ביקורת, הצעות ייעול, תלונות וקיטורים

זה לא כמו קישורים ממומנים של גוגל

כי עד כמה שידוע לי - הקישורים הממומנים של גוגל מופיעים בנפרד (מעל או בצד תוצאות החיפו - עם כותרת בהתאם), ולא משולבים בתוצאות החיפוש כאילו זאת תוצאה רגילה. אם תפוז רוצים שיתופי פעולה, שיעשו שטח נפרד בעמוד הבלוגיה תחת הכותרת: "שיתופי פעולה מסחריים", כמו שגוגל מפרידים. להכניס פרסומת כאילו זאת בחירת העורך זה זלזול במשתמשים.

wranger

New member
אז אולי זה לא בדיוק כמו קישורים ממומנים

אבל מכאן ועד "זלזול במשתמשים" יש קצת מרחק. כלומר, אני מסכים שזה מרגיז שמשבצת אחת מתוך הארבע תופסת את המקום שלי ושלך שם, אבל עדיין נשארות שלוש פנויות... וזה לא שהבלוג של 103FM נמצא שם כל הזמן, אלא רק מדי פעם, כך שאני חושב שהמינון עוד איכשהו בסדר.

בגוגל מפרידים מתוך התחשבות במשתמשים

זה לא רק המקום שזה תופס, אלא גם ההטעיה. זה מופיע כאילו מדובר בבחירת העורך, כאשר מדובר בפרסומת מוזמנת מראש. עמוד הבלוגיה אמור להיות מקום נקי יותר משאר התחומים באתר.

wranger

New member
איזו הטעיה?

אתה מקליק על קידום ומגיע לרשומה שנכתבה בבלוגיה. זו לא פרסומת מוזמנת מראש מהסוג של באנרים ברחבי תפוז. לו היית מגיע למיני סייט פרסומי, למשל, אפשר היה לקרוא לזה הטעיה, אבל הקידום בעמוד הבלוגיה מבטיח לך רשומה, וזה מה שאתה מקבל. אמנם את הרשומה כתב מישהו שככל הנראה שילמו לו כדי לכתוב אותה והיא מכילה קישורים לתכניות רדיו, אבל זה אותו דבר כמו רשומה שכתב כל בלוגר אחר ומכילה קישורים לאתר אחר. על אחת כמה וכמה כשהכותב לא מתחבא תחת שם עט אלא מזדהה כ-103FM, אז איפה הטעיה? ומי אמר שעמוד הבלוגיה אמור להיות מקום נקי יותר משאר התחומים באתר? הלוואי וזה היה כך, אבל ההיגיון אומר שרמת הניקיון בבלוגיה אמורה להיות זהה לשאר האתר.

Bezalel P

New member
כפי שטל אמר, מדובר בשיתוף פעולה.

כמו שיש עם מאקו, עם רשת ג' ועם הרבה גופים אחרים. חלק משיתוף הפעולה במקרה הזה בא לידי ביטוי בבלוג הנ"ל ובקידום שלו. בחירת העורך היא פונקציה אוטומטית שמצורפת לכל רשומה שמקודמת בעמוד הבלוגיה, גם אם היא רשומה מבלוג הבית וגם אם היא רשומה מבלוג שהוא שת"פ. שיקולי הדעת שיש למערכת התוכן באתר בנוגע לאיזה רשומות לקדם, איך ומתי, כולל גם קידומים של תכנים כאלה.

girl number six

New member
הגישה שלך קיצונית מידי

לא מעט גולשים מנצלים את הבלוגים לקידום עיסקי כמו קידום אתרים בגוגל וקידום העסק בתפוז - גם אני חוטאת בזה. זכותם של תפוז לנצל את הבמה שבירשותם וליצור שת"פים כדי לקדם את האינטרסים שלהם. אז ערוץ 10 עושה שת"פ עם נענע - זה שתפ מסחרי. לדעתי זה קצת מוגזם ממשכמו המקרה שנטויז'ן צנזרו נענע תוכנית או קטע תוכנית של אמנון לוי שפגע בהם כי הם מתחזקים את השרתים של האתר. זאת מעורבות מוגזמת לדעתי. תפוז עושים בצורה מעודנת ולא מסתירים מאף אחד. ישתיאוריה של זוגיות - דמיין לעצמך 2 עגולים, כל עיגול מטאפורי לאדם, אישיות. במידה והעיגולים נושקים אחד לשני או כמעט ולא נוגעים, הזוגיות מאודשברירים ועדינה ורצוי שלא תתקיים או שצפוי שלא תתקיים להרבה זמן, כשהעיגולים חופפים בשטח קטן, זו זוגיות בריאה כיוון שבני הזוג חיים גם בנפרד ובאופן בריא. ישנם תחומים משותפים אך גם בנפרד. זוגיות חולנית הנה זוגיות שמטפורית לעיגול שחופף באופן שלם על עיגול אחר, ממש כמו במקרים של אלימות בין בני הזוג. זוגיות כזו מאופיינת בשליטה וחולניות. תפוז והשתפים שלו נמצאים במקום בריא ואילו מדיה חולנית כזו מאופיינת למשטרים אפלים כמו בבריה"מ לשעבר, בקובה, באיראן וכד.

