ביטול כרית אוויר

ביטול כרית אוויר

חבר ביקש ממני לברר:
יש לו שלושה ילדים כשאחד תינוק קטן. בשל כך, נוח לו יותר בנסיעות בינעירוניות בהרכב מלא - להושיב את אחד הילדים במושב הקדמי על כסא בטיחות, והאשה תשב מאחור לצורך טיפול בתינוק.
אלא שברכב שלו (ניסאן אלמרה 99) מותקנת כרית אוויר למושב הנוסע הקדמי, דבר המבטל את האפשרות הנ"ל, שכן אי אפשר להושיב ילד בכסא בטיחות מול כרית אוויר פעילה. אין אצלו אפשרות לביטול זמני של הכרית אוויר.

הוא ניסה לברר במוקד משרד התחבורה אם מותר חוקית לבטל (במוסך) את הכרית אוויר באופן קבוע.
במוקד לא ידעו לענות והפנו אותו למשטרה. במשטרה העבירו אותו מנציג - לנציג - לאחראי... בקיצור בסופו של דבר אף אחד לא ידע לענות והפנו אותו לגשת (פיזית!) לאגף הרישוי בחולון.....

אם למישהו יש מידע בעניין, אשמח לשמוע.

[בעניין הביטוח (שלכאורה יכולים לטעון לו במקרה ביטוח חלילה: למה ביטלת?) חשבתי שבכל מקרה ניתן להודיע להם כעת שברכב אין כרית אוויר שניה, ובזה נפתרת הבעיה הזו לפחות. מה גם, שבהרבה מכוניות ניתן לבטל את כרית האוויר, ואם בנאדם ביטל ושכח להחזיר ועשה תאונה - האם שמענו פעם שחברת הביטוח תטען טענה כזו?]

תודה מראש!

be_roo

New member
עד כמה שידוע לי אין איסור חוקי לבטל ואני מעולם לא

נתקלתי בחברת ביטוח שהתנערה מתשלום בשל ביטול (זמני או קבוע).
&nbsp
אבל כן ידוע לי שיבואנים ומוסכים מסרבים לבטל את הכרית, כנראה בשל חוסר רצון שיטילו עליהם אחריות במקרה פציעה.
&nbsp
אבל החבר שלך שואל את השאלות הלא נכונות. ביטוח וחוק לא צריכים להטריד אותו. כיצד ירגיש אם חס וחלילה במקרה של תאונה, אישתו תפגע קשה יותר בגלל הכרית המנוטרלת?
נכון, גם בביטול זמני אפשר לשכוח להחזיר את הכרית, אבל לוותר מראש על אחד מאמצעי הבטיחות החשובים שהביא ליריד דרמטית במקרי תמותה בתאונות, בגלל שיקול של נוחות?

את צודקת

אמרתי לו את זה.
הוא אמר שהוא רוצה לבטל את הכרית רק לכמה חודשים עד שהתינוק יגדל קצת, ואז יחזיר את המצב לקדמותו ואשתו תשב קדימה.

ביטול כרית אויר

החוק לא מונע זאת במפורש.
יחד עם זאת ניתן לטעון שכל שינוי שפוגע בבטיחות מהווה עבירה.
יתכן שהתשובה לפיה בטיחותי להושיב הילד מקדימה, עשויה להיות תשובה טובה לטענה זו.

למעלה