ביכורי קרובים (לא טעות)

1נתי 1

New member
וכי למה הם צריכים?

משפחה לא בוחרים - חברים כן המשפחה המורחבת שלנו אינה המשפחה הביולוגית שלהם הם פשוט אנשים זרים ! ולשיקולם האישי אם הם רוצים להתחבר אליהם או לא . לא אכריח את בתי לבקר אצל אימו של בן זוגי או קרובים אחרים אך בעת מפגשים אצפה ממנה לתת יחס של כבוד לכל אחד ואחת כמו שאצפה לאותו יחס מהם כלפיה. לדוגמא - לאחיו יש בת בגיל זהה - והן בכלל לא התחברו מאידך יש לנו חבר עם בת צעירה מעט והן מצאו שפה משותפת. ואם נהייה כנים, הרי גם אנו לא תמיד מבקרים קרובים מתוך רצון אלא מתוך כורח/נימוס וכו' ועל אחת כמה וכמה לדרוש זאת מילדינו?

azaria

New member
אתה טועה ומטעה!

בכלל אין דבר כזה קרובים. זה הכל פיקציה של המוסכמות! ואם כבר אז הקרובים שהיו שלך ונהיו שלה הם בדיוק כמו הקרובים שלה שנהיו שלך! כי קרובי הקרובים קרובים מן הקרובים! אני לא מבין איך אתה יכול לחשוב ככה כמו שאתה חושב, והשאלה שלך בכלל באה ממקום לא נכון! אתה צריך להשתנות ומייד! לחשוב ולהרגיש דברים בצורה אחרת לגמרי. לטובתך ולטובת כולנו! טוב, עד כאן תקציר האיכסות שהיו לנו כאן לאחרונה. וזה עוד בעידון הרפש וסילוק הדברים הבוטים באמת. נכון מגעיל? נכון לא נעים לקרוא? נכון עדיף שהבית שלנו לא יראה כך? אז בואו נשמור שהבית שלנו באמת לא יראה כך. תודה מראש, וסליחה מאוהי. שהתנפלתי לו על השירשור [המעניין].

הופה, עזריה...../images/Emo122.gif

התפרצת לדלת פתוחה... לרגע דפק לי הלב כמו פטיש אוויר. אמרתי לעצמי, "אמאל'ה, עוד אחד מתחרפן פה? אין לי כוח יותר..." ואז הבנתי את הפואנטה. קבל יישר כוח

yanivca

New member
ואותו ילד, שפעם לא רצה להכיר בכלל

את הקרובים של הקרובים, כי אחרי הכל - מה לו ולהם? מי הם בכלל? למה צריך להיות איתם? למד לאהוב אותם ולהיות נאהב על-ידם, רצה להיות איתם (למרות פעם הגילאים של בערך 9 שנים, לפחות), ואפילו הרגיש נוח בסביבתם. עד שגדל הילד, הקרובים של הקרובים פרחו להם למקומות שונים ומשונים, ואותו ילד שפרח בדרכו שלו, פשוט לא מוצא יותר עניין באחרים, ב"ילדים של", בקרובים של הקרובים. לא מתוך שנאה, לא מתוך כעס. סתם. מעין "חברים שבאים והולכים".

בחיים כמו בחיים

אצלינו היה ברור שהולכים כמשפחה לכל הקרובים . וכל זמן שהילדים היו קטנים - זה היה רלוונטי. כיום הם די גדולים כדי להגיד : זה מתאים לי/ לא מתאים לי. הלוואי וגם לי היה חופש כזה... אז אם זה מתאים הם מצטרפים . זה נכון גם לגבי המבוגרים. אהובי לא תמיד נוסע איתי ,ואני לא נוסעת לאירועים משפחתיים שלו. אני לא די מכירה, לא מעונינת ולא נעים לי שם (עד היום הילדים הקטנים היו האליבי שלי...). אני מסכימה עם הזורמים....

