Cold Heritage
New member
ביקורת דיסק - Once
אוקיי P: אני אציג לכם ביקורת שכתבתי על הדיסק וואנס של נייטוויש. וואנס הוא דיסק האולפן החמישי של נייטוויש, והאחרון שלהם עד עתה. Dark Chest of Wonders השיר שפותח את האלבום, שמכניס את השומעים ישר לקצב של האלבום. שיר מצויין מבחינת מיקום, נגינה מדהימה, שירת רקע בבתים וטאריה לסרוגין... ועם המשפט "it's time to cut the rope an fly" עוברים לפזמון מדהים של טאריה, עם קצב נהדר. מיד אחריו קטע מעבר עם נגינת גיטרות אורגן ותופים מדהימה, ועצירות לסירוגין, ושוב חזרה לפזמון הנהדר שנותן לאלבום כולו מעין תחושה "קסומה" כזאת. הממ.. ברח לי מה שרציתי לכתוב עוד על השיר :X. מסתיים בבום ועובר לשיר הבא. 9.5\10, שיר מדהים Wish I Had an Angel סינגל [והפסקול של אלאון אין דה דארק] שיר שלי אישית מזכיר את דד טו דה וורלד מסנצ'רי צ'יילד, גם בגלל השירה בפתיחה עוד לפני כניסת הכלים ובגלל השירה של מארקו. עם שירה חזקה של טאריה ומנגינה שממשיכה [בערך] איפה שנעצר הטראק הקודם. השיר עצמו בנוי בצורה נוחה לסינגל [2 בתים, קטע לפני פזמון, פזמון, בית, קטע לפני פזמון, פזמון, קטע מעבר, פזמון, סיום]. השירה של מארקו בפזמון מדהימה, ומוסיפה כל כך הרבה לשיר. אחד הדברים שהופכים את השיר הזה לבאמת טוב. הגיטרות והתופים במיוחד ענקיים בקטע מעבר. מה שכן, מבחינת רמת הליריקה אני חושב שיש כאן ירידה קטנה של תומאס, בעיקר בעקבות הכנסת "wanbee" למעבר, שדיי לא הולם\ ראוי\ מתאים\ בעייני
, אחרי זה עוד קטע שקט שמחבר לעוד פזמון מדהים של מארקו ולסיום השיר. אני אישית לא אוהב את הסיום שחוזר על המשפט "I wish I had an angel" 4 פעמים בעוצמה, אבל זה איכשהו מאזן את השיר. אגב, הקליפ של השיר- http://www.youtube.com/watch?v=AR5_OuKUPGQ . 9\10 באמת בזכות השיר של מארקו, אחרת היה מגיע לו פחות לדעתי. Nemo סינגל מה כבר אפשר להגיד על השיר הזה? שיר פשוט מדהים. סולו אורגן מדהים של תומאס בפתיחה, כניסת כלים ושירה של טאריה בבית הראשון והשני, עם מעבר מדהים לפזמון ושירה כל כך טובה של טאריה. גם לשיר הזה יש מבנה של סינגל, קטע ביינים עוד שני בתים ושוב פזמון מדהים וארוך של שירה מרגשת של טאריה. קטע מעבר עוד יותר מדהים שמוביל לעוד סולו אורגן מדהים של תומאס, פזמון אחרון וסיום השיר. בעייני, השיר הזה היה יצירה עילאית אם בהתחלה היו 4 חזרות על הפתיח [3 עם כל הכלים] במקום 2, ובעיקר אם היו משנים את העילגות שיש בצמד המילים "for forever" [ששוב מעידה על איזושהי ירידה בליריקה, למרות שחוץ מזה, השיר מדהים גם מבחינת המילים שלו..], ואולי גם אם היו מוותרים על הקטע ביינים בין הפזמון הראשון לשאר השיר או משנים אותו קצת. למרות שגם ככה זה שיר כל כך מדהים. הקליפ - http://www.youtube.com/watch?v=9Njl9R0cLC4 . גם הוא יצירת אומנות בפני עצמה ומתאים ביותר לשיר. 10\10 למרות הכל, ולמרות שהוא שונה מאוד מנייטוויש