ביקור בית

רוני61

New member
מעניין, מה הוא הכי אוהב?

אני מתחבטת מה להכין לארוחת שישי ולשבת מחר יום פנוי אז אערוך קניות, הצעות התקבלו בברכה.....

סמדר בנ

New member
קולה וגלידה ../images/Emo135.gif

אצלינו זה היה הלהיט - היא היתה חוזרת (חם, חם...) ופשוט כמהה לגלידה ולקולה. היינו גם קונים כל מיני דברים טובים שתחזיר איתה לבסיס ביום ראשון.

oshiko

New member
2 דברים חשובים

בין שאר השיקולים: 1. לברר במה הציפו אותם בחדר האוכל של הבסיס - ולא לעשות את זה. בית זה בית והוא צריך מה שיותר לא להזכיר צבא 2. צריך המון סידן - ביחס ישר לפעילות הגופנית. בבא"ח נח"ל צריך בפקודה לחסל קופסא של גבינת סקי בכל ארוחה. אני מניח שזה תופס בתקופה הזאת גם בזמן החופשה בבית.

נכון, גלידות וקולה גם נקנו וחטיפים

לקחת, קצת בעיה בפסח חוץ מבמבה, סוכריות, מסטיקים, אני אשלח איתו עוגיות שאני עושה. אחרי פסח כבר נארגן חבילה שווה.

מה הבן העייף ומותש אוהב ../images/Emo21.gif

קניתי פלפלים וקישואים למילוי. קובה שסבתא הכינה, אני רק אעשה את המרק. עופות בתנור, אורז ושעועית, טחינה, סלט חריף וכמובן עוגות-שוקולד ורולדות בצק פריך ממולאות. והיום אחרי שיחת טלפון עייפה מהתמול בלילה, השלמת קניות, משחת נעליים, גופיות צבאיות, גרביים. מה שלום הבן ?

לדעתי לא מותרים ביקורים בבסיסי

מודיעין, זאת מנסיוני כששירתתי במודיעין לפני 25 שנה, אולי היום יש שינויים אבל לא סביר. השירות במודיעין נהדר ד"א.

גם אני יודעת שאין ביקורי הורים

בבסיסי מודיעין, אין טקסי סיום קורסים עם הורים וכו'.

לא, מודיעין זה בד"כ חייל של "פקידים

מאזינים, מפענחים וכו'. אני זוכרת שכשהייתי בצבא אמרו שהנשק האישי של חייל במודיעין הוא "עט פרקר".

oshiko

New member
מוזר ...

"אלינב" שלח תמונות - שנמצאות בגלריה - מטקס סיום טירונות של הבן שלו. עד כמה שאני יודע הבן שלו במודיעין.

אני לא יודעת איך היום אבל לפי דעתי

מודיעין עושים טירונות כללית ואח"כ משובצים לקורסים של המודיעין ללא כל קשר לטירונות.

oshiko

New member
שניה, נעשה קצת סדר ...

עד כאן גם אני מכיר את מודיעין: ישנם שני חילות, מודיעין ומוד"ש (מודיעין-שדה). מוד"ש הוא חיל קרבי, מתגייסים אליו עפ פרופיל 72 ומעלה. במודיעין לא צריך פרופיל קרבי, אם כי צריך נתונים אישיים גבוהים (קב"א וכדומה). השאלה ששאלתי את יערה נוגעת למודיעין - הבן שלה נמצא שם במסלול.

לא לגמרי מדוייק.

הכשירו את אחד מבסיסי הבה"ד במרכז הארץ לקלוט טירונים שמיועדים למודיעין. מעבר לכך המחלקה שעשתה טירונות כלל צהלית בכל אחד מבסיסי צה"ל המיועדים לטירונים כל החיילים היו מיועדים למודיעין.

ביתי סיימה שם קורס לפני

כחודשיים, טקס ההשבעה, כומתה וחלוקת סיכה היה ללא הורים. לצערי גם בטירונות לא היה טקס, הטיעון היה כי - חורף!

oshiko

New member
עד עכשיו שמעתי רק על ...

תותחנים וגולני. אצלנו למשל (חטיבת הנח"ל) עדין לא היה ביקור כזה, אנחנו כבר יותר מ 4 חודשים אחרי הגיוס.

אימשל2

New member
זה מקובל גם ביחידות אחרות

אני יודעת על חילי סיירת יעל שביקרו אצלם (לא בשלבים הראשונים של תהליך ההתחילות). בשריון בשלב הצמ"פ (צוות מחלקה פלוגה - שלב ההכשרה המתקדם של השריונר. כן הבטחתי שכשיהיה לי זמן אכין פרוט על שלבי הכשרה בחיל. עדיין לא היה... זמן), בקרו אצל חיילים עם פוטנציאל לבעיות (יתומים מאחד ההורים וכד'). יודעת שביקור בית מקובל ברב החילות בשלב כזה או אחר.

למעלה