ביטול דרגה במשדר

mot264

New member
מצאתי מה זה

2N4427 > POUT = 1 W 2N3924 > POUT =4W שניהם נראים חיצונית אותו הדבר אך, 4427 יש הגברה של 10 DB 3924 יש הגברה של 6 DB טרנזיסטורים אלו חובה עליהם להרכיב מפזר חום ! מיועדים לעבוד טוב עד 175 MHZ. אין לי טרנזיסטור כזה )-: מוט 264

אוקי

הדרגה הסופית היא 2N3924 > POUT =4W , כמו שרשמת נכון. אני מעוניין לבטל אותה כי צריך לכייל אותה כל הזמן וגם כי אני לא מוצא את הטרנזיסטור. בכלל הרבה יותר נוח להתחיל מ-1 וואט שממנו אפשר להיכנס למגוון רחב יותר של מגברים. בוא נראה אם הבנתי אותך נכון , לוקחים את L7 ביחד עם הטרימרים ופשוט מחברים ל-L4 בלי הקבל של ה-470 PF ?

mot264

New member
אמת

קצה L7 עדיין צריך להשתמש בטרימרים לתאום עקבות. יחד עם L7 אלו מייצרים מעגל תהודה המתאים לתדר העבודה. OOPS יתכן והתהודה הנכונה היא לחבר L7 לצומת 100PF ו 22PF ללא L4 . נסה זאת. אם התופעה של שהינך צריך לגעת בטרימרים אז הבעיה נעוצה בכך שהטרנזיסטור יוצא מנקודת העבודה המקובל בגלל חום. איך אומרים החום משפיע על כולנו. יתכן ומפזר החום אשר אמור להמצא גם על פני הטרנזיסטור הדוחף דואג שנקודת העבודה לא ישתנה. מה זאת נקודת עבודה טובה ? שההגבר ישאר קבוע אז, העקבה קבועה ולא צריך לגעת בדבר. בהצלחה מוט 264

תגיד אפשר לקחת אצלך שיעורים פרטיים ?

אני צריך עוד קצת זמן להבין את כל מה שאתה אומר , אבל אני ינסה . כי עם מה שעובד לא מתווכחים ...

mot264

New member
כן, יש לי לפעמים בעיות בהגהה

הדרגה הסופית היא המשתנת עם החום ולכן יש צורך בכיוון כל הזמן. אם הדרגה הסופית לא היתה מתחממת יתר על המידה אז סביר להניח שלא הית צריך לגעת בדבר. אני עדיין לא מורה מוסמך וצריך בשביל זה שתגיע אלי עם כל המעגל. 12 וולט, מקלות כיוון, מד הספק HF, נגדי עומס וכו" יש לי אישי אך למדידת VHF אני צריך להשאיל. גלאי עשן אין לי. חחח מוט 264

למעלה