על איזה ביטוח את מדברתביטוח רפואי בעבודה בזמן הריון
האם נכון שיש הגבלה על שעות עבודה של אשה בהריון מבחינת הביטוח? נאמר לי שמעבר ל-9 שעות עבודה אני פשוט לא מבוטחת... במצב כרגע שאני עובדת 11-12 שעות ביום זה ממש חשוב לי לדעת- הכצעקתה?![]()
על ביטוח בעבודהעל איזה ביטוח את מדברת
האם הכוונה לביטוח הלאומיעל ביטוח בעבודה
ביטו נגד תאונות עבודה וכד'.
לביטוח לאומיהאם הכוונה לביטוח הלאומי
או לביטוח פרטי כלשהו?
בדקתי בחוק ביטוח לאומי ולא מצאתיביטוח רפואי בעבודה בזמן הריון
האם נכון שיש הגבלה על שעות עבודה של אשה בהריון מבחינת הביטוח? נאמר לי שמעבר ל-9 שעות עבודה אני פשוט לא מבוטחת... במצב כרגע שאני עובדת 11-12 שעות ביום זה ממש חשוב לי לדעת- הכצעקתה?![]()
אין הגבלה בביטוח לאומי.בדקתי בחוק ביטוח לאומי ולא מצאתי
סימוכין לכך. לעומת זאת בחוק עבודת נשים בסעיף 10 כתוב: . עבודה בשעות נוספות ובמנוחה השבועית ועבודת לילה (א) עובדת שהיא בחודש החמישי להריונה תודיע על כך למעבידה, ומשעשתה כן, או משנודע על כך למעביד בדרך אחרת, לא יעבידנה בשעות נוספות ובמנוחה השבועית מהחודש החמישי להריון ואילך, אף אם היה רשאי או הותר לעשות זאת על-פי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951; הוא הדין לגבי עבודת לילה, אם העובדת הודיעה למעבידה בכתב, כי אין היא מסכימה לעבוד עבודת לילה. (ב) על אף הוראות סעיף קטן (א), רשאי מעביד להעביד עובדת בהריון, בשעות נוספות, אם העובדת הסכימה לכך בכתב ומסרה למעבידה אישור רפואי של רופא מומחה ביילוד ובגינקולוגיה, כי אין מניעה להעבידה בשעות נוספות, ובכפוף לתנאי האישור. לפי סעיף זה, אסור למעסיק להעביד אותך בשעות נוספות לאחר חודש חמישי ללא הסכמתך וללא אישור של רופא מומחה ביילוד וגניקולוגיה. אם לא נתת הסכמה בכתב והבאת אישור של רופא מומחה ,ייתכן שבמידה ותקרה לך תאונת עבודה ויפגע העובר או שניתן יהיה לקשר אותה להריון ולעובדה שעבדת שעות נוספות, יחויב המעביד בשיפוי הביטוח הלאומי עקב העסקתך בניגוד לחוק.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.