ביטחון עצמי או רגש?

כינוישם

New member
ביטחון עצמי או רגש?

באתרים, פורומים, סדנאות ואימונים, אומרים שוב ושוב שכדי להצליח בדייטים, צריך לבוא עם ביטחון עצמי גבוה (אבל לא מופרז) ולתת הרגשת ביטחון לבחורה מולך. אחת הדרכים לעשות זאת היא לספר על עצמך דברים (אמיתיים כמובן) שקרו לך ונותנים לך "נקודות זכות" בהקשר הזה. לדוגמה הצלחות שהיו לך, דברים שעשית וכדומה.

לשמחתי, יש לי את כל הנקודות הרלוונטיות. אני מחפש קשר רציני, יש לי דירה, עבודה קבועה מסודרת ומכניסה, אני משדר רצינות (אני באמת כזה) ושאפשר לסמוך עלי (ובאמת אפשר) וגם הזוגיאויות שהיו לי בעבר, היו ארוכות. כל מה שאני כותב, אלה פידבקים שקיבלתי ולא שחצנות שלי כך שעל פניו, או יותר נכון, על הנייר, הייתי אמור להיות הצלחה מסחררת אבל שוב ושוב, אני מקבל פידבק שגורם לי לחשוב שאולי לא בזה מדובר.

בחורה שיצאתי איתה אמרה לי משפט כללי, שהתחבר לי עם משפט שבחורה אחרת אמרה לי פעם עלי, משהו בסגנון של: מעבר לעובדה שאחשוב/ארגיש שהבחור מולי יהיה אבא טוב, מפרנס טוב ושאוכל לסמוך עליו, צריך גם את הקליק, המשיכה, החיבור.

זה מאוד מסתדר לי למה שאני מאמין בו וסותר את האמירה שאיתה התחלתי ושאותה אני שומע מסביבי בכל מה שקשור לדייטים. לדעתי כל עוד אנחנו מתנהגים כמו בני אדם (אני לא מדבר על התנהלויות הזויות ששומעים עליהן), אין לנו שליטה אמיתית על החיבור/קליק/משיכה עם הבחורה שמולנו. יש איזשהו חיבור שלא תמיד נוכל להסביר אותו. חיבור כזה שנוכל להיות הכי clumsy והבחורה מולנו תחשוב שאנחנו מקסימים או חוסר חיבור כזה, שנוכל להשרות ביטחון ועדיין לבחורה מולנו זה לא יזיז. זה כמובן עובד גם הפוך והחלק הכי קשה הוא שזה יהיה הדדי.

האם לדעתכם האמירה שלי נכונה ואין לנו שליטה או שאני טועה וכן יש לנו שליטה? ואם כן יש לנו שליטה על החיבור הזה, איך לדעתכם זה אפשרי?
ואם אין לנו שליטה, האם כל מאמני וסדנאות הזוגיות בעצם מוכרים לנו לוקשים?

shay4442

New member
מתוך ניסיון רב של עשרות דייטים והצלחה רצינית אחת בלבד

- אין ספק שהמשיכה הפיזית היא נקודה קריטית היו לי דייטים מאוד מוצלחים מבחינת תקשורת ואוירה טובה, הצחקתי אותה, וזה נמשך עד השעות הקטנות של הלילה אבל עדיין למחרת בבוקר התשובה היתה "מצטערת אתה בחור מקסים/מדהים/מרתק אבל זה פשוט לא זה" התשובות השליליות שניתנו היו בעיקר בגלל שבסופו של דבר הבחורה החליטה שהמראה לא מתאים לה.
- היו מקרים נדירות שבהן המראה דווקא סיפק אותן ובהחלט נמשכו פיזית אבל לא ראו עתיד משותף(מקומות שונים בחיים,ציפיות שונות).

כינוישם

New member
אז מה המסקנה?

אני אכן מדבר על החיבור הראשוני הזה אחרי הדייט הראשון, שבו אתה יכול להיות בדיוק מה שהבחורה מחפשת אבל אם "אתה לא הטעם שלה" או "היא לא הטעם שלך" אז זה לא ילך לשום מקום גם אם תהיה עם הביטחון העצמי המדוייק ביותר וגם אם על הנייר אתה מושלם.
&nbsp
אז יש לנו שליטה או לא (מעבר ללהיות בני אדם ומנומסים)?
מאמני הזוגיות מוכרים לנו לוקשים?
הסדנאות הן ביזבוז כסף?