ה"אמיתיים" P: Plant Hell השיר הרביעי באלבום. נפתח בשירת רקע ולאט לאט נכנסים גם הכלים. שיר שאני נורא אוהב, במידה מסוימת ממשיך את הקו שהשאיר WIHAA. גיטרה מעולה, ושוב שירה מדהימה של מארקו, ואחרי זה [קצת פחות P:] של טאריה, ושוב של מארקו, ושוב טאריה. מבחינת ליריקה שיר מדהים חזק ועמוק. אחרי זה מגיע הפזמון המדהים של השיר, קטע מעבר עם נגינת אורגן מדהימה וגם עוד כלים, וחזרה שוב לפזמון החזק של השיר. 9.5\10 באמת שיר מדהים. Creek Mary's Blood השיר עצמו קשור לכיבוש של האדם הלבן באמריקה, ויש ספר שנכתב בשם הזה שאני לא זוכר כרגע מי כתב. השיר נפתח בשירת רקע אינדיאנית מדניבה שכזאת, ואז טאריה מתחיל לשיר, שירה רגועה ושקטה, מלווה בחליל אאל"ט. פזמון נהדר. מבחינת ליריקה זה מעין שיר ביקורת על הטבח הלא הוגן שנעשה באינדיאנים באמריקה. בפזמון השני נכנסים יותר כלים בנגינה ושירה מרגשת מאוד, ומיד אחריו עוד קטע שקט כמו בהתחלה, עם שירת רקע. ואז שוב טאריה בשירה מרגשת עם ליריקה מדהימה. בסוף השיר קטע מוקרא באינדיאנת שמוסיף עוד ל"יחוד" שיש בשיר הזה... 9\10, היה אפשר לקצר, אבל בגדול שיר מדהים. The Siren סינגל גיטרה [אני חושב] יפה בהתחלה, ולאט לאט השיר מתגבר. נגינה טובה של כלים. טאריה מתחילה לשיר מעין הקדמה לשיר, שירה שאמורה להיות "מכשפת"... [סיירן.. אחרי הכל P:]. שוב נכנסת שירה מדהימה של מארקו ברקע [בנאדם כזה מוכשר><] עם שירת רקע לסירוגין של טאריה. בפעמים הראשונות ששמעתי את השיר הוא נשמע לי דיי מוטנטי, וגם מבחינת הליריקה הוא לא עמוק ביותר, מספר על הסירנות, אבל בהמשך ראיתי את הקסם שבשיר הזה. נגינה מדהימה לאורך השיר ולקראת סופו עוד פזמון מדהים של מארקו וברקע שירה של טאריה. וסיום שקט. אחלה שיר ^^. 8.5\10, למרות שמגיע לו אפילו יותר. Dead Gardnes שיר כל כך מדהים בעייני, נגינה טובה מאוד, שירה מדהימה של טאריה בעיקר בפזמון של השיר. שיר עם מסר חזק, ליריקה מדהימה בעייני. גיטרה נוראנורא טובה. המבנה של השיר מזכיר קצת את WIHAA. טע מעבר מדהים, שוב שירה מדהימה של טאריה בפזמון. מבחינת השם עצמו של השיר הוא נהדר, מושך בעייני P:. הממ.. אין לי עוד מה להוסיף. אה כן, סוף מתמשך ומתמשך וארוך וארוך שנגמר בבום ועובר יישר לשיר הבא. 9.5\10, מהאהובים עליי. Romanticide ממשיך בהתחלתו מאיפה שנגמר דד גרדנס. שירת רקע מדהימה בהתחלה, שירה מלאת רגש עם ליריקה מדהימה של טאריה. שיר שדומה בעוצמתו לWIHAA או דה סיירן. מעבר לפזמון ארוך עם חריזה אחידה לכל אורכו, "'till love do me part" במקום "טיל לאב טו אס פארט" [שאומרים בחתונות נוצריות לדעתי]. שיר ופזמון חזק. מעבר לנגינת גיטרות מדהימה, ומשפט נורא חזק - "see me ruind by my own creations" ומיד אחרי נגינת גיטרה מדהימה של אמפו [או בס - מארקו], פשוט מעולה. ושוב חזרה לפזמון החזק של השיר. מיד אחרי קטע אחד מהאהובים עליי, שירה לדעתי של אורח לקראת