ביטלס וביץ' בויז

גרמה

New member
ביטלס וביץ' בויז

האם מישהו יכול לתאר את מערכת היחסים המורכבת בין הביטלס לביץ' בויז?

לא, אבל אפשר לנסות

באופן כללי הם השפיעו אחד על השני ושיפרו את המוזיקה אחד של השני. הביץ' בויז הושפעו בין השאר מ-rubber soul של הביטלס, ויצרו את pet sounds, שהשפיע על הביטלס וגרם לפול לפלוט ש-god only knows הוא השיר הכי טוב שהוא שמע, והם הוציאו כ*תגובה* (?) את sgt. pepper's lonely hearts club band שלצערנו הרב הוציא את בריאן ווילסון מכלל שימוש.

גרמה

New member
למיטב ידיעתי...

עוד דבר שידוע לי זה שאחרי סרג'נט פפר ובעקבות הכשלון המסחרי היחסי של פט סאונדס ווילסון הסתגר לאיזה חצי שנה ויצר את "גוד וויברישנס" המצוין. בקיצור..ההשפעה ההדדית הייתה גדולה.

Chocoholic

New member
הוא גם כתב את Smile

אחרי Sgt.Pepper האלבום ש"צונזר" או "הוכשל" ע"י חברת התקליטים. זה בכלל הטריף את בריאן...

i love lucy

New member
רגע רגע תנו לי להבין....

מישהו העתיק את סרג'נט פפר מהביטלס? או שפשוט לא ממש הבנתי... אז נא להסביר! תודה

Miss CB

New member
אף אחד לא העתיק מאף אחד כלום,

היחסים בין הביץ' בויז ובין הביטלס הם יחסים תחרותיים, תחרות בריאה במקרה של הביטלס ותחרות קצת פחות בריאה במקרה של ווילסון שבאמת לקח מאוד קשה את ההצלחה של הביטלס בעוד ההצלחה של הביץ' בויז, שגם הייתה ענקית בעצמה, הייתה יותר קטנה. שתי הלהקות השפיעו אחת על השניה וגרמו אחת לשניה לנסות להוציא משהו עוד יותר טוב כל פעם. הסיפור עם סרג'נט פפר אם אינני טועה, הוא שווילסון פשוט התפוצץ מההצלחה המסחררת והאיכות של האלבום שישב סגור בעצמו לכתוב אלבום בשם "סמייל" שנותר עד היום סוג של תעלומה, שכן "סמייל" נגנז משום מה. חלקים ממנו פורסמו, חלקים אפשר להשיג, אבל לא את כולו; יודעי דבר אומרים שזה אחד האלבומים הכי גאוניים שנכתבו אי פעם - ואנחנו נשארים לתהות...

i love lucy

New member
אני לא יודעת למה אבל..

אף פעם לא אהבתי את הביץ' בויז...

Miss CB

New member
זה הכל דעה קדומה...

לביץ' בויז אכן יש דימוי של שירי קיץ מטופשים (ברוב המקרים זה די נכון) אבל לפעמים צריך להתעלם לרגע מהליריקס (ע"ע לד זפלין חחח) ולבחון את ההלחנה המעולה שלהם. ויש דברים מעבר ל"סרפינג יואסאיי", מסתבר. מקה ימליץ לך בטח על פט סאונדס שאכן נחשב לאלבום גאוני. אישית עוד אין לי אותו אבל אם להסיק מסיקורים שונים - "פסיכדליה במיטבה, קשה להאמין שזה בא מחבורה של גולשים עם נושאי שיחה מצומצמים"... ולא, זה לא ציטוט

The Mad Hatter

New member
המ...מסכימה, אבל-

זה עדיין טיפה פוגע בי (לא יודעת למה, אני בן-אדם מוזר) לקרא שהביץ' בויז כותבים שירי גלישה מטופשים, גם אם אני יודעת שזה נכון. פשוט, מאז שקניתי את פט סאונדס, סוף סוף, הם נהפכו לאחת הלהקות האהובות עלי. ובכלל, גם המילים של הביטלס (לפחות בימים הראשונים) ושל חלק מהלהקות שתמצאו בסביבתכם הקרובה ונחשבות לאיכותיות היו טיפה שטחיות. המ...טוב, ההודעה הזו לא הולכת לשום מקום, מה? P: בכל מקרה, הסכמתי עם ההודעה שלך (זו היתה הודעה די ארוכה בשביל אחת שאמורה להביע משפט אחד...*_*) אגב, מישהו יהרוג אותי אם אני אכתוב שאני מעדיפה את pet sounds על הסמל פפר? *בורחת* זה אף פעם לא היה אחד האלבומים האהובים עלי. לביטלס יש אלבומים טובים הרבה יותר...

