ביטול פיטורים

• פותח הנושא איייײַייייייייייייל
  • פורסם בתאריך
א

איייײַייייייייייייל

Guest
שלום רב
פוטרתי מעבודתי אחרי חג הסוכות לאחר 5 שנות עבודה ואני נמצא עכשיו בתקופת חלף הודעה מוקדמת שאמורה להסתיים בעוד כשבוע.

במהלך תקופה זו מצאתי עבודה חדשה בחברה מתחרה בתחום בו הועסקתי ואני אמור להתחיל שם בתחילת נובמבר.

היום התקשר אלי המעסיק הקודם ואומר לי שעקב מחלה של אחד העובדים הם החליטו לבטל את הפיטורים שלי

עניתי לו שאני כבר לא מעוניין לחזור לעבודה אצלכם ושמצאתי עבודה חדשה ואיני מעוניין לקלקל את שמי במקום אחר.

הוא ענה לי שמבחינתם הפיטורים מבוטלים ושעליי לחזור לעבודה ביום ראשון ובמידה ולא אחזור הם יראו את זה כאילו שנטשתי את העבודה לא היה זכאי לפיצויים ויקוזז לי מהשכר שמגיע לי בגין חלף הודעה מוקדמת.

האם הם יכולים להחליט לבטל את הפיטורים שלי ?

קלייטון.ש

Well-known member
בנסיבות שהם מציינים - לא.
מעסיק או עובד יכולים לחזור בהם מהודעת פיטורים או התפטרות אם ההודעה נמסרה מתוך כעס ובלי לחשוב "עידנא דריתחא".
אבל אם פיטורים או התפטרות נמסרים מתוך שיקול דעת, נדרשת הסכמה של שני הצדדים לביטולם.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. על הודעת הפיטורים חלה חובת הכתב.
לא ציינת האם יש לך מכתב פיטורים (או ראיות, במיילים/וואטסאפ) בדבר עצם פיטורייך.
ככל שפוטרת בכתב, הרי יש ראיה לעצם פיטורייך.
אף בלא שפוטרת בכתב, תוכל לטעון כי על סמך פיטורייך בע"פ הסתמכת על כך ושינית מצבך לרעה. יהא עליך להוכיח הן את עצם פיטורייך, והן את היותם "מסויימים" (סופיים ומדוייקים) ועם גמירות דעת.
לעניין זה יבחנו כלל הנסיבות, לרבות מועד חזרת המעסיק מהודעת פיטוריו, התאריכים המדוייקים של כל שלב ושלב, וכו'.
2. בכל מקרה עליך להמשיך לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת, שכן בלא קשר לפיצויי הפיטורים או לשאלת ההתפטרות/הפיטורים - עליך לעשות כן, אחרת המעסיק יוכל להיפרע ממך לעניין משך ההודעה המוקדמת שלא עבדת במהלכה.

א

איייײַייייייייייייל

Guest
ראשית תודה על התשובות

ניתן לי מכתב פיטורין בזמן שפוטרתי שם רשום שישולם לי חלף הודעה מוקדמת עד 29-10-2021.
יום ראשון זה ה 24-10. זאת אומרת שעלי לחזור לעבודה מ 24-10 עד 29-10 ???

קלייטון.ש

Well-known member
זאת אומרת שעלי לחזור לעבודה מ 24-10 עד 29-10 ???
לא.
המעסיק ויתר על העבודה שלך בתקופת ההודעה מוקדמת והויתור שלו הוא סופי.
אם המעסיק ויתר על העבודה שלך בתקופת ההודעה מוקדמת, יחסי העבודה שלכם הסתיימו בסוף חודש 9.
אין לכם יחסי עבודה כבר 3 שבועות.
יש להוסיף שהמעסיק היה צריך להוציא לך תלוש גמר חשבון עם משכורת חודש 9, ובו היה כבר צריך לכלול את התשלום בגין חלף הודעה מוקדמת, כמו גם יתר הזכויות שלך (הבראה, פדיון חופשה והשלמת פיצויים אם יש). הוא כבר באיחור בתשלום הזכויות שנובעות מהפיטורים.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
ככל שבמכתב הפיטורים שלך הובהר מפורשות כי ישולם לך חלף הודעה מוקדמת, וכי לא תצטרך להגיע לעבודה בתקופה זו - המעסיק אינו רשאי כיום, שלושה שבועות אחרי מתן הודעתו, לדרוש ממך לחזור לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת, ומועד סיום עבודתך הוא עם מועד מתן מכתב הפיטורים.

למעלה