ביל גרוס מרגיש אשם

KobeRider

New member
אנרכיה, אני מניח

ומתוכה כל בן אדם וכל חברה יוכלו להקים לעצמם את המסגרות שמתאימות להם, מבלי לכפות על אף אחד אחר להשתתף במערכות כלכליות, חברתיות או שלטוניות.

קוב, לא הכרתי את הצד המהפכני שלך

אנרכיה היא תמיד שלב זמני. היא נוצרת מהתפרקות של סדר קיים ותמיד מובילה לסדר חדש. כמו שאתה אומר, אנשים מתחילים להתאגד ולהקים לעצמם מסגרות ומערכות, רק שהן תמיד מחייבות ומגבילות במידה כזו או אחרת.

למה הן מחייבות ומגבילות? האם זה בגלל שחלק מאיתנו מאוד שתלטנים? אני לא חושב. אני חושב שכמעט כולם פשוט מרגישים שהם זקוקים למסגרת מחייבת ומגבילה. לא רק כדי שתשמור עליהם מאחרים, אלא גם מעצמם.

קרלטון

New member
אחותי סיפרה לי שהיתה במשחק כדורגל

לפני שבוע, של הפועל י-ם מול בית"ר י-ם (חבר שלה הוא מהירושלמים המעטים שאוהדים את הפועל). כשאני שומע את התיאורים של מה שהלך שם, בבירת ישראל המתקדמת, ועוד בקרב ציבור של חובבי ספורט ישראלים נאורים (ציבור איכותי, לא מדבר על מדינות עולם שלישי וכאלה), אני מאוד מפקפק בחופש בתור ערך עליון...

זה פתיר

אפשר להחליט למשל שרק אשכנזים נאורים ותרבותיים זוכים לחופש והשאר לא.
אה, בעצם לא ניסו את זה כבר בארה'ב ובדרום אפריקה?

prizman

New member
איזה מזל

שלא נפגשנו.
הדבר הלפני אחרון בעולם שהייתי רוצה לראות זה אוהדת כדורגל והדבר הממש אחרון
זה מישהי שהיא אחותך.

קרלטון

New member
היא לא אוהדת כדורגל

אני חושב שזה משחק הכדורגל היחיד שצפתה בו בחייה. אכן, חבר שלה הוא אדם מוזר ביותר (מוזר, גם בלי קשר להיותו אוהד של הפועל י-ם), ולא רק חבר אלא ארוסה, גיסי לעתיד, החיים מלאי הפתעות, לי נותר רק להרים גבות, הרבה דברים אני מסוגל לסבול כל עוד הם במינון נמוך.

KobeRider

New member
שכל אחד יקים איזו מסגרת שבא לו

רק שלא יכריחו אף אחד להשתתף בה. טוב נו, אני מניח שאנרכיזם יוצא מהסקופ של הפורום הזה, אז נשמור את זה להזדמנות אחרת.

קרלטון

New member
נכון

ולכן כתבתי 25% אשר נגבה היום בפועל, ולא שיעור של 70%-90%, שכביכול "צודק" להטיל. כמובן שגבייה עם מדרגות שונות תהייה קשה יותר מאשר FLAT, אבל כיוון שכל סיפור ניירות הערך בארץ עובר דרך חברי בורסה ספורים (לא כמו מס הכנסה ומע"מ, שם מדובר על אינספור עסקים שצריכים כל אחד לדווח בפני עצמו), לדעתי זה נשלט.

מה נשאר לשכיר ממוצע שרוצה להשקיע? משלם מס הכנסה על משכורתו, ואז פעם שנייה מס רווחי הון ממה שהוא משקיע. לדעתי זה ממש צורם, פוגע במוטיבציה של הציבור הרחב להשקיע ולהשתתף בשוק ההון ובסופו של דבר מגדיל את העול על המדינה ועל הילדים של הדור הנוכחי. טיעון הנגד הוא שיש השקעות פנסיוניות פטורות ממס - שם יש בעיות אחרות.

prizman

New member
לחיזוק טענתך,

הגעתי לפורום הזה כי אני בתהליך של העברת כל השקעותי לארה"ב.
גם קודם לכן בערך חצי מהן היו בארה"ב אבל ברוב טיפשותי זה היה דרך ברוקר ישראלי.
המשמעות היא שכמובן שילמתי 25% מס. ברגע שאני עובר לברוקר אמריקאי אשלם 0%
מס. במקרה שלי זה חוקי לגמרי כי אני לא נחשב לתושב ישראל, אבל לדעתי גם תושב
ישראל שעיניו בראשו יעשה/עושה את זה גם אם זה טיפה פחות חוקי.
מס ריווחי הון במתכונתו הנוכחית פוגע יותר מאשר מועיל.

למעלה