ביפרים ומשל הזאב

d d s s

New member
מה?!?!?!?

מה אנה? אני בכלל לא הייתי פה מאז אתמול. מה את מאשימה אותי?

sHaNi 27 12

New member
מה הולך פה חדרה

וואלה חדרה שכונה נמאס לכם מהשטויות עברתם לפה בכייף יותר נחמד כאן

d d s s

New member
זהו ראית מה זה?

פתאום כל חדרה כאן. נמאס מהקומונה שלנו ורוצים להצטרף לאנשים אחרים. אז במקום להכיר מישהו, פתחו פתאום שרשור לא קשור משלהם. והכל בגלל ערן! חחחח בצחוק

ונגוש

New member
באזורי (איילון)

גם מוצאים ביפר במשך היום על כל דבר והכוננים יוצאים למקרים הדחופים ולא לכל מיני כאבי ראש או שבר בציפורן לדעתי הביפר הוא קצת כאב ראש שעל כל דבר מוצאים ביפר אבל הוא דבר טוב ונחוץ גם אם יש סתם מקרה ברחוב של שיכור ומוצאים אמבולנס על חוסר הכרה ברחוב אז יש כונן שמגיע מדווח מה באמת קורה שם

drorled

New member
תגובה

האם אתם לא חושבים שבמצב הקיים מתפספסים מקרי אמת? אפרט את טיעוניי: מטרת גדוד הכוננים איננה לסייע למוניטין של מד"א..מטרתו גם אינה לדווח לצוותים מה קורה באמת בשטח..לשיטתי, מטרת הקמת גדוד הכוננים (ואת זה צריך האמת לשאול את מי שהקימו), היתה לקצר את זמן התגובה במקרים דחופים כאשר אין אמבולנס זמין באזור. בערים הגדולות אין לי בעיה שמוציאים ביפר על כל מקרה נט"ן דחוף (בהחלט לא למקרה רגיל דחוף !!). בערים קטנות בהן זמן הגעה ממוצע של נט"ן כ- 5 דקות- אין שום טעם בהוצאת ביפר על כל מקרה דחוף שכן בכך יש הרבה יותר נזק מאשר תועלת. הנה מקצת ההשלכות של המצב הקיים: 1. כוננים נמנעים מלהיות זמינים לביפר בלילה (תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני לא מבין איך להיות קשוב לביפר שמצפצץ בשל נניח 3-4 קריאות דחופות בלילה).. 2. כוננים נמנעים מלקחת אמב' כונן הביתה מהסיבה הנ"ל. 3. אין הבחנה בין מקרים שבהם אין אמב' זמין למקרים שבהם אמב' נמצא ויוצא לקריאה --> כוננים אינם יכולים לדעת מתי באמת חיוני שיצאו ומתי זה רק לטובת יחסי הציבור של מד"א.. 4. תורני מוקד "מותשים" ואינם מפקידים על דיווח מתאים בביפרים מתי יש אמב' זמינים ומתי לא. 5. כוננים "מותשים" מאינספור ההודעות היומיומיות ואינם קשובים מספיק לכל הודעות הביפר. 6. עובדים שעקרונית היו מוכנים לצאת ולסייע בהעדר אמבולנסים בעיר, מסרבים לקבל ביפר "משוגעים". 7. עוד לא דיברנו על הודעות "המזל-טוב" למיניהם. רוצה לומר "זאב-זאב". זה שיש משוגעים שיוצאים לכל מקרה- סבבה להם. שיהיו בהאזנה תמידית מצידי. מכאן ועד "זילות" הביפר הדרך ארוכה. דרור.

