ביקורת ל"ספיידרמן המופלא 2" של צוות עלילון

ביקורת ל"ספיידרמן המופלא 2" של צוות עלילון

החבר'ה של עלילון העלו ביקורת מפורטת לסרט החדש של ספיידרמן.
אני מודה שלא קראתי הכל בפירוט, כי לא ראיתי עדיין את הסרט ולא רציתי לבוא אליו עם דעה קדומה (למרות שבתכלס עם כל הטריילרים שרצו עד שהוא יצא, נראה לי שכבר ראיתי חצי סרט).

מה דעתכם?

MxIxAx

New member
עוד משהו על ספיידרמן...

קראתי בSFX-ספיישל קומיקס, יש סדרת טלוויזיה מצויירת תחת הכותר
ultimate spider-man
הסדרה הזו עדיין ממשיכה ומתקדמת? עשיתי בדיקה קלה וראיתי שיש שתי עונות, יהיה המשך אחרי כן?

תודה

תהיה עונה שלישית

לפי חברתי ויקי.

אגב הרבה מהביקורות עליה הן די שליליות. לדעתי באופן מוגזם, אבל אני כן מבין את הטענות. היא נוטה להיות מאוד מאוד ילדותית, הרבה מאוד בדיחות טיפשיות ועלילה שלא מרגישה רצינית בכלל. הבעיה היא שחלק מהמבקרים לא מבינים שהיא באמת נועדה להיות סדרת ילדים, ולכן יוצרי התוכנית לא רואים בזה שהיא ילדותית בעיה.
כן יש בה גם הרבה דברים נחמדים. המון (אולי יותר מידי) הופעות של גיבורי על אחרים (וולברין, ת'ור, האלק ועוד ועוד) ונבלי על שונים (דוקטור דום, לוקי). ויש את קולסון עם הקול של קלארק גרג וזה נחמד.

אישית אני מעדיף את הסדרת ספיידרמן מ2008 The Spectacular Spider-Man שגיליתי ביו-טיוב. אני חושב שניתן לראות את כולה שם אם רוצים. היו לה רק שתי עונות שכללו 13 פרקים בכל עונה. אומנם יש שם רוח קלילה ובידורית שמתאימה לספיידרמן אבל מרגיש הרבה יותר נכון מהסדרה החדשה. גם הביקורות ממה שקראתי לסדרה ההיא היו הרבה יותר חיוביות (אם כנראה לא הרייטינג לאור זה שהיא בוטלה בעוד החדשה ממשיכה).

בכל מקרה הדעות שלי בנושא מוגבלות כי ראיתי רק כמה פרקים מכל אחת מהסדרות.

וכמובן יש עוד כהמ סדרות ספיידרמן מצוירות מהעבר שחלק זכור לי שראיתי בתור ילד, אבל אני לא זוכר ממש פרטים.

MxIxAx

New member
נראה לי שלפחות העונה הראשונה פחות נפוצה

זאת אומרת שיש אותה רק ביוטיוב, ניסיתי את הפרק הראשון ויש אותו, אבל, הוא קצת נתקע בצפייה

MxIxAx

New member
עדכונים בקשר למה שנכתב למעלה (
)

אז התחלתי את אולטימייט ספיידרמן, פרק ראשון, הוא היה מאוד קליל, משעשע בשורה התחתונה, מה שבטוח בשבילי שהוא מספר על ההצטרפות של ספיידרמן לAVENGERS, וזה כבר עניין רציני וקריטי.

צפייה מהנה

MxIxAx

New member
אני בחור

בכל אופן, את הפרק השלישי אני לא מצליח להשיג.. וכן זה בעיקר SHIELD, אבל גם THE NEXT AVENGERS
וזה רק משני הפרקים הראשונים

מצטער, כל הXים בילבלו אותי

אולי תוסיף גם Y כדי להבהיר

יש באמת הרבה קשר לאוונג'רס. בין היתר כל האנשים שאיתו בקבוצה הם חלק מהאוונג'רס במידה מסוימת בקומיקס.

אני לא יודע מה הם דרכי ה"השגה" שלך. אני יודע איך אני הייתי משיג, אז אם אתה רוצה עצות אפשר במסר.

furret

New member
spectacular Spider-Man

היא סדרת הקומיקס הכי טובה שיצא לי לראות בשנים האחרונות.
מאוד נהנתי ממנה, כמבוגר (לא נהנתי ככה מסדרת קומיקס מאז JLU), מה שאי אפשר להגיד בכלל על ultimate.
זה ממש חבל שיש את כל הסדרות הנהדרות הללו, עם הרבה פוטינציאל, שמבטלים אותם אחרי עונה אחת או שתיים כשיש להם כל כך הרבה פוטינציאל להמשך (דבר דומה קרה עם wolverine and the X-men).

לי היה מאוד עצוב כשביטלו את

The Avengers: Earth's Mightiest Heroes
סדרת הקומיקס היחידה שממש ראיתי את כולה. אם לא ראית ממש כדאי לך. האנימציה לא מלהיבה אבל מבחינת רמת כתיבה ועלילה היא מעולה. היא מצליחה לשלב סיפורים ידועים רבים של האוונג'רס בתוך עלילה מתמשכת אחת עם המון דמויות שונות.
ואחרי שתי עונות משום מה החליטו להחליף אותה בסדרה Avengers Assemble שכביכול ממשיכה אותה, אבל מרגישה כל כך נחותה שפרשתי כמעט מיד.

