ביטול רישום פלילי

• פותח הנושא evvo
  • פורסם בתאריך

evvo

New member
ביטול רישום פלילי

שלום, לפני 5 שנים בהיותי חייל משחורר טרי (חודשיים באזרחות) היה סיכסוך משפחתי אצלי בבית. כנראה אחד מהצדדים התלונן במשטרה ובאו לעשות אצלי חיפוש סמים. מאחר ואני לא מתעסק עם זה לא מצאו סמים אבל מצאו 3 מחסניות וכמה עשרות כדורי רובה שנשארו בקיטבק לאחר השחרור. נפתח לי תיק במשטרה שנסגר לאחר כשבוע על סמך "חוסר עניין לציבור". כעת אני סטודנט שמעוניין לעבוד בחברה בטחונית ולא מצליח להתקבל בגלל הרישום הזה. אין לי כל רישום פלילי אחר או הרשעות למיניהן. איך אני יכול לבטל את הרישום הזה ע"מ שלא יופיע כלל? זה מונע ממני התקדמות בתחום שאני רוצה. בהיותי סטודנט אין לי אלפי שקים לעו"ד ולכן אני זקוק לעצתכם. תודה.

תשובה

אם הבנתי נכון נחקרת בחשד להחזקת כדורים ומחסניות רובה ואז מדובר בעבירה אשר העונש המקסימלי שבגינה הינו שלוש שנות מאסר וככזו הינה עבירה מסוג עוון. עבירה כזו אמורה להתבטל באופן אוטומטי כעבור 7 שנים. כעבור חמש שנים מיום ביצוע העבירה הינך רשאי לפנות לגורם המוסמך (ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה או קצין משטרה בדרגת סגן ניצב ומעלה שהוא הסמיך לכך) בבקשה לביטול רישומי המשטרה. תכין בקשה ותתאר את כל הנסיבות הרלוונטיות להימצאות התחמושת והמחסניות לעיל, תעדכן לגבי השירות הצבאי והעבודה וכל דבר רלוונטי שיכול ללמד עליך זכות בלי קשר למקרה החד פעמי הזה. תצרף מכתבי הוקרה והערכה ככל שיש לך, תעודת שחרור ולוחם, אישור לימודים-תעודת סטודנט ועוד ככל שיש. לעיונך: תקנות המרשם הפלילי ותקנת השבים (אמות מידה לביטול רישומי משטרה), התשס"ט - 2009: 3. בקשה לביטול רישום אדם שקיים לגביו רישום, רשאי לפנות לגורם המוסמך לאחר שנסתיימה התקופה בבקשה לבטל את הרישום, והוא יצרף לבקשה, ככל הניתן, מסמכים התומכים בה. 4. סמכות לביטול רישום הוגשה בקשה לביטול רישום, רשאי הגורם המוסמך לבטל את הרישום, ובלבד שהסתיימה התקופה ונשקלו אמות המידה לביטול הרישום כאמור בתקנה 5. 5. אמות מידה לביטול רישום בקבלת החלטה בדבר ביטול רישום לפי תקנה 4 יתחשב הגורם המוסמך, בין השאר, בשיקולים אלה: (1) חומרת העבירה שיוחסה לאדם; (2) חומרת הפגיעה הנטענת באדם; (3) היקף הפגיעה המיוחסת ברכוש, בהתחשב בין השאר, בסוג הרכוש, בערכו ובהיותו רכוש פרטי או ציבורי; (4) קיומם של רישומי משטרה אחרים ופרטי רישום כאמור בסעיף 2 לחוק, לגבי האדם שהרישום נוגע לו, תכיפותם ונסיבותיהם; (5) ביטולים קודמים של רישומים משטרתיים; (6) נסיבות אישיות של האדם שהרישום נוגע לו.

למעלה