הפסקה הראשונה שלך נכונה.

אתה יכול להיות הרבה דברים, אבל אם אתה לא הטעם שלה, והיא מחליטה לפעול על פי הטעם שלה, זה לא יתקדם. זה כמו פאזל. יש חלקים עם בליטות וחלקים עם שקעים. אם חלק עם בליטה ירצה להתחבר לחלק שגם הוא עם בליטה, זה לא יוכל לקרות. אין נקודת חיבור מתאימה ביניהם.

מצד שני, זה לא אומר שסדנאות ויועצים מוכרים לוקשים. תלוי מה בדיוק הם מוכרים.
אם הם פועלים להעלות את הבטחון העצמי שלך ולגרום לך לייצג את עצמך בצורה טובה יותר ע"י שיפור התנהלות, הופעה חיצונית וכו' - זה לא לוקש. הם עשו את החלק שלהם.
אם הם אומרים שתהיה לך שליטה אבסולוטית על כל מה שקורה לך בזוגיות, שתוכל להשיג כל בחורה שתרצה ושתהיה לך כימיה מובטחת עם כל אחת - זה לוקש.

כינוישם

New member
ברור שהם לא יבטיחו את החלק השני של מה שכתבת

אבל אם בחורה תתאהב בי (כביטוי), אני יכול להיות הכי clumsy וחסר ביטחון והיא תחשוב שאני מקסים ואם היא לא תתאהב בי (כביטוי), אני יכול לבוא עם ביטחון עצמי מדוייק וזה עדיין לא יעבוד.
&nbsp
הרי לאימון/סדנה אין השפעה על הבחורה הבאה שאכיר.

נכון. קשר בין אנשים הוא לא מדע מדוייק.

הוא מורכב מאלפי דברים גדולים וקטנים, ולחלקם אנחנו לא תמיד מודעים.
אז אי אפשר ליצור נוסחאות של אם - אז.
אם אני אהיה X אז יקרה Y ולהיפך.

ודרך אגב, גם קליק הוא לא בהכרח הפרמטר החשוב ביותר.
יכול להיות שיהיה קליק בפגישה ואז היא (או אתה) תתחיל לחשוב גם על דברים שמעבר, כמו למשל התאמה אובייקטיבית, ותגיע למסקנה שלמרות הקליק אין לזה עתיד. אז היה אחלה דייט אבל לא יהיה המשך, וזה קורה לא פעם.

