ביקורת (קצת הזויה) על הסדרה מYNET

• פותח הנושא xer
  • פורסם בתאריך
לא הייתי אומרת שהפרק האחרון לעונה

השניה היה 85% "סיפור ההתמכרות של קירסטין", הוא בהחלט לקח חלק מכובד מהפרק מכיוון שהפרק כלל גם את ההלויה וההתמודדות הראשונית עם מותו של קיילב, ולכן זה טבעי שהרבה מהעלילה תתרכז בו. אבל הפרק נבנה בצורה כזו שאנחנו לא נחשוד אפילו מה הולך לקרות בסופו, שנחשוב...אוקיי זה עוד סתם פרק ואז ממש בחמש דקות האחרונות להפציץ אותנו בכל הדברים המרגשים והמסעירים, ראיין מגלה מה באמת קרה בין טרי ומריסה ואז הסצנה האחרונה העימות בין ראיין לטריי. למרות שהסצנה הזו היא בהחלט חלק קטן מהפרק, היא אחת הסצנות המרכזיות שאנשים זוכרים ממנו, ומה שהוסיף לפרק את גורם ה"וואו" שלו. ולעניות דעתי מוכיחה שוב את המרכזיות והחשיבות של הדמות של ראיין בסדרה. (אפילו אם כל הפרק לא ממש מרוכז רק בו, אלא רק 5 הדקות האחרונות). אני לא חושבת שראיין הוא הפיביוריט, רחוק מכך, אני חושבת שהרבה אנשים מעדיפים את סת' על פני ראיין, אבל העובדה שלראיין יש את הסיפורים הכי מעניינים (או לפחות אותי הם הכי מעניינים) זה מה שעושה אותו דמות מרכזית וחשובה לסדרה. ושוב אני חייבת לציין, כמו שאת ציינת יש 7 דמויות מרכזיות בסדרה הזו, כולן חשובות מאוד, ואני לא רואה איך הסדרה יכולה להמשיך בלעדיהם (אולי למעט סאמר..שמתוך ה-7 אני חושבת שהיא הכי פחות חשובה), אבל בעוד הסדרה יכולה איך שהוא לצלוע אל סופה בלי הדמות של קירסטין למשל, היא תהיה ממש כלום בלי הדמות של ראיין. לגבי האוביקטיביות- נכון, את צודקת...אולי אני לא הבן אדם הכי אוביקטיבי מכיוון שריאן הוא הדמות החביבה עליי, אבל שאני חושבת על זה שוב ושוב אני פשוט לא יכולה לראות את הדברים אחרת, ראיין הוא הדמות המרכזית בעיני ולא בגלל שאני אוהבת את הדמות, אלא בגלל שזה פשוט עובדה, הוא הגיבור, ממנו הכול התחיל. ושוב, אני מתנצלת אם מה שאני כותבת פוגע במישהו, זו פשוט דעתי הצנועה. חג שמח

invisiblegirl

New member
אולי לא הבהרתי את עצמי...

