בין אם פורסם כבר או לא-חשוב לקרוא!

indistrica

New member
ערכים? מסורת?

על מה את בדיוק מדבר? אתה לא יכול לבסס עם על ערכים! אם אני מגדיר את הערכים שלי לא לפי היהדות ואני לא מאמין באלוהים ולא שומר על "ףהמסורת היהודית"? אז אני לא שייך למדינה הזאת? על מה אתה מבסס את זה שכל היהודים שחיים היום קשורים לאיזשהו עם תנכ"י ולא לתוצאה של התגיירות בתקופות שונות של עמים שונים ונדידה שלהם? שפה משותפת? לא כל היהודים בעולם דוברים עברית...ועוד לא הוכח שום קשר גנטי בין יהודי עיראק למשל ליהודי פולין...

yonatan31

New member
כן, אלו המאפיינים של עמים ברחבי תבל.

זה לא משנה אם אתה אומר "אני לא יהודי" כי ההגדרה ליהודי זה 3,500 שנה היא מי שבן ליהודייה. עובדה, חשבו על זה לפניך ומצאו שיש קשרים גנטיים בין כל היהודים. פולנים קרובים לעירקים שקרובים לתימנים שקרובים לפרסים. הערבים אפילו לא בוללו את העמים הכבושים בהם אלא רק כפו עליהם את תרבותם. לא כל היהודים דוברים עברית כמו שלא כל הסינים דוברים מנדרינית, אבל זו עדיין השפה הלאומית היהודית.

Memento De Mori

New member
כל החשיבה שלך היא מוטעית..

צר לי, אבל מה שאתה אומר פשוט לא נכון. אתה מסתמך על דברים שלא היו ועל השערות. מה שאני מנסה להגיד בכל אופן, הוא שלפני שאנחנו תוקפים את הפלשתינים על כך שהם לא עם (מה שלא בדיוק יעזור, הרי הם לא יגידו שאנחנו צודקים ויילכו מפה נכון?) צריך גם להסתכל על עצמנו...והאמת היא שפשוט אין דבר כזה עם יהודי או עם ישראלי.

yonatan31

New member
רגע, אז אתה טוען שדבריי הם לא נכונים

ומביא הנה לא יותר מ-"והאמת היא שפשוט אין דבר כזה עם יהודי או עם ישראלי."? אולי תסביר לי למה?

Fleddermaus

New member
הפלסטינים יראו בעצמם עם וזה מספיק

כל עוד יש כמות מספקת של אנשים (כמה מיליונים טובים במקרה שלנו) שרואים בעצמם עם, הם עם. לפני 60 שנה גם לא היה עם עיראקי. היום יש, ואי אפשר לחלוק על זה, כי זו עובדה בשטח. עד לפני מאה שנה לא היה כל קשר בין יהודי מרוקו ליהודי פולין (מלבד הדת) היום הם עם אחד וזו עובדה בשטח. דברים משתנים.

הם לא רואים בעצמם עם

הם בעצמם מודים שהם כאן כי הם הדרך של העולם הערבי להלחם בציונות. לגבי התנ"ך אני לא מבסס את דעתי על התנ"ך הוכח שיש קשר גנטי אצל היהודים יש לנו שפה משותפת יש לנו היסטוריה משותפת (השואה למשל)

Fleddermaus

New member
מתי היתה שואה ליהודי אתיופיה?

השואה משותפת גם לנו ולצוענים, זה לא הופך אותנו לאותו עם. שפה משותפת יש לנו היום, לפני 200 שנה יהודים דיברו יידיש, לדינו, שפות אחרות, וחלקם דיברו ברית בתפילה, כשם שקתולים דיברו לטינית בתפילה. ללא קשר לשייכותם ללאום זה או אחר. כיום היהודים הם עם, יותר מבעבר אני לא שמעתי על פלסטיני שאומר שהם כולם ביחד (6 מיליון איש לערך) המציאו את הלאום הפלסטיני כדי להלחם בציונות. יש להם דיאלקט משלהם (שונה בתכלית מכל דיאלקט ערבי אחר), תרבות משלהם (ספרות פלסטינית וכו'), ויש להם זהות לאומית. נכון, במאה ה-19 לא היה ממש עם פלסטיני. היום יש.

yonatan31

New member
כשביצעו את השואה, רצו להשמיד את כל היהודים

בין אם הם אתיופים, תימנים או כורדים. הניב הפלסטינאי זהה לניב הסורי הדרומי, ההבדלים בין הכפרים והערים רחב יותר.

רוני13

New member
אם לא היו עוצרים אותם...

הנאצים היו מגיעים לכל יהודי העולם. אנחנו היינו עם אחד שפוזר בארצות שונות לפני זמן רב-תקרא להקמת המדינה "האיחוד הגדול".

juggernaut

New member
זה קצת טיפשי מה שאמרת.

כי אם אתה מאמין בסיפור יציאת מצריים אתה מאמין בעובדה שיישות אלוהית עשתה את זה ולכן יש לנו לגיטימציה לקרוא לעצמנו עם בגלל שאלוהים החליט שאנחנו עם.

למעלה