ביטוח רפואי בארה"ב

• פותח הנושא Us3r
  • פורסם בתאריך

oleyashan

New member
לא הבנתי דבר אחד שכתבת

אתה טוען שלפי החוק החדש של אובמהקייר - אזרח אמריקאי שחוזר לגור בארה"ב נניח מישראל או מישהו שקיבל עבודה או גרין קארד ועובר לארה"ב לא יכול לקנות לעצמו ביטוח פרטי עצמאית או להצטרף לביטוח של מקום העבודה שלו עד לראשון לינואר 2015?

אז החוק אפילו יותר גרוע ממה שחשבתי(לא שאני מתפלא על אובמה) מי יודע עוד כמה מוקשים נקבל עד 2017 שאז אובמה יעזוב ולא ישים ז** על החורבן שהוא השאיר מאחוריו

באמריקה

New member
זה לא מה שאמרתי

אמנם ההרשמה ל 2014 נסגרת ב 3-31 אבל מי שחוזר לארה"ב יוכל לרכוש ביטוח
כל טוב!

oleyashan

New member
אני מצטט במדויק מה שכתבת

גם קניית ביטוחי בריאות נעשית אחרת ממה שהיה נהוג כל השנים וכפופה לנהלים ומועדים:
היום לדוגמא ה 26 לפברואר, אתה יכול לרכוש ביטוח רפואי לראשון רק לאפריל (ההרשמה למרץ נסגרה ב 15 לפברואר),
לשנות או להחליף חברות ביטוח ותוכניות ניתן עד מרץ 31 וזה גם התאריך האחרון בו ניתן לרכוש ביטוח רפואי ל 2014, (עד לפתיחת ההרשמה של 2015 לתחילת כיסוי מהראשון לינואר.)

אז נניח ואני אזרח אמריקאי שכן גר בארה"ב והחלטתי לקנות ביטוח בריאות שלא היה לי כול השנים(זה לא הקייס שלי כי יש לי ביטוח)
אין לי אפשרות לקנות ביטוח שמתחיל ביוני הקרוב אלא רק בינואר 2015 או שאתה מדבר רק על הצטרפות לאקסצ'יינג' ולא על קניית ביטוח פרטי לחלוטין

באמריקה

New member
תקרא את השירשור

2-15 היה ה deadline ל ראשון לאפריל
3-15 הוא ה deadline לראשון למאי
אחר כך ההרשמה נסגרת, ופתוחה רק למקרים מיוחדים (כמו רילוקיישן)
אתה מחפש דקויות או מידע?

oleyashan

New member
סתם הסתקרנתי

לא באתי להתווכח איתך, פשוט אף אחד לא מדבר על זה, ואני בטוח שב 2700 דפים של החוק הדבילי הזה וב 30 אלף דפי הרגוליישיין יש עוד הרבה מוקשים שניתקל בהם וכולם ישחקו אותה מופתעים, לא שמענו, לא ידענו, לא קראנו, ולא ראינו.
עדיין לא קיבלתי תשובה מדוייקת לשאלות שלי - אבל אם לא בא לך לענות זה בסדר, אני בטוח שיש לך דברים יותר חשובים להתעסק בהם

Yehuda500

Member
מה קורה עם אזרחי ארה"ב שאינם מתגוררים בארה"ב.

האם חייבים בביטוח בארה"ב או שייקנסו או שיש מנגנון שפוטר אותם מחובת הביטוח?

באמריקה

New member
אם הם חיים מחוץ לארה"ב החוק לא חל עליהם

הוא חל על אזרחים (משלמי מיסיים) שהם חייבים להחזיק ביטוח בריאות להם ולבני משפחתם
הקנסות לאלו שלא יקנו ביטוח רפואי ינתנו כחלק מדוחות המס, מי שלא גר כאן לא חייב להחזיק ביטוח
אבל ברגע שאתה מגיע חזרה לסטייטס אתה מחוייב להחזיק ביטוח

Yehuda500

Member
תודה. אבל אזרח מחות לארה"ב עדיין משלם

מסים. איך זה אמור לבוא לידי ביטוי ב-1040?
למרות שגיגלתי, לא מצאתי אסמכתא רשמית לדרך קבלת הפטור האמור. האם יש לך קישור לאסמכתא רשמית (IRS)?
תודה שוב

באמריקה

New member
התשובה (באנגלית) וקישור לאתר ה IRS

Americans who live abroad at least 330 days of the year will be treated as if they have qualifying insurance coverage and won’t owe any tax penalty, according to the Internal Revenue Service.

That’s true regardless of whether the U.S. citizen actually has health insurance in the country where he or she lives. The IRS reasons that it would be unfair to force Americans living abroad to buy a policy, because most domestic policies don’t cover anything more than emergency care overseas.

This IRS document has more information (see #12 for the information on U.S. citizens abroad
http://www.irs.gov/uac/Questions-and-Answers-on-the-Individual-Shared-Responsibility-Provision

מקווה שעז, אשמח לענות על שאלות נוספות

למעלה