בילוי בלי ילדים

קספיאן

New member
בילוי בלי ילדים

יצא לי להיות במלון כלשהו בים המלח, יש שם קומת עסקים שבעקרון מיועדת לאנשי עסקים, אבל כל אדם יכול להתארח שם בתשלום נוסף. מה הקטע הנחמד שם, הכניסה לילדים אסורה לקומה. שזה רעיון נפלא, כי אם יש משהו ששנוא עלי בחופשות בישראל זה הילדים שרצים במסדרונות ומרעישים. לפני כמה שנים קראתי בעיתון על מסעדה בארץ, אני לא זוכר את שמה, שאסרה כניסה לילדים. בעל המסעדה האמין (בצדק גמור) שאנשים שבאים למסעדה, רוצים לאכול בשקט. בכתבה היה כתוב על אנשים שהתרעמו, "מה פתאום שנצא למסעדה ונשאיר את הילדים בבית?". אין דבר יותר מעצבן מללכת למסעדה ולשמוע צרחות של תינוקות וילדים שמתרוצצים בין הכסאות. אני אישית לא מבין בשביל מה ללכת למסעדה עם תינוק, שגם ככה לא אוכל שם כלום, ורק יוצר הפרעה לסועדים האחרים. אבל זו כבר בעיה של חינוך. לסיכום, למישהו/י יצא לראות עוד מקומות כאלו בארץ? שמיועדים לאנשים שאוהבים שקט ולא רוצים לראות ילדים?

karnity

New member
אני יודעת שבאחוזת "יערות הכרמל"

הכניסה/אירוח מוגבל מגיל 16 ומעלה... יש צימרים בצפון שמודיעים מראש שהמקום מיועד לזוגות בלבד... ונדמה לי שגם מלון "הרודס ויטליס(?)" באילת אינו מתיר כניסה לילדים... אבל חוץ מאלה...לא ידוע לי על מקומות נוספים...וכמוך אשמח לשמוע המלצות...

Arfilit

New member
מצפה הימים

הכניסה מגיל 4 ואילך בלבד אם אינני טועה.

lulyK

New member
"פרפראות" זו המסעדה המדוברת.

היא היתה בזכרון יעקב (אולי עדיין?) ועכשיו גם בנמל בת"א.

קולנוע

"מפתח חתך הגילאים, שעל-פיו מסווגת המועצה [המועצה לביקורת סרטים ומחזות (מלח השמים)] את אישור ההקרנה, מורכב מארבע מדרגות גיל. המדרגה הראשונה הינה סרטי קולנוע המותרים לצפייה ללא הגבלת גיל. המדרגה השנייה מגבילה את הצפייה לבני ‎14 ומעלה. המדרגה השלישית תוחמת את גיל הצפייה לבני ‎16 שנים ומעלה, ואילו המדרגה הרביעית מתירה את הצפייה לבני ‎18 שנים ועד... ‎120 שנים." (מראות המשטרה) אגב- לגבי המדרגה הרביעית, מה לגבי אדם שגילו מעל למאה ועשרים שנים?
* לי אישית נוכחות ילדים אינה מפריעה. לפעמים נוכחתם אף מהנה אותי. ואני מכיר דווקא אב ל 4² ילדים, שממש אינו סובל רעש מתמשך של תינוקים ואף מרגיש נוח להביע את כעסו.

gertrude

New member
כתבה מ"הארץ" בנושא

מצורפת כתבה של אביב לביא מ"הארץ" על הנושא (מנקודת מבט של הורה).

אני זוכרת את הכתבה הזו ../images/Emo46.gif

קראתי אותה ב"הארץ" וכל כך התעצבנתי - אביב מתלונן שם על שגבו ממנו כסף על תינוק שהביא עמו לקולנוע
וטען שמכיוון שהתינוק אינו נהנה מהסרט וגם אינו משתמש בכיסא, התשלום עליו אינו הוגן. תשובת הקולנוע (ואביב פרסם אותה, ואף טען שהיא חצופה) היתה לדעתי התשובה הטובה ביותר שאפשר לתת במקרה כזה. הם טענו שהם אינם מעוניינים שאנשים יביאו איתן תינוקות לקולנוע, אך אינם יכולים לפגוע בחופש של הפרט, ולכן בחרו בדרך זו (כלומר לחייב את הורי התינוק בקניית כרטיס נוסף עבור התינוק) מתוך מחשבה שזה יגרום בסופו של דבר לרוב ההורים לא להביא איתם תינוקות לקולנוע. לדעתי הקולנוע הפגין יחס אדיב ללקוחותיו והתחשבות גם בלקוחות שאינם מתחשבים, וזו מגמה שלא רואים אותה מספיק בארץ וכל הכבוד להם על זה, אבל אביב השתלח בהם כמו אני לא יודעת מה. רציתי לכתוב תגובה לעיתון על הכתבה הזו, אבל היו כל כך הרבה תגובות נזעמות על אביב בשבוע שאחרי זה, אז ראיתי שאני לא היחידה שחושבת ככה, וזה שימח אותי מאד.