ELLA1992

New member
אין דבר כזה ביטחון עצמי מופרז כשזה מופרז זה לא ביטחון זה אגו

סתם כדי להעמיד את הדברים על דיוקם. תמיד הייתה לי בעיה עם הגדרות מסוימות שאינן מדויקות.
וכעת לענייננו, אתה בהחלט נשמע כמו גבר שכל אישה הייתה רוצה לעצמה, לכאורה הכל נשמע מרהיב, על הדף, עם דגש רציני על "על הדף"...מדוע אני אומרת זאת?
כי יש המון אנשים שכביכול מושלמים, אוקי? יש להם הכל, הם חכמים, מוכשרים, בעלי אישיות מקסימה, יפים, אנשי קריירה, משכילים, חברותיים, וכן הלאה...נכון נשמע מושלם? נכון, אז זהו שזה לא מספיק...
אנשים לפעמים שוכחים את העיקר, מה הכי חשוב? בין כל המרוץ הזה של החיים להשיג את זה ואת זה ולסמן וי על הכל, יש משהו מאוד מאוד חשוב, קסם אישי.
ללמוד להכיר את עצמך, להיות מי שאתה, להיות מחובר לעצמך, להיות פחות רשמי, אתה ציינת שאתה נורא רציני, הידעת שזה אולי מהווה גם מעין חיסרון קטנטן?
אל תהיה רציני מדי, המטרה בדייט הראשון היא לכבוש, למשוך, להקסים, להטריף, ולצורך זה ממש לא יעזור שאתה בעל דירה ואוטו, עבודה מסודרת ורווחית וכ"ו ...
לגבי הטענה האחרונה שלך, האם קליק וחיבור הם משהו נשלט? התשובה שלי תהיה - חלקית, לא תמצא תשובה אמפירית לשאלה כזאת.
על פניו אתה נשמע בחור נחמד מאוד, כך התרשמתי לפחות לפי המלל והניסוח שלך...לפי תוכן ההודעה...אני פשוט חושבת שמא מדובר במשהו שאתה שוכח להביא יחד איתך לדייטים.
חיבור היא משהו בלתי נשלט , או שיש או שאין, אבל יחד עם זאת אם אתה גם לא מביא איתך נשמה לדייט, אלא רק גוף וחומר אז יש כאן בעיה, והרבה מקום לשיפור.
לפני בן זוגי הנוכחי יצאתי לדייט עם בחור שממש דומה לך במאפיינים שלו, הוא היה מאוד נאה, מאוד חכם, מתורבת, מנומס, ג'נטלמן, היה גדול ממני רק ב-5 שנים אבל יחד עם זאת הייתה לו התנהגות ששייכת "לדור הישן" ואני חולה על זה, היה בעל השכלה , הייטקיסט, עד כאן נשמע מושלם לא? אבל הוא היה רובוט!
לא הרגשתי כלום, לא הייתה שם ולו טיפת כריזמה, ריקנות, העיניים שלו שידרו כלום ושום דבר, סתמיות, כלומניקיות, לא היה לנו הרבה על מה לדבר, לא היה כלום, אפילו מבחינה מינית לא נמשכתי, כי ריקניות זה לא סקסי .
ואז הגיע החבר הנוכחי שיש לו את כל אלו רק שבנוסף יש לו גם משהו מעבר,
לגבי מה שאמרת בסוף "האם מאמני הזוגיות מוכרים לוקשים?" לא , אני דווקא בהחלט מאמינה שזה עשוי להועיל לך, בדיוק התכוונתי אף להציע.
או שטרם פגשת את הבחורה שעמה יהיה לך חיבור או שכבר פגשת אבל פספסת כי שכחת להביא איתך עוד משהו לדייט...אותך.
אני מרגישה כאילו לא עזרתי לך הרבה, אבל שב עם עצמך ותחשוב על זה טיפה.
אין סיבה שלא יהיה לך חיבור עם אף אחת.

כינוישם

New member
לא כתבתי שאני נורא רציני

אלא שאני משדר רצינות, כלומר מחפש קשר רציני ולא מאלה שמשחקים ועושים שטיקים לצד השני.
&nbsp
אני לרגע לא חושב שאני מושלם והכל אצלי נפלא ואיך זה שבחורות לא נופלות לרגליי, אני פשוט מנסה להבין האם באמת יש משהו שדופק לי דייטים בצורה סידרתית (ואז אימון/סדנאות יכולים לעזור) או שזה רק עניין של לחכות עד שהבחורה המתאימה (זו שאיתה יהיה קליק הדדי שלא באמת קשור למשהו) תגיע וזהו.
&nbsp
קרה לי מספר פעמים שיצאתי עם מישהי שעל הנייר הייתה 10 (מתוך 10) אבל לא התפתח אצלי רגש, האם זה בגלל שהיא עשתה משהו "לא נכון" (דגש על המרכאות) או שזה בגלל שפשוט לא היה שם קליק ולא משנה מה היא הייתה עושה או לא עושה, לא היה שם קליק וזהו? הרי זה כנראה גם מה שקורה לי עם הצד השני. בטח קרה גם לך ולאחרים פה.
&nbsp
כתבת "אבל הוא היה רובוט! לא הרגשתי כלום, לא הייתה שם ולו טיפת כריזמה, ריקנות, העיניים שלו שידרו כלום ושום דבר, סתמיות, כלומניקיות, לא היה לנו הרבה על מה לדבר, לא היה כלום," - אז אלא אם הדייט היה שתיקה אחת ארוכה, למה את מתכוונת רובוט? ריקנות? סתמיות? שוב, אם כל הדייט ישבתם ושתקתם אז אני יכול להבין אבל עד היום היה לי רק דייט שתיקה אחד, בד"כ יש שיחה, לא תמיד זורמת כמובן אבל אני מדבר על אלה שיש בהם זרימה.
&nbsp
כתבת "ואז הגיע החבר הנוכחי שיש לו את כל אלו רק שבנוסף יש לו גם משהו מעבר" - יכול להיות שפשוט איתו היה לך את הקליק המפורסם ולכן ההרגשה השונה לגביו לעומת השני? לא יצא לך לצאת עם 2 בחורים שונים, שאחד מצא חן בעינייך והשני לא ולכן גם הרושם שלך לגביהם היה שונה שלא לומר הפוך, בלי שבאמת היה שם משהו שונה בתכלית? פשוט אחד "עשה לך את זה" והשני לא. מצד שני, את יכולה לתת דוגמאות למה הכוונה בריקנות של הראשון לעומת הנפלאות של השני? אני יודע שקשה לתאר הרגשה אבל אולי זה יפיל לי את האסימון :)
&nbsp
תודה!

