ביקורת על הסרט

גלי1993

New member
על הספר והסרט

בלי להישמע נדושה כי אני יודעת שמיליון אנשים אמרו את זה אבל שוב..הסרט בינוני פלוס והספר יותר נכון הספרים פשוט מדהימם!..זה ממש חוויה לקרוא אותם ואני מקווה שלפחות הסרט ימשוך עוד אנשים לקרוא אותו......ושוב בקשר לסרט.. אני קראתי את כול ספרי שר הטבעות למשל לפני שהסרט בכלל יצא וממש ממש לא התאכזבתי להפך..... ולעומתו במצפן הזהוב טוב זה היה לא ממש מה שציפיתי ,כלומר הבאמי של זה זה אותו אחד שעשה את רווק פלוס ילד..מה שמו אותו בכזה ספר עמוק שאמור להפוך לסרט עמוק?

גלי1993

New member
אה ועוד משהו

אם כבר יש סצנה מעולה בסרט הזה זה הסצנה שכמעט ליירה עברה את הקיטוע..יכול להיות שאני סתם פתטית (ניקול קידמן בהילוך איטי
) אבל ממש ממש נבהלתי לרגע..וכאילו קראתי את הספר הראשון בערך 4 פעמים לפחות....

האבק

New member
אני דווקא אהבתי את ההילוך איטי הזה

עשה לי ממש צמרמורת...

האבק

New member
קודם כל - ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

אני מסכים איתך (כמובן) בנוגע לספרים - ספרים מעולים, שההפקה שלהם לקולנוע לא הייתה מספקת. אבל אני בכל זאת חושב שהסרט לא כ-ז-ה נורא, כמו שידידי המלומד Davy Jones מנסה לשכנע את כולם. סרט נחמד מאד שהיה יכול להיות טוב יותר. אפשר לקוות שתצא גרסה מורחבת ואיכותית, ולהמשיך להחזיק אצבעות שניו ליין יחליטו להוציא את ההמשכים.

קאיסה

New member
מאיזה בחינה לא רע?

נאמנות למקור, הם די נאמנים לספר, אי אפשר להגיד שלא, אבל לא לאווירה, בסופו של דבר - זה מה שעושה את ההבדל בין סרט טוב לסר בינוני ושם הם נפלו (לדעתי)

../images/Emo46.gif

הסרט היה גרוע!!! א. השם לא היה נכון(עאלק "מצפן הזהב", בטח לסרט הבא יקראו "הסכין העדין") ב.צ'קמקו את העלילה(אני מרגיש כמו בסרט עם איכות של חצי שעה) ג.הורידו את הסוף.(בתירוץ:" שעם לא יהיה הסרט הבא לא נשאיר אותם במתח". שזה פיגור, כי בכל מקרה הם ישאירו את הצופים במטח. וחוץ מזה הסרט היה הרבה יותר טוב עם היה סוף, ואז הם היו עושים את הסרט הבא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

חגיתלו

New member
מסכימה עם כל מלה

אכן הייתה לי הרגשה שהכל נדחס מהר מידי. אין זמן מנוחה, אין זמן להתרשם. מאד אהבתי את ההתחלה - רואים קצת סוענים, קצת את רוג'ר וליירה מסתובבים על הגגות - זה מסכם לא רע את החלק הראשון של הספר, עד שליירה עוזבת עם קולטר. אהבתי מאד שתי דמויות שלצערי קיבלו זמן מסך מינימלי - המאסטר של הקולג' ופארדר קןראם. הצליחו בכמה סצינות קצרצרות להראות את ההתלבטויות שיש למאסטר ואיך הוא מנסה לעשות מה שטוב לקולג' ולליירה למרות שזה לא חופף ואפילו מנוגד. פארדר קוראם פשוט ענה לתיאורים שלו בספר - איש זקן חכם ושברירי. אבל לצערי כל מיני סצינות היו מחוברות ביחד במין חוט שברירי כזה ואני לא מצליחה להבין אם מישהו שלא קרא את הספרים יכול לראות את הסרט....הייתה לי הרגשה כזאת גם בסרט הרביעי של הארי פוטר - כאילו בחרו כמה סצינות והמחיזו אותן אבל אין ממש מה שיקשר בין הקטעים. אני בעד לעשות צפיה מונחית בסרט תוך כדי זריקת הערות ובדיחות (היי, זה סארומן שם על הבמה! איך הוא הגיע לשם? או "קוראים לי עזריאל, לורד עזריאל!") בכנס הקרוב.

למעלה