ביטול דו"ח בגין נסיעה ברמזור אדום

רונן ס

New member
ביטול דו"ח בגין נסיעה ברמזור אדום

שלום רב, אז ככה- משטרת ישראל החליטה להעניק לי מתנת יומולדת יפה בדמות דו"ח על סך של אלף שקל בגין כניסה כביכול לצומת ברמזור אדום. נכנסתי לצומת בצהוב אך כאמור השוטר החליט שנכנסתי באדום. אין צילום של הארוע, מה גם שהשוטר הגיע עם הניידת מהכביש האנכי לכביש ממנו פניתי שמאלה לתוך הצומת. השוטר רשם בדוח שהוא ראה את הרמזור מתחלף לאדום ואת הרכב שלי נכנס לצומת. לא ברור לי כיצד ראה השוטר את הרמזור שלי אם הוא הגיע מכביש אנכי ולא נסע במקביל אליי על אותו הכביש. אין שום הוכחה מצולמת לארוע. שאלתי היא האם כדאי לי לגשת לבית משפט או שמוטב לשלם את הקנס? מה הסיכוי שלי כאשר זו מילה שלי כנגד מילה של השוטר? תודה רבה, רונן

be_roo

New member
הוכחה מצולמת אינה נדרשת

מידי יום מורשעים נהגים בעבירות על בסיס עדות ראיה של שוטרים. לפיכך מה שרלוונטי זה לבדוק את העדות. טענתך כאילו אין שום דרך לראות את הרמזור מהדרך המצטלבת אינה נכונה, לא חסרים צמתים בהם מיקום הרמזורים מאפשר לראות בבירור את הרמזורים בדרך הניצבת. השאלה היא האם זה המקרה בדו"ח שלך. כדי לענות על השאלה יש לבחון את עדות השוטר כפי שפורטה בנסיבות הדו"ח. כדי להרשיע נהג יש להוכיח שנתקיימו יסודות העבירה. במקרה זה על השוטר לפרט את מיקומו שלו, מיום הרכב המדובר בעת התחלפות הרמזור צהוב לאדום ביחס לקו הצומת. קרא בעיון את העדות, גש לצומת, נסה למקם את עצמך במיקומו של השוטר על פי תיאורו ובדקו האם ניתן משם לראות את הרמזור, את קו הצומת (מכיוון נסיעתך כמובן) ואת הרכבים המגיעים לצומת מהכיוון הרלוונטי. רק חוסרים בעדות השוטר ביחס להוכחת יסודות אלו רלוונטים למקרה שלך. אם יש ביכולתך להטיל ספק ביכולותו לראות את הפרטים הדרושים, תוכל לנסות את מזלך בבית המשפט, וגם אז מומלץ להצטייד בעו"ד העוסק בתחום. כל נסיון אחר לטעון שהשוטר טעה, נידון לכשלון.

asaforon

New member
עו"ד א.אורון

ישנם שני סוגי אכיפת עבירת רמזור. אפשרות אחת הנה להסתכל בו זמנית על רכבך ועל הרמזור (בד"כ כאשר השוטר מביט מכיוון הגעתך לצומת). במקרה זה גם אם הנך מגיע במהירות של 50 קמ"ש, אתה עובר 14 מטר בשניה. ועל כן כאשר שוטר רושם כי ראה אותך כ2,3,4,5, מטרים לפני קו העצירה, אזי מדובר בזמן של חלקיקי שניה, ותתכן טעות. כאשר שוטר רושם כי הבחין באור האדום, ואז הסיט את מבטו לצד השני וראה כי טרם הגעת לצומת, ההסתברות לטעות נמוכה יותר. עלייך לזכור כי כאשר מדובר ב"עדות מול עדות", בתי המשפט נוטים להעדיף את השוטר (האובייקטיבי..). חשוב לציין ולהזהיר - בית המשפט הנו מקום מסוכן!!! כאשר נהג מגיע לביהמ"ש לתעבורה כשהוא לא מיוצד, הוא יכול למצוא עצמו נענש בעונש כפול ומכופל, מהקנס המקורי, ואף לאבד את רשיונו. העבירה מחייבת ב 10 נקודות, ומוטב שתתייעץ עם עו"ד המומחה בתחום. בברכה עו"ד א.אורון

למעלה