Ronit FL

New member
בעקרון, מסכימה איתך.

לרדיו 103 יש הסדר עם תפוז, סבבה. אין בעיה עם זה. הם ומאקו ושאר הקידומים שתפוז מקדמים בעבור חופן זוזים שיקבלו קוביה אישית משלהם ושלא יפגעו בנו, במקום היחיד שמקדם אותנו ואנחנו לא נתלונן עליהם. בחירת העורך היא לגבי רשומות של בלוגרים פשוטי העם כמוני וכמוך, ללא כוונת רווח וללא דחף פירסומי משום סוג שהוא ולכן היא עבורינו ועבור שאר הקוראים. אני מבינה מדוע טל ובצלאל מגינים בחירוף נפש על קידומים שממומנים, אבל זה לא אומר שזה בסדר ומקובל ויתקבל בעינינו.

Bezalel P

New member
לא ניסיתי לחרף נפשי. בסך הכל הסברתי.

אנחנו מן הסתם לא מתערבים בתוכן שאתם יוצרים בבלוגים שלכם, אבל באותה נשימה צריך לזכור שהעמודים הראשיים של האתר, המראה שלהם ובחירת התכנים שמופיעים בהם, בהחלט כן נקבעים על ידי תפוז.

Ronit FL

New member
אנחנו יודעים.

רק רוצים בתמימותינו שתינתן לנו קוביה שלנו ללא מפרסמים. אתה יודע מין הסתם שאין אמת בפרסום של קוביית בחירת העורך אם יש שם קידומים אוטומטיים ממומנים. לפעמים כל הויכוחים האלה נראים לי קטנוניים וסרי טעם אך העובדה שאתה וטל פסקתם מלהשמיע אותם משפטים עגולים בשם תפוז, נותנת תקוה שיש שומע. זה נחמד.

R n L

New member
רונית - ניסחת את הדברים יפה וקולע, לדעתי ../images/Emo13.gif

ונדמה לי שגם בעבר כבר כתבתי לך משהו דומה
אם כבר יש קוביה קטנה של תוכן גולשים (והיא די קטנטונת) שיש בה קישורים למעט רשומות שנכתבו על ידי "בלוגרים" רגילים ולא עסקים או כותבים "מטעם" למיניהם, אז גם לדעתי מומלץ להשאיר אותה כזו, זה יכול רק להוסיף לאמינות שלה ולא לגרום לאנשים להימנע מלבדוק אותה לחלוטין כפי שהם נמנעים מלהיכנס לקישורים ממומנים אחרים... מרוב פרסומות יכולה להיווצר סיטואציה של "לשפוך את התינוק עם המים" - כאשר אנשים עלולים להימנע מלבקר באתר שיוגדר כמלא בפרסומות בלבד וללא תוכן אחר ממשי... מומלץ לדעתי להעביר את זה לגורם המתאים בהנהלה לתשומת לבו.. זה גם לטובת האתר ותזרים ההכנסות לטווח הארוך ולא רק לטובת הבלוגרים...

girl number six

New member
כל בוקר ב-103 משדרים את הדף הראשי

ותכנים מקודמים בפורומים ובבלוגים

טוב, עכשיו זה כבר מעצבן אותי...

מילא, יש תחרות בתפוז. מילא, אנשים התחילו לכתוב בכל מקום ולבקש בכל דרך שיצביעו אצלם. מילא, מישהי כותבת שהיא לא מרוצה מהפריט אבל שיצביעו לה בכל זאת. עכשיו, מגיבים אצלי בבלוג ומוסיפים קישור שסופר הצבעות לרשומה (שכמובן לא קשורה לנושא שהגיבו עליו). יש תגובות שאני מעדיפה לוותר עליהן! (מישהו יכול לומר לי מתי התחרות הזו נגמרת?

gils33

New member
את יכולה להצביע עבורי לכנסת../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

את האמת גם עלי הם נמאסו

Bezalel P

New member
תגובות מעצבנות

א. את יכולה למחוק כל תגובה מהבלוג שלך, לפי שיקול דעתך. ב. את יכולה להעביר לי במסר פרטים של מגיבים כאלה ואנחנו נבדוק איך לטפל בהם. ג. בהנחה שאת מתייחסת לתחרות עם פמפרס, למיטב ידיעתי יש לה עוד משהו כמו שלושה שבועות.

../images/Emo51.gif על התגובה...

אני יודעת, מחקתי ופניתי במסר אישי ונעניתי והעניין נסגר (אני מקווה)... מקווה שזה לא יחזור על עצמו. ושלושה שבועות זה ה-מ-ו-ן זמן (אבל עברנו את פרעה (ואת האח הגדול) נעבור גם את זה)...

למעלה