מה שהתכוונתי לכתוב זה שרוב הפרק האחרון של העונה השנייה סבב סביב קירסטן. הראו איך שאר הדמויות מגיבות לאיך שהיא מתנהגת במסיבה שיכורה וכו', לשליחה שלה לגמילה, בדיוק כמו שבפרק הסיום של העונה הראשונה הראו איך כל הדמויות מגיבות לעזיבה של ריאן. אני לא חושבת שהסדרה יכולה לצלוע אל סופה בלי אף אחד מהכהנים. ואם כן היא בדיוק "תצלע" ולא תסתיים בכבוד. גם אם קירסטן לא הכי אהובה עליך, לא תוכלי להכחיש שברגע שמוציאים אותה או כל אחד מהכהנים, הסדרה כבר לא תהיה אותו דבר.
(לעונה השלישית) גם בפרקי העונה השלישית שהיא עדיין לא חזרה הביתה, ראו שזה הפריע לדינמיקה המשפחתית והיה די עצוב לראות שלוש גברים לבד בבית, את לא חושבת? הייתי אומרת אותו דבר אם היו מנסים להוציא את סת' או סנדי או ריאן. זה נכון שהסדרה התחילה מריאן, ושוב, בעונה הראשונה הוא היה מאוד מרכזי. היו לו סיפורים מרכזיים, הראו איך סת' מתחיל להיות יותר מעורב בניופורט באמצעותו, הראו את הסיפור שלו עם מריסה, וכמובן היה את הסיפור שלו עם תריסה. אבל בעונה השנייה? היה לו את הסיפור עם לינדסי, אבל הפוקוס היה יותר על לינדסי מגלה שהיא הבת של כיילב וכו', וכנ"ל אח"כ עם סיפור האונס של מריסה הפוקוס לא היה רק על ריאן אלא גם על מריסה (אל תשכחי שגם בסצינת הסיום של העונה השנייה, היא ירתה בטריי, זה לא שריאן היה בדיוק מרכז הסצינה). גם בפרקי העונה השלישית, אני מרגישה שיש יותר פוקוס על מריסה ואני עדיין לא רואה את ריאן מקבל ממש סיפור משלו. לכן אני אומרת שזה שריאן "גיבור" IS SO FIRST SEASON. דברים משתנים, והעונות ממשיכות, וסיפורים חדשים נוצרים, וריאן הוא לא היחיד שבלעדיו הסדרה לא תהיה שווה כלום. מצטערת אם זה נשמע ויכוח, אני פשוט לא רואה את זה. זה לא משהו אישי נגד ריאן, גם זה שאומרים שסת' הוא המרכז מעצבן אותי כי אין לזה בסיס. חג שמח

נכון שפרק סוף העונה

סבב סביב קירסטין במידה מסוימת ואפילו יותר ממה שהוא סבב סביב ראיין- אבל הסוף של הפרק היה הרבה הרבה יותר חזק מכול הסיפור של קירסטין. וזה עושה את כל ההבדל
זה לא הכמות זו האיכות
או כמו שכל גבר ממוצע (ומטה) יגיד לך- הגודל לא קובע
