בין רצון למציאות - פער??

liza26

New member
השגרה המעצבנת

היא קוריתת לכולנו מה שלי צרם בהודעה שלך זה שבכל בליל השגרה הזו -שכחת את עצמך ואת החלומות שלך שכחת שלפני שהיית אמא -היית אישה עם חלומות ורצונות שהוויתך בעולם היא לא רק תפקידך כאמא ואם את תעצרי יום אחד העולם לא יתמוטט וימשיך להסתובב אין לך אפשרות לקבל עזרה? מהבעל אני מבינה שהמצב אבוד , למרות שכן יש איזשהו פתרון אולי פעם בשנה תצטרפי אליו לנסיעות העסקיות שלו ומישהו ישמור על הילדים לכמה ימים? הבעל יעבוד ואת תהני ותטיילי. ואם זה בלתי אפשרי לגמרי (למרות שאין דבר כזה בלתי אפשרי) תנסי לקחת לך שעה אחת בשבוע-רק לעצמך תזמיני ביביסיטר/אמא/סבתא/דודה/חברה ותצאי מהבית, אפילו לבד-לכי שבי בבית קפה תקדישי שעה אחת בשבוע רק לעצמך. ועוד דבר חשוב-דברי על הקושי שלך על תשמרי אותו בבטן. אם את צריכה תמיכה, עזרה, אוזן קשבת-את יכולה לפנות גם במסר.

BellA עלמה

New member
הפער לדעתי הוא מחשבתי

זה כרגע מה שמחשיל אותי הרצון שלי להיותX אבל לאט לאט מגיע למסכנה שאני בחיים לא אוכל להיות X ואני בעצם Y. זה כואב במיוחד שזה נוגע לחלומות

שובטמה

New member
בין רצון למציאות

הפער הזה נמצא באמת שלנו עם עצמנו , וכאשר אנו נגיע למציאות הזו באמת שלנו אזי אין שום פער כי אנחנו בוחרים את הבחירות שלנו מהאמת שלנו ואז השאלה הזו אינה עולה כלל. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים

Shirazs

New member
הפער אצלי הוא עצום

שכל ברוך השם יש לי. אני חושבת שאני בנאדם עם יכולות שכליות גבוהות. אבל פיזית ונפשית אני מאוד מאוד לא שלמה עם עצמי

Shirazs

New member
אני לא אוהבת את איך שאני נראית

והמראה הוא לדעתי מה שהוביל וגרם לכך שאני ביישנית וסגורה

את בטוחה שזה המראה

או שאת משליכה בעיות אחרות על המראה? לא ראיתי אותך מעולם כמובן, אבל יש בעולם הזה כ"כ הרבה אנשים ולכל אחד טעם משלו, ואני בטוחה שכמו שחלק מהאנשים חושבים שאני נראית טוב, חלק אחר חושב שאני ממש רחוקה מזה. בכל מקרה, יש עוד המון פקטורים פנימיים שמשפיעים על הרגשה טובה ובטחון עצמי. ובד"כ מראה חיצוני, למרבה הפלא, הוא לא מהמשמעותיים שבהם.

Shirazs

New member
אני לא מוצאת סיבה אחרת לבטחון העצמי

הירוד שלי המראה משמעותי מאוד בעיניי ואצלי המראה הוא פשוט גרוע לטעמי אז זה מציק נורא

רגע

בכל שאר התחומים בחייך את עושה חיל? הכל עובד? משפחה, חברים, לימודים? תראי, את מאד צעירה (לפחות לפי הכרטיס), ומראה חיצוני זה באמת משהו מאד גדול בגילאים האלה - ודוקא בגלל שזה כ"כ גדול, כל חוסר הבטחון הולך לשם. השאלה שלי אלייך היא: האם חוסר הבטחון שלך לגבי המראה שלך גורם לך לא להיפגש עם חברים וחברות, לא ללכת למסיבות, לים, לבריכה וכדומה.

אז בעצם

הרבה תחומים נוספים בחייך נדפקים בגלל חוסר הבטחון שלך וההחלטה שלך. הכל בידיים שלך. את יכולה לשנות את זה. את יכולה להחליט: מגיע לי לחיות כמו שאני הייתי רוצה לחיות, בלי קשר למה שאני חושבת על המראה שלי. את תתפלאי, אבל אורח החיים שלנו משפיע המון על המראה החיצוני. אם את מוותרת על הרבה דברים בחיים בגלל מראה - ויוצא שאת מסתגרת בבית, או רק לומדת, או מתקשרת עם אנשים רק דרך המחשב, אז המראה מושפע מזה: את יכולה יותר להזניח את עצמך (כי מי רואה?), ואין שרירים (כי בקושי יוצאים מהבית) והמבט בעינים נהיה עצוב (כי אין הרבה שמש), והבטחון הירוד מכופף את הגב, ואת תנועות הגוף שנהיות מסוגרות יותר... בקיצור, ברגע שתבחרי לצאת לעולם ולא להימנע מדברים, זה ישפיע לטובה על המראה שלך, ועל הנפש שלך. ישפיע המון המון. היית רוצה לשנות את המצב?

פער ענקי לפעמים...

למשל... אני תמיד טוענת שאני מאוד פתוחה עם חברים ובני משפחה? אבל איפה ואיפה?? ההורים שלי לא יודעים עליי כלום וגם החברים... אפשר לומר שאתם בפורומים יודעים עליי הכי הרבה והכי טוב...

יש פער

אני רוצה להתמיד בדברים מסויימים שאני לא מצליחה להתמיד בהם. מקסימום שבוע שבועיים והופס, חוזרת להרגלים הישנים שלי. רוצה להתחיל לאכול בריא אבל מאוד רחוקה מזה. רוצה להגשים את התוכניות שלי אבל יש עוד זמן עד שזה יקרה. לפחות אני יודעת את הדרך לשם. אבל תמיד יהיה פער. אם נצליח לגשר על אחד יצוץ אחד אחר. אחרת החיים היו משעממים מידיי.

למעלה