ELLA1992

New member
אני חושבת שאימונים וסדנאות עשויים בהחלט לעזור

כי יכול להיות שכבר מצאת בחורה שמתחברת אליך כמו מכסה לסיר אבל אתה פספסת בגלל מיומנויות מסוימות שאין לך, אני חושבת שחיבור וקליק הם אמנם לא נשלטים וזה או שיש או שאין אבל יחד עם זאת הסדנאות והאימונים יכולים לכוון אותך ללמוד להרגיש את החיבור הזה באם הוא קיים ...אולי אתה תגלה שם משהו שלא ידעת. שיפתיע אותך ויפתור לך את כל הבעיות, לדעתי לך על זה.
לגבי הבחור שקראתי לו "רובוט" לא אמרתי שהייתה שם שתיקה אבל השיחה הייתה משעממת הבחור דיבר על דברים רדודים ולא מעניינים, לא גרם לי לכלום, לא לצחוק, לא לחייך, לא להזדהות, זה היה כמו לדבר שיחת חולין עם אדם שפגשתי לפתע אחרי 10 שנים, יכול להיות שהבחור ממש מקסים אבל לא יודע להיפתח בפניי בחורות, לא יודע לשדר את האמת שלו אולי מדובר באיזה מחסום שלו עם עצמו. תברר, אולי יש לך מחסום כלשהו שחוסם בחורות מלהתחבר אליך, משהו שמרתיע, או שאולי אתה משדר לגמרי בטעות ובלי כוונה משהו ידידותי , כלומר שגורם להן לראות בך אוטומטית כידיד ולא כגבר מושך .
לגבי הבחור הנוכחי- כן היה חיבור מהרגע הראשון שהמבטים שלנו נפגשו, אבל בשביל שזה יהיה , שני הצדדים צריכים להיות פתוחים לזה אחרת מפספסים את החיבור גם אם הוא קיים,
כלומר, אני לא חושבת שלא היה לך חיבור מעולם, היה, בטוח, פשוט פספסת אותו, בטעות. אבל יש עוד הרבה
תראה, אני לא פסיכולוגית, וגם לא קואוצ'רית, אני כמעט בטוחה שאנשים המוכשרים לכך יזהו את הבעיה שלך ומהרגע של הזיהוי נורא קל לטפל, אבל לפי מה שכתבת נשמע שאתה מעט סקפטי ולא חושב שזה יעזור, מדוע?