סופו, טאריה, ושוב אותו אורח. משפטים נוראנורא חזקים עם שירה מדהימה, קטע השיא של השיר הזה והופך אותו לנהדר. נגינת גיטרה מדהימה עד סיום השיר וכן הלאה. 10\10, למרות שבמחשבה שנייה לעוד כמה מגיע 10. Ghost Love Score שיר יותר רגוע מקודמו, מתחיל בקצב מדהים עם תופים, עבודה נהדרת של יוקה, לאט לאט מצטרפים עוד כלים [שאני לא ממש מזהה :{]... בס וגיטרה מדהימים שמכניסים אותנו לאט לאט לאווירה של השיר. שיר בבית ראשון רגועה ומדהימה של טאריה, וכניסה לפזמון, בין המדהימים, שיצא לי לשמוע ובאלבום הזה. עם קולות רקע נהדרים ושירה של טאריה. עוד בית של טאריה, ושוב הפזמון המדהים, עם ליריקה חזקה וטובה. לאחר מכן השיר משנה כיוון, שירת סולו של טאריה, הצטרפות של תופים בצורה מדהימה, ואז נכנס תומאס והאורגן [גם בצורה מעולה P:], עם שירה מלאת רגש של טאריה. ואלחר מכן סולו גיטרה של אמפו חזק עוצמתי ומרגש, אחד מהרגעים הטובים בשיר. הגיטרה נפסקת בפתאומיות, ומתחילה נגינת חליל רגועה ומוסיקת רקע שכזאת שלאט לאט מתגברת, לקטע שיא מדהים. לאחר מכן שוב שירה של טאריה, עוד קטע מעבר שמלווה גם בקולות לרקע, שמתאחדת לשירתה של טאריה, ואז קטע ביינים רגוע יפה וארוך, שמגיע לשיא, השיא של השיר, עם נגינה מופלאה של כל הכלים, וחזרה לסגנון תחילת השיר, שירה אחרונה ומרגשת של טאריה, וחזרה מתמשכת על אותו פזמון מופלא ונהדר עד לדעיכה המוחלטת של השיר. 10 דקות נהדרות! 9.5\10, כי מגיע לשיר
אוקיי P: אני אציג לכם ביקורת שכתבתי על הדיסק וואנס של נייטוויש. וואנס הוא דיסק האולפן החמישי של נייטוויש, והאחרון שלהם עד עתה. Dark Chest of Wonders השיר שפותח את האלבום, שמכניס את השומעים ישר לקצב של האלבום. שיר מצויין מבחינת מיקום, נגינה מדהימה, שירת רקע בבתים וטאריה לסרוגין... ועם המשפט "it's time to cut the rope an fly" עוברים לפזמון מדהים של טאריה, עם קצב נהדר. מיד אחריו קטע מעבר עם נגינת גיטרות אורגן ותופים מדהימה, ועצירות לסירוגין, ושוב חזרה לפזמון הנהדר שנותן לאלבום כולו מעין תחושה "קסומה" כזאת. הממ.. ברח לי מה שרציתי לכתוב עוד על השיר :X. מסתיים בבום ועובר לשיר הבא. 9.5\10, שיר מדהים Wish I Had an Angel סינגל [והפסקול של אלאון אין דה דארק] שיר שלי אישית מזכיר את דד טו דה וורלד מסנצ'רי צ'יילד, גם בגלל השירה בפתיחה עוד לפני כניסת הכלים ובגלל השירה של מארקו. עם שירה חזקה של טאריה ומנגינה שממשיכה [בערך] איפה שנעצר הטראק הקודם. השיר עצמו בנוי בצורה נוחה לסינגל [2 בתים, קטע לפני פזמון, פזמון, בית, קטע לפני פזמון, פזמון, קטע מעבר, פזמון, סיום]. השירה של מארקו בפזמון מדהימה, ומוסיפה כל כך הרבה לשיר. אחד הדברים שהופכים את השיר הזה לבאמת טוב. הגיטרות והתופים במיוחד ענקיים בקטע מעבר. מה שכן, מבחינת רמת הליריקה אני חושב שיש כאן ירידה קטנה של תומאס, בעיקר בעקבות הכנסת "wanbee" למעבר, שדיי לא הולם\ ראוי\ מתאים\ בעייני