orend123

New member
ביפר כוננים

נהלי המוקד האיזורי אומרים שבימי חול יש להוציא ביפר כוננים על כל מקרה דחוף ("תרשום נסיעה דחופה..."), בתפוצת כוננים איזורית. לילות,ערבים,שבתות וכו' ישוגרו ביפרים על הודעות של מקרים דחופים לפי שיוך שכונתי של הכונן. פה יש מקום למשחקים, אם מוקד כלשהו ירצה לשלוח ביפר על כל מקרה, זכותו, הרי כמה מקרים התחילו בכאבי בטן קלים ונגמרו בMI?, מלבד זאת בד"כ כשיש משהו מיוחד, "אין אמבולנסים פנויים" וכו' ישתדל המוקד להוציא עדכון בביפר... הבעיה פה באיזור חיפה שכוננים כמעט ולא מגיעים לאירועים, ולכן יוצא שהמוקד יוציא ביפר (אולי) על כל שטות, רק שיגיע מישהו. הבעיה האמיתית מתחילה בוועדת הקבלה לגדוד הכוננים, ראשית, לפי דעתי אפילו רבע מהכוננים אינם כוננים בשביל באמת לסוע ולסייע, אלא פשוט כי הם מרגישים שטוב להם עם ציוד ע"ר בבגאז' של האוטו (שלא נדבר על הרולות הלא חוקיות), ואפשר לראות את האנשים האלה בכך שבד"כ הם גם הולכים לארגונים אחרים, העיקר לקבל ציוד, בד"כ הם יגיעו פעם בשנה לפתוח אמבולנס כדי שלא ייפסל להם הביטוח ומשתדלים להגיע כמה שיותר מהר לפיגועים. שנית, אם הדבר כל כך מפריע לך אתה מוזמן למסור את מכשיר הביפר שלך בחזרה יחד עם ציוד הכוננות, חד וחלק. ישנם אנשים רבים אחרים, מוכשרים לא פחות, שאולי יעשו בו שימוש משכיל יותר. בינתיים אם הדבר מפריע לך אתה מוזמן להעלות את הדברים בפני א.הכוננים האיזורי שלך. שבוע טוב.

sky baby

New member
אורן מה עם שלנו../images/Emo3.gif ?

בנתיים אנחנו לא מקבלים על כלום חחחח

אורן

אתה צודק מצד אחד וטועה מאד מצד שני. אני כונן,(אזור שרון) ואני אוהב לעזור לאנשים ולהציל חיים. אבל.. זה לא אומר שחתמתי קבע במד"א ושאני חייב לצאת לכל מקרה. אני מוכן לקבל ביפר ב3 לפנות בוקר על מחוסר הכרה אבל אני לא מוכן לקבל ביפר על בעיות במערכת העיכול בשבת בלילה, או לקבל באמצע הלילה ביפר על שריפה בבית באור עקיבא. באתי כדי לעזור אבל אין שום סיבה שחוסר שיקול דעת נכון של מוקדן או כל סיבה אחרת שיעירו אותי בלילה לדבר לא מוצדק. ועוד דבר.. לפי ההודעה שלך (זו ואחרות שראיתי) היחס שלך אל הכוננים הוא כאילו הם עובדים אצלך ובזה אתה טועה, הם באו לעזור לך. אני יכול להגיד לך שבתחנה בה התנדבתי, היה נהג אחד שבתור עיקרון לא באנו לעזור לו, גם כשהיה מקרה חירום, הגענו טיפלנו והלכנו. כי אותו נהג לא ידע לקבל את העובדה שאנחנו לא עובדים אצלו. אני לא מדבר על המתלהבים, אבל כיום הסינון נעשה ברמה גבוהה יותר על מנת לא לקבל מתלהבים לשורות יחידת הכוננים אבל מה לעשות ובכל בית יש פח זבל. אני לא יודע מה המצב אצלכם בחיפה ומה פריסת הכוננים שלכם, אבל תשאל את ערן כמה מקרים במשמרת הוא נפגש עם החבר'ה של הצלה, גם בשעות הכי לא סבירות. וחוצמזה אני חושב שבכל קבלת מקרה על המוקדן להפעיל שיקול דעת האם המקרה דורש את התערבות הכוננים. אף אחד לא מתלונן על טעות בטח לא כשהיא קורה פעם בכמה זמן אבל כאשר מוציאים ביפרים באופן שוטף ללא כל בקרה זו בעיה וצריך לטפל בה יוסי.

דן54

New member
תגובה...

גם באיזור דן מוציאים ביפר על כל נסיעה דחופה ות'אמת זה עוזר, עזוב שלפעמים אתה מגיע למקרים חרטה שלא כ"כ דחופים אבל הכונן מסייע המון לצוות האמבולנס שמגיע למקום החל מעזרה בהורדת חולה ועד לביצוע החייאה יחד עם הנט"ן וכו. הרבה יותר טוב כשמגיעים לתאונה בבני ברק (למי שלא מכיר יש פשוט מליוני אנשים מסביב) וקשה מאוד לעבוד, ולקבל את הפצוע "ארוז" ומקובע ולנסוע משם במהירות לבי"ח... ואף פעם לא קרה לך שהגעת לדלקת ריאות שהבן אדם נמצא בקוצר מטורף וזקוק בדחיפות לחמצן שלך? ולגבי ההודעות מזל"ט אני מסכים במאה אחוז זה משגע ת'שכלללל

למעלה