.

ראית פעם ER? זה בערך נראה ככה- רק יותר גרוע, אנשים מחכים שעות ולפעמים גם יום שלם בחדר המיון- שרק בהמתנה הזו אתה יכול לקבל עוד הרבה מחלות אחרות שלא היית מעלה בדעתך שקיימות בכלל.
תראה מה בוסטון כתב על זה
http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=11074&msgid=54504163

אתה לא רוצה ללכת לשם.

באמריקה

New member
כסוכן ביטוח רפואי באמריקה

ואחד שמתעסק בזה יום יום וכזה שנתקל כבר ברוב המקרים הרפואיים האפשריים, ביטוח רפואי פרטי הוא חוק בארצות הברית וחובה לכל אדם שבריאותו חשובה לו, בראשון לינואר 2014 עם כניסת הרפורמה, וחוק הבריאות חובה באמריקה, אזרחים ותושבי קבע מחוייבים להחזיק לעצמם ולבני משפחתם ביטוח בריאות ילדים מתחת לגיל שמונה עשרה מחויבים בביטוח שיניים בסיסי לפחות!
מי שלא יחזיק צפוי לקנסות כספיים עם הגשת דוחות המס לשנה

גם קניית ביטוחי בריאות נעשית אחרת ממה שהיה נהוג כל השנים וכפופה לנהלים ומועדים:
היום לדוגמא ה 26 לפברואר, אתה יכול לרכוש ביטוח רפואי לראשון רק לאפריל (ההרשמה למרץ נסגרה ב 15 לפברואר),
לשנות או להחליף חברות ביטוח ותוכניות ניתן עד מרץ 31 וזה גם התאריך האחרון בו ניתן לרכוש ביטוח רפואי ל 2014, (עד לפתיחת ההרשמה של 2015 לתחילת כיסוי מהראשון לינואר.)

לגבי שהייה בארצות הברית ללא ביטוח רפואי...מבחינתי זה לקחת סיכון גדול!, נכון שיש בתי חולים של ה counties שיקבלו אותך עם כל נפגעי הכנופיות וחסרי הבית
ואני מאמין שביטוח רפואי לא קונים עבור ביקורי רופא, ומאסג'ים אלא עבו מקרי חירום.. סכנת חיים, פציעה, מחלה, שבהם הטיפול הרופאים ובית החולים חשובים ביותר
מנסינוני בניהול לקוחות, לכל אחד יש את האחריות, או חוסר האחריות לרכוש וחהחזיק ביטוח בריאות, על מנת להגן על עצמו ועל בני משפחתו.

ואתם כמובן מוזמנים לשאול שאלות בנושא של ביטוחי הבריאות והאובמה-קר.

קישור לפוסט מקיף על רפורמת הבריאות בעברית (בבלוג שלי בבלוגר)

רפורמת הבריאות באמריקה - חלק א

יום נעים

ivgy1980

New member
ישלי שאלה

אני צפוי לעבור בקיץ על בסיס GC. מה לעשות מבחינת הביטוח הרפואי בתקופת המעבר שבין ההגעה ועד קבלת ביטוח רפואי מהמעסיק, אם וכאשר?

באמריקה

New member
תסגור את כל הקצוות

כמו שאומרים אין דבר כזה "מבוטח יותר מידי". אז קודם כל תדאג לביטח נסיעות מידראל שיכסה אותך בחודשים הראשונים
חלק מהמעסיקים ינהיגו תקופת המתנה לעובדים חדשים בין חודש לחצי שנה לפני הצטרפות לביטוח הקבוצתי, אתה צריך לזכור אחרי 3.31.14 ה open enrollment נסגר עד 2015
למעט מקרים מיוחדים שאולי אתה נופל על אחד מהם כמו מעבר relocation למטרת לימודים. דבר נוסף הוא שהיום לאחר הרפורמה, אין יותר שאלות בריאות להצטרפות לביטוח, וכולם שווים בעיני החוק, אבל הזכות לקבל טיפולים רפואיים מוזלים תחת כיסוי ביטוחי שמורים לאזרחים ותושבים חוקיים, כמוך, לסיכום, להיות עם היד על הדופק ועם ביטוח הנסיעות מסתיים לפני שאתה זכאי לביטח הקבוצתי, אתה חייב לקנות ביטוח בצורה אינדיודואלית וכבר אני אומר לך המחירים בשמיים, תודות לאובמה ועשרת ההטבות שהנהיג לתוך כל פוליסת בריאות שנמכרת בארצות הברית מינואר
מקווה שעזר, אשמח לענות על שאלות אחרות שלך
המשך יום נעים

ivgy1980

New member
היכן בודקים תנאי הפוליסות ורוכשים באופן פרטי?

אם ישלי פוליסה פרטית שרכשתי ביום הגעתי, והתחלתי לעבוד אחרי שבועיים - כיצד להתנהל מול המעסיק?
להמשיך עם הפוליסה שלי או לקחת את הפוליסה שלו? לשלב ביניהן?
הרי כנראה לא קיים כפל ביטוחי...

באמריקה

New member
יש תיאום

ואין צורך בכפילות ביטוחית
אתה יכול לקנות בשור החופשי איך שאתה נוחת
וכאשר ובחודש שאתה מצטרף לביטוח הרבצתי מבטל את הפוליסה הפרטית שקנית
לגבי מקומות אם בקליפורניה אז אתה מוזמן לאתר שלנו בו תוכל לראות תוכניות מכל החברות
ולהשוות מחירים ותועניות ביטוח הכתובת שלו היא www.adinsursnce.com
אם במדינה אחרת אתה יכול לקבל מחירים www. ehealthinsurance.com
Good luck

ivgy1980

New member
זה מגיע לכיוון ה-250$ לחודש + תוספות

בישראל ביטוח הבריאות הוא כ-4% + קופ"ח: 600 ש"ח + 100 ש"ח למכבי = 700 ש"ח = 200$ לכל הפחות.
כך שההבדל לא כזה גדול. יש בארה"ב הוצאות חובה נוספות על בריאות?