למה שנסקול אותך?

אנחנו נרים אותך על כפיים! גם לטעמי פט סאונדס טוב יותר מסרג'נט פפרס... למרות שבזמן האחרון אני מתחיל להרגיש נטייה מוזרה ובלתי מוסברת לכיוון סרג'נט פפרס, אבל הוא בהחלט פחות טוב.

The Mad Hatter

New member
?

דווקא במקרה שלך הייתי בטוחה שתכתוב שסרג'נט פפר טוב יותר. לא יודעת למה. וציפיתי לתגובות לא-אוהדות כל-כך. פורום ביטלס וזה...P: סרג'נט פפר...היה הדיסק הראשון של הביטלס שהיה לי. אני זוכרת שבשמיעה הראשונה לא אהבתי את רוב השירים, אז הכרחתי את עצמי לשמוע אותם שוב ושוב רק בגלל שאלה הביטלס. >_<

Miss CB

New member
יקירתי...

(זו מילה ממש מצחיקה, יקירתי. ולנושא...) יקירתי, אף אחד לא אמר ששירי גלישה מטופשים זה רע. הרבה להקות בריט-פופ, בינהם הביטלס בתחילת דרכם, וגם להקות קצת פחות מוכרות, ולא רק פופ - גם רוק כבר נוטה להתאפיין בליריקס חסר משמעות (דיפ פרפל, לד זפלין, חוץ מכמה יציאות פה ושם, וזו רק דוגמא). אז מה אם זה מטופש? זה חלק מהקסם!
בקשר לאורך ההודעה, אני נוטה בזמן האחרון לכתוב הרבה מאוד על נושא קטן, תנסי את זה פעם זה ממש כיף! וברור שלא נסקול אותך, לכל אחד טעם משלו. רואה, יש כבר מישהו שמסכים איתך!

גרמה

New member
:)

פט סאונדס מצוין וגאוני... אבל קשה לי לשפוט בין לבין סרג'נט פפר... זה כמו לשאול את מי אתה אוהב יותר את אבא או את אמא..:)

גרמה

New member
אגב לד זפלין

לי יש ויכוח עם עצמי מי הייתה להקה יותר טובה זפלין או ביטלס.. מכיוון שקשה להחליט אני מתחמק מהשאלה...ונהנה משני העולמות..:)

Miss CB

New member
מה, זה כל כך שונה

אי אפשר להשוות בכלל! מילא תשווה דיפ פרפל ולד זפלין וגם זה ממש שונה אבל בשביל מה בעצם לטרוח... פשוט תהנה מהמוסיקה

Miss CB

New member
אכן אכן... אחלה של דבר הא?

יש לי בנתיים את 1 2 ו-4... השאר בהמשך

The Mad Hatter

New member
רעה...רעה...

יש לי רק את 2. :( כמעט גרמתי לאבא שלי לקנות לי את 4, אבל הוא התנגד כי הוא לא אוהב את לד זפלין, משום מה (הוא טוען שהסולן סתם צורח, אז אני יורדת עליו שהוא אוהב את אבבא :)), אבל בסוף הוא קנה לי את מוריסון הוטל, אז הכל בסדר. המ. אה, מה רציתי להגיד? אה, כן-את רעה. ובחנות הדיסקים הדפוקה שיש לי ליד הבית כבר אין כלוםםם. שום דיסק של להקה נורמלית(שאין לי) כמעט. יש שם רק מין דיסק אוסף או משהו של לד זפלין (?)-או שפשוט לא ראיתי טוב (?). טוב, אני אפסיק עכשיו...:)

Miss CB

New member
../images/Emo9.gif

וגם אותם לא "השגתי", אלא קיבלתי ליומולדת... חברים שלי יודעים מה אני אוהבת
חחח אבבא! לא פלא שהוא חושב שזפלין זה רע. אוסף של לד זפלין, למה לא, יש חיה כזאת. יש אפילו שניים מפורסמים שאני יודעת עליהם, ה"רימסטרס" שאמור להיות ממש אוסף מעולה, וגם אוסף כפול שנדמה לי שניתן להשיג גם כל דיסק לחוד בשם "ארלי דייז" ו"לטר דייז" יענו לפי תקופה.. חחח...

למעלה