ביקור אתמול בנתב"ג

amitzahavi

New member
ביקור אתמול בנתב"ג

קודם כול, אני חדש פה, אז שלום! אתמול פעם ראשונה ביקרתי בנתב"ג 2000, עם חברים, ב-1 בבוקר סתם כי לא היה מה לעשות. ו-ווווווווווווווווווווואאאאאאאאאאאווווווווווו איזה השקעה, איזה יופי. ממש מרשים... הלכנו אחר כך לכביש ממש לפני המסלול (כביש בין כביש 1 לעור יהודה) ונכנסו שם ב"אין כניסה" כי רצינו לראות את המטוסים נוחתים...בקיצור עם מזלנו בדיוק הייתה משטרה שיצאה מאותו כביש והתבקשנו לצאת מהאיזור.... היה כתוב שם שמותר להכנס עם אישור בלבד... יש באמת איזה אישור שאפשר לקבל או מה לא כדי להכנס לשם וסך הכול לצלם? תודה! עמית

ארזS

New member
על איזה אישור אתה מדבר?

הם רק מקשים מיום ליום על חובבי התעופה שמגיעים לאזור הזה. צריך הרבה מזל כדי לצלם שם כמה "שוטים".

Shayks

New member
ומה אתה חושב?

שיביאו לך אישור כי אתה רוצה לצלם מטוסים? נו באמת...

ארזS

New member
לא ירדת לסוף דעתי

אני יודע שיש שם לא רק שלט אחד אלא אפילו שני שלטים חדשים ומאירים עיניים. מה שהתכוונתי וסליחה אם לא הבנת זה שאפשר רק לחלום לקבל אישור.

vitamin P

New member
נכון.....

אבל בפנייה לפני זה יש את הגשר הבעייתי הזה אז קצת לפני או אחריו יש עמדת תצפית מצויינת פחות מהרגילה שדבוקה לפיינלים אבל מה לעשות מישהו צריך ללמן לנו פארק ליד נתב"ג....עם נקודות תצפית טובה לכל מי שרוצה מעין גינה נחמדה כזאת

vuv

New member
לדעתי

צריך לבקש מרש"ת(רשות שדות התעופה) אישור מיוחד לכל חובבי התעופה, תמורת סכום סימלי, או שבחינם..הרי אנחנו באים לצפות במטוסים, לא לפוץץ אותם...

ארזS

New member
יש רצוי ויש מצוי

והמצוי במדינה שלנו הוא שלא רוצים אותנו חובבי צילום המטוסים בסביבה.

Aviation Addict

New member
זה לא רק בארץ

זה קורה בחו"ל גם ובעיקר בארה"ב

ארזS

New member
לפי מה שאני רואה

יש מקומות [והם בכלל לא מעטים] שבהם דווקא מעודדים את הספוטינג. יש שדות תעופה שבאתרי האינטרנט שלהם אפילו מסבירים לספוטרים איפה להיות באיזה שעה ועם איזה עדשות או איזה זום כדאי לצלם במקום מסויים ובשעה מסויימת. ואל תבקשו ממני לספר איפה זה, כי בכל פעם שראיתי את זה אמרתי לעצמי "אין לי סיכוי" ולא שמרתי את האתר ועברתי למשהו אחר. אבל יש הרבה מקומות כאלה בעולם.

Aviation Addict

New member
חבל שלא שמרת את האתרים האלה

אני נתקלתי יותר באתרים אישיים של צלמים שמספרים על נקודות ספוטינג בשדות התעופה בעולם אבל לא נתקלתי באף אתר רישמי של שדה תעופה שיתנו את המידע הנ"ל..

ארזS

New member
באמת חבל

אבל שדה אחד כזה שזכור לי הוא של נריטה בטוקיו, אם בא לך לחפש... נדמה לי שגם בציריך יש משהו כזה. בכל מקרה, יש לא מעט שדות תעופה בעולם עם מרפסות ו/או נקודות מיוחדות לספוטרים.

B752Captain

New member
בקלוטן-ציריך יש סיורים מאורגנים

באוטובוס לאנשים כמונו שרוצים לראות מטוסים מקרוב. (יכול להיות שאני טועה וזה בסכיפהול-אמסטרדם).

vitamin P

New member
לדעתי....

אם לרשות שדות התעופה יש קמפיין לנתב"ג היחיד שלנו אז הם יכולים להקצות כספים גם לתחביב הזה כמובן שהם לא ירצו אבל הם יכולים ליישר את השטח ויש הרבה שטח ליד - אבל רק חלק ממנו לא הרבה בחלק מהמקומות דשא קצת חנייה קצת ספסלים ואפילו איזה דיונה קטנה עם מדרגות עץ לתצפית(הכל מתוכנן לי כבר בראש) הם יכולים אפילו לפתוח שם מסעדה ואני לא צוחק הרבה ילכו לשם ויהיה נוף של מטוסים נוחתים וממריאים במסלול 26 אני יודע שאני קצת חולם מול המסך והמקלדת אבל הכל אפשרי

vitamin P

New member
../images/Emo6.gif הנה השטח לרעיון שלי../images/Emo6.gif

באיזור האדום בערך וכן זה אפשרי וזה כדאי רק אין מי שישקיע ויתיר את זה לגבי הבסיס הצבאי.....רואים אותו יפה מאוד מהחלון של אולם שחקים ליין של לא מעט קרנפים מסתבר שיש שם גם נחל

Shayks

New member
תקרא ותפנים...

הם כבר עשו את זה! בשביל מה אתה חושב קיים קניון שחקים? בשביל מה עשו את החלונות הענקיים שדרכם רואים את מסלול ההמראה? בשביל מה שמו שם מסעדות מאחורה? בשביל מה שמו כיסאות שצופים ישר אל החלונות?

Shayks

New member
והבהרה

ברור שאין מה להשוות בין שחקים לעל מה שאתם מדברים.... אבל תחשיב את זה בתור ה"לצאת ידי חובה" של רשות שדות התעופה.

vitamin P

New member
אני יודע!!!!

אבל זה לא מספיק לי!!! רואים רק את הקצה של כל מסלול וגם זה רחוק אתה יודע מה??? אפילו לקחת את השלט אין כניסה הזאת ולקחת אותו 25מטר פנימה כדי שכן יכולו להכנס עם הרכב כמה מטרים וללראות מטוסים וזאת כן הבעיה שלהם אולם שחקים זה אחלה אבל לא מספיק לדעתי

Boro747

New member
מה עם נקודת התצפית??

אין במקרה אפשרות לצלם מהחלון הענק הזה?? יש אפשרות להגיע לשם גם אם לא טסים וזו המטרה שלו..לצפות במטוסים נוחתים..

למעלה