כינוישם

New member
קודם כל

כבר הלכתי לטיפולים כאלה ואחרים ומכאן הסקפטיות. אני כן מודה שיש מוטיבים חוזרים שקשורים לדברים בסגנון של מה שאת כתבת "לא מביא את עצמך" "משדר ידיד ולא גבר מושך" "משהו מרתיע", מצד שני גם קיבלתי פעם פידבק אחרי דייט ראשון עם מישהי שאמרה "אני לא נמשכת אלייך פיזית אבל יש בך משהו מסקרן שאני רוצה להכיר עוד", דייט שני בסוף לא היה, מישהי אחרת, אחרי 6 דייטים אמרה שהיא לא מצליחה להימשך אליי פיזית וכדומה. עכשיו גם לי זה קורה עם בחורות ולכן אני מגיב את מה שאת קורית לו סקפטיות, הרי כמו שזה קורה לי מול בחורות, ברור שזה יקרה לבחורות מולי וזה בסדר, הרי זה לא היה בגלל שהן עשו או לא עשו משהו.
&nbsp
את לא פסיכולוגית אבל ברשותך אני אתעקש עוד קצת (בצורה מנומסת כמובן): למה את מתכוונת כשאת כותבת "בחור שלא מביא את עצמו", "לא יודע לשדר את האמת שלו" ו"אולי מדובר באיזה מחסום שלו עם עצמו" מבחינתך?
&nbsp
תודה

Shamy

New member
ואו זה נקודה מעניינת לא חשבתי עליה

לדעתי בגדול , לא ! אין לנו שליטה על זה ..
קליק וכימיה זה משהו שהוא מעל לשליטתנו והגוף שלנו אחראי על זה
&nbsp
יכולה להגיד לך בעצמי שיצאתי פעם לדייט עם בחור שעל הנייר באתר היה נראה נהדר ונחמד ומציאה והכל , ובמציאות הוא היה נראה, נשמע והיה חנון מדי בשבילי ובכלל בכלל לא התחברתי אליו ..ובאמת אחרי שני דייטים אמרתי תודה אתה מדהים אבל משהו פה לא עובד לי וזה למרות שהיה לו בטחון עצמי די חזק...אז..לא כימיה בעייני זה משהו גופני ולא שולטים בו

כינוישם

New member
זה בסדר

שלא כולם מתאימים לנו, יש כאלה שהם בליינים מדי בשבילנו ויש כאלה שהם חנונים מדי בשבילנו, הכל טוב. האם יצא לך להתאהב במישהו שהוא חנון מדי בשבילך? כלומר בגלל שהיה קליק, אז זה לא הפריע לך? או שאולי פגשת מישהו שהוא חנון מדוייק עבורך אבל לא התאהבת ולכן למרות שהוא בדיוק מה שאת מחפשת, זה לא הצליח?
&nbsp
זו השאלה שלי בעצם, האם יש לנו מה לעשות או לא, כדי "להצליח" בדייטים, או שהכל עניין של התאמה, תזמון ובעיקר כימיה שאף אחד לא באמת יכול להסביר וכל נושא המאמנים/סדנאות זה יופי בשביל לעשות כסף אבל לא יותר מזה.
&nbsp
מאמן/סדנה תגרום לי לקליק עם מישהי שאחרת לא היה לי איתה קליק?
מאמן/סדנה תגרום לבחורה להתאהב בי, שלפני הסדנה לא הייתה מסתכלת עלי אפילו לשניה?

ommerl

New member
אני יכול ללמד אותך ליצור כימיה מיידית עם כל אחד

זה עניין של ידע ותרגול.

ommerl

New member
אני נותן אחריות מלאה על כל הקורסים והסדנאות שאני מציע

אבל אני כרגע לא מציע קורס כזה. אני יכול ללמד את זה, זה פשוט לא משהו שאני מתמקד בו.

ommerl

New member
יש לנו שליטה על משיכה

אפשר לפתח את התכונות הטבעיות שלנו שיוצרות משיכה כמו גבריות, דימוי עצמי, אותנטיות ולהיות שלם עם עצמך.

הדברים האלה ניתנים לשינוי ותלויים בך ויוצרים משיכה באופן כללי אצל נשים.

מה שלא ניתן לשליטה לדעתי זה התאהבות. אחרי שכבר יש משיכה, תתפתח זוגיות אם יש איזו התאמה ברמה עמוקה יותר. את זה אי אפשר לכפות ואי אפשר לשלוט. או שזה קיים או שלא לדעתי.

ommerl

New member
זה לא מתג on/off

משיכה זה רגש שיכול להתעורר במידות שונות ויש תכונות גלובליות שמעוררות משיכה אצל נשים (מעבר לנטיות אישיות ובחירות אישיות).
&nbsp
זה לא אומר שום דבר על התאמה בין אישית וזה לא אומר שום דבר על אם יהיה סקס או לא.

למעלה