MxIxAx

New member
עם כל הכבוד

אני מאוד נהנה מאולטימייט ספיידרמן עד עכשיו, אבל זה נקרא אולטמטיבי
אין מצב

יש כבוד רב

אבל הגבת להודעה שלי שבה לא כתבתי שום דבר על אולטימייט ספיידרמן.

בכל מקרה לא אמרתי שאולטימייט ספיידרמן היא סדרה לא טובה. אמרתי שמהמעט שאני ראיתי אני יותר אהבתי את ספקטקיולר ספיידרמן. ושראיתי שהרבה ביקורות מסכימים עם דעתי.

בכל מקרה זה עניין של טעם וריח, אם כי לא ראית את הספקטקיולר.

ואני ממליץ לך אחרי שתראה את אולטימייט אז אם מעניין אותך תראה את הסדרת אוונג'רס שכתבתי עליה.

MxIxAx

New member
בסדר

אם לולדיק מתחשק, הוא יכול להזיז את ההודעה שלי
ברוטוס היית מגדיר את אולטימייט כסדרה באמת אולטמטיבית

MxIxAx

New member
רק אם זה נראה לך הכרחי

להזיז את ההודעה להודעה העליונה שלי פה

spidey 82

New member
גם אני לא מבין את ההודעה שלך

לא זו ולא המקורית. אתה יודע מה המשמעות של "אולטימטיבי", כן? אין למילה הזו שום קשר למה שברוטוס כתב על אולטימייט ספיידר-מן.

MxIxAx

New member
ספיידרמן זאת דמות עם אופי קליל סך הכל?

ככה שהמונח אולטמטיבי תלוי בדמות כמובן והאופי שלה גם, עכשיו שאני חושב על זה, מה התוספת של הדמות VENOM (יש כמה VENOMים לא? ממה שזכור לי, יש לפחות שלושה, שחור אדום וצהוב..?) האם VENOM היא דמות קלילה במסגרת ספיידרמן?
אני רוצה למצות את האופי של ספיידרמן בהמשך השיחה פה, קל או כבד?

spidey 82

New member
בהנחה שפיטר פרקר החל כילד יתום

שטרגדיה משפחתית אחרת הפכה אותו לגיבור על, חברתו נהרגה בגלל האויב הכי גדול שלו, החבר הכי טוב שלו היה נרקומן (ואבא שלו הוא האויב הכי גדול של ספיידי; והחבר הכי טוב שלו הפך לנבל בהמשך), הוא איבד תינוקת ועבר כל כך הרבה תהפוכות רגשיות - לא, ספיידר-מן הוא לא דמות קלילה בכלל. אבל הוא מאזן את זה עם הומור, חלק מהזהות הסודית שלו, הצד "הקליל" של פיטר פרקר.

ונום זו דמות אחת שהיו לה שני מארחים ידועים - אדי ברוק ומאק גארגן (סקורפיון לשעבר). כיום המארח הוא פלאש תומפסון. יש סימביוטים אחרים, למשל קארנג', טוקסין (כיום אדי ברוק) ואנטי-ונום, ועוד כמה פחות מוכרים.

מרבית הנבלים של ספיידי לא "קלילים", אז ונום לא חריג ואף פעם לא הבנתי את הפופולריות שלו. אולי כי הוא תוצר של שנות השמונים האפלות, והאופי הרצחני שלו הובלט יתר על המידה, אז רואים אותו כנבל מפלצתי יותר, אבל הוא לא שונה מהאחרים.

MxIxAx

New member
זה בדיוק מה שאני טוען

יש לי אמנם עוד דרך ארוכה לעשות, אבל, האם אולטימייט ספיידרמן מצדיקה את שם הסדרה (בינתיים לא, משני הפרקים הראשונים)

DDN

New member
אל תחפש משהו אולטימטיבי

בזמנו, היה נהוג לתת תיאור "מפוצץ" בשם החוברת לגיבור, וכך גם להבדיל את החוברות השונות
spectacular, amazing, sensational - כולן היו חוברות של ספיידרמן. בחלק מהמקרים העלילות המשיכו אחת את השניה, בחלק מהמקרים לא. אבל הוא לא היה יותר Amazing בחוברות האמאזינג לדוגמא. זה פשוט הייתה דרך למתג את החוברות.

בשנת 2000, מארוול פתחו את קו הUltimate - שבו למעשה לקחו כמה מהדמויות שלהם (התחילו בספיידרמן ובאקסמן) והתחילו קו חדש Ultimate X-men וUltimate Spiderman - הרעיון בקו החדש היה לכתוב מחדש את סיפורי המקור והדמויות, להנגיש את הדמויות בעלות היסטוריה בת 40+- שנים לקוראים חדשים וצעירים יותר.
מאז ועד היום, יש למארוול את הקו ה"רגיל" ואת קו ה"אולטימייט"

כשקראו לסדרה Ultimate Spiderman זה היה סה"כ לבדל אותה מסדרות ספיידרמן שבאו לפניה ולא לרמוז שיש בה משהו אולטימטיבי.

למעלה