Cat79

New member
חזון אחרית הימים

הגבלת גיל בבתי קפה, מסעדות ומלונות. אני קצת קיצונית בנושא, אני מגיעה לבית קפה ומסתכלת איפה יש עגלות או ילדים קטנים ויושבת רחוק מהם. כי יש לי תמיד את המזל הזה שהם יתחילו לילל או לצרוח. תמיד תינוקות יפלטו לידי במיוחד כשהמזלג בדרך לפה שלי ותמיד מסביב לשולחן שלהם, על הרצפה, אפשר יהיה לראות מה הם הזמינו. בקשר למלונות, צריך להגביל את כל אלה שמתנהגים כמו ישראלים כי כולם מתנהגים כמו ילדים קטנים במיוחד בחדר אוכל.
המשפט האחרון היה בצחוק לא להתנפל עלי.

אן8

New member
חזון אחרית הימים? ../images/Emo4.gif

את באמת קצת קיצונית לדעתי. אני מקבלת את הטענות שהועלו כאן, אבל אני חושבת שצריך לתת אלטרנטיבה לשתי האופציות (עם/בלי הגבלת גיל), לא רק לאחת מהן. תרצי או לא ילדים הם חלק מהחברה שלנו, וחלק מהרבה משפחות שמעדיפות לעשות דברים ביחד. לא לאפשר להן את זה זו פגיעה לא שהיא לא קטנה מהפגיעה שאת חווה.

Cat79

New member
את צודקת

ובגלל זה הגדרתי את מה שאמרתי כחזון אחרית הימים... אבל עוד משהו, הייתי בארה"ב הרבה פעמים ושם אין את הדברים האלה, לא נתקלתי אף פעם בילדים קטנים מעצבנים שצורחים במסעדה או בקניון, שם הכל בסדר מופתי.

מיריVA

New member
זה לא מדויק - אני גרה בארה"ב כבר

3 שנים וילדים הם ילדים וגם פה יש להם טנטרומים...

קספיאן

New member
היא לא קיצונית

וזה לא רק אצל אנשים שלא רוצים ילדים. ילדים הם חלק מהחברה, אבל זה לא אומר שצריך לקחת אותם לכל מקום. ישבתי במסעדה, בעודי נהנה מנתחי הבשר על שולחני, אני מרגיש ידיים על הכתפיים, אני מסתכל אחורה, ורואה את הילד של המשפחה שישבו מאחורי מטפס לי על הכסא ושולח ידיים. זה לא מה שאני מצפה שאני הולך למסעדה. זה שיש הורים שלא מסוגלים להתנתק מהילדים שלהם לכמה שעות, לא אומר שאני צריך לסבול.

סתםבחור

New member
ונקודת המבט שלי

היא שלו הורים ישראלים היו עמלים יותר על חינוך הצאצאים הכל היה נראה אחרת. משום מה יש לי תחושה חזקה שההורים היום חיים בשעבוד מוחלט ל"מפלצות" הקטנות, במילים"לא" "בבקשה" "תודה" נעלמו לחלוטין מהלקסיקון. אני לא מגדיר את עצמי כסוציופאט אבל באמת, קצת נשבר. חנכו את הילדים שלכם ולא תשמעו ממני מילה על הגבלת גיל במקומות בילוי.

לא קיצונית בכלל ../images/Emo70.gif

אין לי בעיה לתת אלטרנטיבה לשתי האופציות, ולא על זה מדובר כאן. יש מסעדות שמתאימות למשפחות עם ילדים, ואף אחת כאן לא תתלונן אם היא תבוא לשם ויהיו ילדים בגילאים שונים. העניין הוא שאנשים מסויימים חושבים שאפשר לקחת ילדים לכל מקום, וצריך לשים לזה גבול. כשאני מגיעה למסעדה יוקרתית אני לא מצפה למצוא שם משפחה עם ילדים בגיל שבו אין להם סבלנות לשבת בשקט ולאכול בנימוס. אין לי טענות כלפי הילדים עצמם - הם לא אשמים שההורים שלהם חוסכים את מחיר הביבי-סיטר ומביאים אותם למקומות שלא מתאימים להם. הטענה היא כלפי ההורים שחושבים שהם יכולים לעשות במקום ציבורי (מסעדה) כבביתם שלהם.

ללא ספק ../images/Emo70.gif זו הרי הסיבה ש

זו הסיבה שהם משתוללים / בוכים / מציקים / צועקים / מפריעים וכו' זה פשוט לא המקום בשבילם!

למעלה