בילי מוסקונה-לרמן על חדרה-גדרה

SupermanZW

Well-known member
ישראל היא מדינת קומבינה

לבעלי החברות יש כוח פוליטי וההון מנהל את השלטון יחד עם הדת, לכן כבר שנים רבות אני טוען שישראל היא אוליגארכיה תיאוקראטית. כפי שכתבת, בעלי ההון מנציחים את המצב (יחד עם מנהיגי הדת) בזכות חבריהם הפוליטיקאים המושחתים.

רפפם

New member
ד"א יש לי חבר ששקל להקים חברת ניקיון

ואולי הייתי נכנס שותף איתו, ולפי החישובים הראשוניים, לא משתלם לנו לשלם לעובדים יותר מאשר קצת מעל המינימום, אחרת אנחנו נצא בהפסד. צריך גם להסיע אותם ולקנות חומרים לשלם ביטוח ולשלם מיסים ולעשות שיחות, לדאוג למחליף אם מישהו פתאום עוזב או חולה, וגם צריך שזה יהיה משתלם למי שלוקח את העובדים ולקבלן ובעל החברה שיוזמים את כל זה. ואלו רוב עובדי הניקיון בארץ, ופגשתי גם ישראלים שנולדו בארץ שהם עובדי קבלן בניקיון. אם העירייה היתה מציעה לי לנקות רחובות תמורת שכר של איש הייטק תאמין לי שהייתי הולך על זה, כנ"ל הרבה אקדמאים אחרים שאני מכיר שעובדים בהוראה בלית ברירה ומלמדים אותו חומר שוב ושוב וסובלים, מניסיון בהרבה סוגי עבודה שונים אני יודע שלפעמים יותר קל לטאטא ולשטוף שזה כולל לראות ציפורים ובע"ח וטבע ובעצם לטייל בחוץ תוך כדי טיאטוא, מאשר: ללמד בכיתה, לשרת לקוחות עצבנים או לשבת במשרד סגור ומשעמם הרבה שעות ולעשות פעולות שחוזרות על עצמן, או פעולות שונות שמטרתן להגדיל את ריווחי הבוס...

רפפם

New member
הפליטים לא גוזלים עבודה מישראלים

מהסיבה הפשוטה שמדובר על כמה אלפים בודדים, וטוב תעשה המדינה לו תפזר אותם ברחבי ישראל במקום לזרוק אותם בפריפריה ששם גם ככה יש בעיות אבטלה כמו שקורה בערד, 1,5000 סודנים בת"א או חיפה זה כלום, בערד זה 5% מתושבי העיר שעובדים במלונות בניקיון ולוקחים עבודה מועדפת לחיילים משוחררים שגדלו שם

יש עוד פן אחד חשוב ביותר: אנחנו נפסיד בסוף את

הרוב היהודי במדינה ואז שלום על ישראל. כל הסודנים הם מוסלמים דוברי ערבית.

SupermanZW

Well-known member
מה זה, נבואה?

מתי זה "בסוף"? אגב, לא כל הסודאנים הם מוסלמים דוברי ערבית. בסודאן חיים 597 שבטים הדוברים 400 שפות, הנפוצה בהן היא ערבית אך רק מחצית מהסודאנים הם דוברי ערבית. 70% מתושבי סודאן הם מוסלמים, 5% נוצרים והשאר בני דתות אחרות.

אוקיי, שכנעת אותי. אפשר

למלא את המדינה בסודנים. רק 70 אחוז מהם מוסלמים.

SupermanZW

Well-known member
היכן כתבתי שאפשר למלא את המדינה בסודאנים?

רק הפרכתי את טענותיך שכל הסודאנים הם מוסלמים דוברי ערבית מפני שאלה טענות שקריות.

רפפם

New member
למה בלטה? הוא הסביר לך טוב מאוד את הדברים

מה גם שכמה אלפי אנשים בשנה לא יחסלו את המדינה, כבר אמרתי, מה שיחסל את המדינה זה קיצבאות הילדים המנופחות ואנשים צעירים ובריאים שמעדיפים לחיות מתרומות ועל חשבון המדינה, להתחתן בגיל צעיר ולהביא המוני ילדים במקום להתגייס לצה"ל ולעבוד וללמוד מקצוע

רון סי

New member
זו כבר הקיצוניות השניה

יש הבדל בין לתת לעובדים הזרים ולפליטים יחס אנושי, לבין לתת להם אזרחות. עדיין ישראל היא מדינת היהודים, ואי אפשר להפוך אותה למדינת כל הלאומים.אותם זרים שהגיעו לכאן זכאים ליחס הוגן ואנושי, אסור להתעלל בהם, לעצור ולגרש בכוח ילדים, ולהפר את זכויות האדם שלהם בכל דרך אחרת. אבל עדיין הם זרים, והם צריכים להבין את זה.

renjintso

New member
מעניין מאד. תודה

תיאורטית מסכימה איתו מאד: הגירה זה טוב לכל מדינה ולכל חברה. זה ממריץ את הכלכלה, שומר על החיוניות של החברה. מהגרים ככלל הם אנשים עם רוח יזמית שמוכנים לעבוד קשה ולא נרתעים מקשיים ומהתנסויות, וזה אחלה. מעשית במדינת ישראל אפשרות הגירה על בסיס שוויוני תציף מיד את נושא זכות השיבה של הפלשתינים. ישאלו, ובצדק, למה נותנים לתאילנדי אפשרות להתאזרח בישראל, ולא לפלשתיני שיש לו שורשים בחיפה. לא שאני נגד דיון בזכות השיבה, אבל ברור לי שדיון כזה באקלים החברתי והפוליטי הקיים לא יכול להתקיים. חוץ מזה, ההתרשמות שלי מעובדים זרים שיצא לי להכיר (ויצא לי להכיר מקרוב רק את קהילת עובדים מסין, ככה שאני לא יודעת לגבי קהילות אחרות) - יש ביניהם כאלה שמתערים בארץ והיו רוצים להישאר, אבל הרוב לא ממש מעוניינים בזה. הם רוצים לחסוך כסף כמה שנים ולחזור הביתה.

כל החדרה גדרה הזה זה צביעות אחת גדולה

לסלק אותם הממשלה לא רוצה או לא יכולה ע"פ חוק, אז היא מרחיקה אותם מעיני תושבי המרכז, וזורקת אותם לפריפריה. אבל ככה תמיד עשו. ראשי השלטון, שגרים כמעט תמיד במרכז לא רוצים לראות שחור מול העינים, אז פעם שלחו לפריפריה את המרוקאים, והיום את הסודנים. למה הדם של מי שגרה בחדרה או בחולון יותר כחול ממי שגר באופקים או בקריות? שלא לדבר עלז ה שהאבטלה במרכז הארץ תמיד נמוכה בהרבה מהאבטלה בצפון ובדרום, אין שום היגיון בלדחוק אותם דווקא לשם.

למעלה