באמריקה

New member
יש כמה רמות ביטוח

ברונז - בסיסי - $5000 השתתפות עצמית ראשונית לניתוח. אישפוז ואז 70%-30%, שלושה ביקורי רופא במחיר קבוע - תיקרת השתתפות שנתית $6350

סילבר - אמצע הדרך - $2000 השתתפות עצמית ראשונית לניתוח. אישפוז ואז 80%-20%, ביקורי רופא ללא הגבלה במחיר קבוע - כמו כן צילומים ומעבדות - תיקרת השתתפות שנתית $6350

גולד - טובה - $0 השתתפות עצמית ראשונית, 80%-20% ניתוח אישפוז, (חברת הביטוח משלמת את חלק הארי) ביקורי רופא ללא הגבלה במחיר קבוע - כמו כן צילומים ומעבדות - תיקרת השתתפות שנתית $6350

פלטינום - מעולה - $0 השתתפות עצמית ראשונית, 90%-10% ניתוח אישפוז, (חברת הביטוח משלמת את חלק הארי) ביקורי רופא ללא הגבלה במחיר קבוע - כמו כן צילומים ומעבדות - תיקרת השתתפות שנתית $4000

יכולות להיות הוצאות נוספות, copay שאתה הולך לרופאים, לחדר מיון, אתה גם משלם אחוזים בטיפולים ניתוחים ימי אישפוז (מקרים רציניים), לפי התוכנית שבחרת אם הגעת למקסימום השתתפות שנתית, משם אתה מכוסה ע"י חברת הביטוח במאת האחוזים ללא הגבלה או תיקרת כיסוי

כמו כן ביטוח שיניים הוא תוספת, שאינה כלולה בביטוח הבריאות

אני תמיד ממליץ על רמת כיסוי סילבר שהיא אמצע הדרך, פלטינה למי שמצפה להוצאות גבוהות בשנה, כמו לידה ($4000 תיקרת השתתפות)

אשמח לענות על שאלות נוספות!

ivgy1980

New member
אני בן 34, מתנהל ספורטיבית

לא עשיתי ניתוחים מיוחדים, למעט קוסמטיקה - מחיצה באף ועיניים.
היום מעניין אותי גשר בשיניים. איזה ביטוח כדאי לעשות?
מותר לשנות ו/או להוסיף תנאים באמצע השנה?

באמריקה

New member
מהראשון בינואר

ועם כניסת חוק הבריאות חובה
כולם שווים בעיני החוק ללא קשר למצב רפואי
זאת אומרת שכל אחד יכול להצטרף לביטוח כל עוד הוא תושב/אזרח
לחברות ביטוח אסור להעלות מחיר מעבר לגיל ואזור מגורים (וזהו)

לגבי תאריכים חשובים לזכור

3-31-14 היום האחרון בו תוכל לקנות או לשנות תוכנית ביטוח
ואז ההרשמה נסגרת (נפתחה בראשון לאוקטובר) ותיפתח בסוף שנה לביטוחים שיתחילו רק ב 1.1.15
אז כן יש חשיבות לזמנים, כמו שכתבתי קודם לכן, היום אנחנו רושמים לראשון באפריל (ההרשמה למרץ כבר סגורה)

ביטוח שיניים אתה יכול לקנות בכל זמן, לתחילת החודש הקרוב (עכשיו ניתן לרכוש פוליסה למרץ)
ניתן לרכוש פוליסת Dental insurance ללא קשר לביטוח הרפואי (או משתי חברות נפרדות, בריאות ושינים)
ישנן כמה פוליסות כעיקרון ה PPO אתה לא מוגבל לרופא אחד כמו ה HMO אבל יש תקופות המתנה שצריך לבדוק
גשר לפי מה שאני זוכר ה לפחות חצי שנה המתנה, כתר זה שנה, ניקוי וצילום מיידי, ושוב תלוי בסוג הביטוח ורמתו
ביטוחי שיניים אינדיוידואלים לא טובים כמו אלו שנרכשים תחת קבות עבודה, ומוגבלים לכיסוי של בים $1000-$2000 לשנה

מקווה שעזר, אשמח לענות על שאלות נוספות

ivgy1980

New member
אני נכנס על בסיס גרין קארד בקיץ

כל עוד אין לי עבודה (יענו, אינני עובד ואין לי הכנסה), כיצד ניתן לחייב אותי ברכישת ביטוח בריאות כאמור?
או שבמידת הצורך מגלגלים זאת על הספונסור?

באמריקה

New member
הקנס הוא אחוז מההכנסה השנתית....

במילים אחרות גם אם לא תרכוש ביטוח רפואי ,אף אחד לא יבוא אחריך
ביטוח בריאות אתה קונה עבורך להגנה ולבדיקות שגרתיות וכאן זה חשוב כפליים!
הכון שאמרתי שההרשמה נסגרת באפריל אבל כאלו עם נסיבות מיוחדות (כמו רילוקיישן) יוכלו לקנות ביטוח בכל זמן :)
לאיזה מדינה אתה מתכנן לנסוע?

למעלה