. ושוב אני מסכימה איתך- הוצאת כל דמות מחוץ לסדרה תפגע בה, אבל יש פגיעה אנושה שתשאיר אותה מדממת וצולעת ויש יריה חדה שתהרוג אותה לגמרי. ומי אמר שאני לא אוהבת את קירסטין? Kirsten ruls !! ו-Kendy for ever אני פשוט אוהבת את ראיין הרבה הרבה יותר
.
המשך ההודעה יכיל ספוילרים לעונה השלישית
אי חזרתה של קירסטין הביתה בפרקים הראשונים של העונה השלישית, בהחלט הפריע לי, והיה לי עצוב בשביל סנדי סת' וראיין שהיא לא איתם וזה לחלוטין פגע בדינמיקה המשפחתית, אין לי ויכוח לגבי זה, מה שאני אומרת הוא שהעובדה שקירסטין לא חזרה מייד לא היתה הסיפור המרכזי בפרקי העונה השלישית, הוא היה הסיפור השני בחשיבותו, אחרי הטיפול בנושא "טרי" וההשלכות של הירי שלו על ראיין ומריסה. בחלק הראשון של העונה השניה, הפוקוס בהחלט נלקח מראיין וזה פגע בסדרה, בחלק השני שלה, עם החזרה של ריאן ומריסה ועם עלילת "טריי מגיע לניופרט" הפוקוס חזר לראיין וגם הסדרה השתפרה פלאים. נכונה העובדה שמריסה היא זאת שירתה בטריי, אבל ראיין הוא החוליה המקשרת בין שתי הדמויות האלו, מריסה לא היתה מגיעה לסיטואציה הזו אלמלא הדמות של ראיין ומכאן חשיבותו הקריטית לסצנה ולעונה בכלל. העונה השלישית לגמרי מרוכזת בראיין, שלושת הפרקים הראשונים היו לגמרי ריאן או ריאן&מריסה (שזה אותו דבר מבחינתי) רק הפרק האחרון ובצדק היה מרוכז במריסה מכיוון שהמעבר לבית הספר הציבורי הוא בהחלט סיפור גדול שראוי להתייחסות ראויה בפרק. ברור שדברים משתנים, ויש עוד עלילות, והפוקוס שראיין קיבל בעונה הראשונה ירד משמעותית וכעת הוא מתחלק כמעט בצורה שווה בין 6 השחקנים האחרים, אבל הוא עדיין הבסיס של הסדרה, החוליה המקשרת וזה מה שעושה אותו לדמות המרכזית והחשובה ביותר (ושוב זו דעתי האישית...את ממש לא חייבת להסכים). אין לי בעיה עם ה"ויכוח"
הזה, פשוט כנראה אנחנו רואות דברים לגמרי אחרת וזה לגיטמי, לא לכולם יש טעם זהה, והסדרה הזו בהחלט פונה להרבה אנשים עם טעמים שונים כי יש בה הכול, דרמה חזקה, קומדיה, רומנטיקה ועוד. ולכן גם למעריצים שלה יש דעות שונות לגבי המרכזיות של דמות מסוימת או סיפור מסויים בהתאם לטעמם האישי. באמת ניסיתי לראות את הנקודה שאת העלית (כמו שאני בטוחה שגם את ניסית לראות דברים מהכיוון שלי) אבל פשוט אני לא רואה את זה
סוריי. וסליחה שאני עונה רק עכשיו פשוט היה לי בעיה עם האינטרנט.