*יערית

New member
בלי ניסיון ובלי נגיעה

בחלק מהחיים שאתם אולי נוגעים או נגעתם.. אני רק חושבת שרצוי לההכיל אותם בחייהם של אחרים לאט לאט...אני תמיד בעד בנייה איטית טובה איתנה ובטוחה....ואם גם אז לא הולך...אז מרפים אולי הצד השני עוד יפתיע
כמו שיעלי אמרה...לי אין ניסיון עוד בזה ולא בזה.. הלב רק אוהב ומחכה כמעט להכל.

רעיון קטן

ניסיתם לעשות חג אצלכם בבית ולהזמין את כולם אליכם?תתחילו מלהביא אותם אליכם ואחר כך לאט לאט אולי תיהיה יותר נכונות להתארח אצלם

rolan

New member
אוהי, מרשה לי לסכם../images/Emo35.gif....

נחכה לשבועות עם הביכורים בינתיים נבקר קרובים נבכר ביקורים ונבחר .... סתם כי בא לי לבקר...

marsala

New member
מה ,כבר מסכמים../images/Emo35.gif

אז הנה, אני דוגמא לפתרון ,נאה ואלגנטי (אני, לא הפתרון...) עוברים למקום רחוק נאמר שלושת אלפים וחמש מאות ק'מ ו"בעיית" הביקורים התנדפה לה... דא'ג אוהי, עד לכאן תוכל לשחות או שאחכה לך באמצע הדרך?

rolan

New member
הכי אחי ../images/Emo39.gif

אחי האלגנטי - אליך זה לא נחשב ביקור קרובים... אליך זה יציאה לחוויה והתרעננות.... שמור על הקור האנגלי, אנחנו בינתיים מקררים לך כאן טיפה את מזג האוויר, כך יהיה לך נוח כשתגיע לביקור מולדת...
א ו ה ב ת א ו ת ך

azaria

New member
בדיוק בביקור מולדת מתפוצץ הבלגאן.

ביקורי מולדת מטבעם מוגבלים בזמן ודי קצרים. דווקא בגלל זה הנהלת החשבונות דקדקנית מאוד עד רמת הדקות לפעמים. למה הייתם אצל הדודה הזו ואלי בקושי הרמתם טלפון? אצל הסבתא האחרת הייתם פעמיים ואצלי רק פעם אחת. מה לעשות שלצד אחד יש הרבה יותר קרובים וחברים ש*חייבים* לבקר? וכו וכו. כל מה שאתם חוסכים ומרוויחים במהלך החודשים או השנים בחו"ל, מתרכז לתוך הימים הספורים של הביקור. ראיתי את זה כבר אצל כמה וכמה זוגות. לא מורכבים בכלל. אז תארו לעצמכם איזה רמת סיבוך מוסיפה המורכבות...

rolan

New member
ביקור מולדת - סיפור אחר... ../images/Emo6.gif

זה נכון עזריה, ביקור מולדת במשפחה מורכבת אכן קשה שבעתיים... אך יחד עם זאת, לא בלתי אפשרי... הנה אח שלי (זה ההכי הכי...) הגיע בפסח לבקרנו. עשה סיבוב הופעות אצל כווווווולם ובסוף התמקם כאן, מול הים... קיבל דירה, רכב ופרטיות - מה רע?... אז לא אצל כולם זה כך, יש בעיות וקשיים - אנחנו נתברכנו במשפחה מתחשבת... נכון מרסלה?...

marsala

New member
אכן כך !

ומצד זוגתי הקרוב האחרון שחי בארץ היה לוסיאס לוקולוס סילבה, שר מאה בצבאו של יוליוס קיסר ..אותו אין צורך לבקר, מה גם שהוא טמון אי שם ברומא.. כך שביקורי קרובים למזלי הם רק מהצד שלי. ואיך שכחת טלפון ? גם טלפון סלולארי קיבלתי!! (ועד היום לא סיפרת לי איזה חשבון קיבלת...
)

למעלה