invisiblegirl

New member
חחח

אני עדיין לא רואה את ריאן כמרכז הסדרה... SHOOT ME... אני בהחלט מסכימה איתך שהוא חשוב ולא באתי לחלוק על זה אבל אני לא מרגישה שיש עליו פוקוס יותר מדי גדול כמו שהיה בעונה הראשונה, שהראו דברים או סיפרו סיפורים דרך הדמות שלו. כל הדמויות קיבלו פוקוס וסיפורים משלהם, מי מהם מוצלחים פחות (סת' והקומיקס) ומי יותר. אני בכנות לא יכולה להגיד לך אם זה שיוציאו את ריאן יפגע יותר מאם יוציאו את אחד מחברי כהן האחרים (סנדי סת' קירסטן), ובואי גם נשאיר את זה בגדר ויכוח ונקווה שלא נצטרך להגיע למצב שאחד מהם באמת יעזוב...

R a i n y D a y

New member
gooddd

אנשים תבינו!א י ן דמויות מרכזיות בסדרה! יש דמויות שהעלילה שלהן אולי יותר מסובכת ויותר מתמקדים בה לפעמים ויש כאלה שפחות,כמו שהיה עם ריאן למשל בעונה הראשונה.נכון,הוא בהחלט היה כביכול המרכז של הסדרה,אבל,זה השתנה,והשתנה הרבה.מן הסתם שהוא יהיה הגרעין אם הסיפור מתחיל ממנו ובגללו!אז מה אתם רוצים לראות אותו בצד?לא! לאחר מכן,התמקדו הרבה בסת',בשינוי שכביכול חל בו,בקומיקס שלו,בסאמר,מריסה ,בכולם לפי התור. המבוגרים איכשהו תמיד היו באותו המעמד חוץ מהעונה השניה כשהתחיל כל הקטע עם רבקה וקרטר וההתמכרות של קירסטן. שמים דגש בסדרה הזו על כולם בזמן זה או אחר,אז תפסיקו להתווכח על הדמות המרכזית כי אין כזו!ואם כבר לשפוט לפי כביכול מספר הופעות והכל,שימו לב מי מופיע ראשון בשיר הפתיחה,אלה לא ריאן ולא סת אלא דווקא פיטר גאלאגר (סנדי) וקלי רואן (קירסטן). נכון,אני לא מתה על ריאן ולא על סת' אבל אין לי בעיה איתם.נכון שהייתי רוצה להגיד שקירסטן וסנדי הם מרכז הסדרה אבל לא,אני לא אגיד את זה,כי אני יודעת שהעלילה לא תמיד מתמקדת רק בהם,מה שכן,הם בהחלט זוג חשוב ונחוץ בסדרה,שבלעדיו לא תהיה סדרה. עד כמה שסנדי נראה כזה שדואג לכל,ועד כמה שתגידו שקירסטן כל הזמן בעבודה והכל,אני לא חושבת שסנדי היה אותו דבר בלי קירסטן וכך גם לגביה.שניהם תורמים לזזוגיות גם אם זה לא בולט לעין בהתחלה. מה שאני אומרת,שמשפחת כהן היא המרכז של הסדרה,ואני לא הראשונה שאומרת את זה. הכל סובב סביבם,הם אלה שאימצו את ריאן,הכל בעצם התחיל איתם,סת' שאליו נצמדת סאמר,מריסה נצמדת לריאן,ג'ולי שגם נעזרת כל הזמן בקירסטן וכו'... אבל שוב,אני לא אומרת שהם המרכז של הסדרה,אני רק אומרת שהן דמויות חשובות לסדרה שבלעדיהן אין סדרה! ברור שכל אחד ינסה להגן על האהוב שלו ולהגיד שהוא המרכז,הדמות הראשית.אבל אני לא מבינה מדוע,כל אחד בוחר לעצמו את מי להעריץ ואת מי לאהוב.נכון,זה מעצבן לפעמים ששמים יותר דגש על סת',או על מריסה או דמויות אחרות ושוכחים לרגע מהאחרים,אבל ככה זה,כי אין דרך אחרת. זה מה שאני אוהבת בסדרה הזאת,שלמרות הכל,ג'וש יודע לאזן בין הדמויות ולדאוג לכך שכולם יהיו המרכז של הסדרה (חוץ מדמויות שוליות כמובן)

קליף הנאגר זה

סיומת מותחת, למעשה אין למושג תרגום ממשי בעברית, והתרגום המילולי שלו הוא "נתלה על צוק" כלומר, הסיומת משאירה אותך כמו תלוי על צוק, תלוי באויר ולא יודע מה קורה. וכאן נסתיימה פינתה של המורה נחמה

שלטון

New member
קצת הגזימה הבחורה

בלי קשר לזה שחלק מהדברים שהיא אומרת אני ממש לא מסכים איתם, ובלי קשר לזה שהיא הגזימה בשבחים לאו.סי(שהיא באמת פשוט סדרה טובה, ואם אתה מתחבר לזה סבבה, ואם לא, אז גם סבבה), הכתיבה שלה פשוט מעצבנת. יש יותר מדי ניסיונות להיות שנונה, ואני חייב להגיד שהכתיבה הזאת נמאסה עלי("בעונה הקודמת קליף לבש ספורט אלגנט ודיקלם את קנת בראנה עושה שייקספיר. הפעם הוא הגיע עם חולצת הוואי פתוחה שהוא מצא בפח של "מיאמי וייס", מחזיק ביד את הוודקה-רדבול השלישית ולא הפסיק לזיין את השכל על המכה שעשה על ביטוח-לאומי" לא הגזמנו? אוף).

Aviad1987

New member
אתה רציני?

היא אחת הכותבות, אם לא ה-כותבת, הכי שנונה בוואי נט. אין על הכתיבה שלה... לדעתי. רק הסתכלתי על המשפט שציטטת ונקרעתי מצחוק. צריך להיות במצב רוח לזה

שלטון

New member
בלי קשר

צריך לדעת מתי להפסיק. המשפט הארוך מדי הזה הוא סתם דוגמא לכתיבה שמתיימרת להיות שנונה.

למעלה