בירור מצב התיק

גונטינה

New member
בירור מצב התיק

שלום, ב-2002 נעשה רישום פלילי מהמשטרה. ב-2004 לאחר חקירות במשטרה התיק הועבר מהמשטרה לתביעות/פרקליטות (לא ידוע בדיוק). עד היום לא הוגש כתב אישום ובכלל מאז לא שמענו כלום מגורם משפטי. כמה זמן התביעה יכולה להתעיין בתיק ללא החלטה? האם באפשרותי לברר מה מצב התיק בלי ש"תעורר את המתים"? הרישום עדיין מופיע בתעודת יושר. האם הוא היה אמור להמחק אוטומטי או ניתן להגיש בקשת מחיקה? תודה

תשובה

בגין מה נחקרת בשנת 2002? בחשד לביצוע עבירה? איזה? נחקרת מאז שוב? אתה מעורב יחיד? ב-2004 התיק הועבר לתביעה? התביעה מוגבלת בדיני ההתיישנות הרלוונטיים לסוג העבירה. בגיליון הרישום הפלילי התיק מופיע כתיק מב"ד = ממתין לבירור דינו או כתיק סגור מעילה כזו או אחרת?

גונטינה

New member
בירור מצב תיק

ב-2002 לא נחקרתי, רק ב-2004 התברר לי שיש רישום משטרתי - מב"ד (משפטים וחקירות תלויים ועומדים), תאריך וסעיפי העבירה - 01/01/02 רישום כוזב במסמכי תאגיד 423 חוק העונשין, תשל"ז - 1977. נחקרתי רק בסוף2004,מעורב לא יחיד, ב-2005 התיק הועבר לתביעה.

תשובה

באופן עקרוני מדובר בעבירת פשע אחרת וככזו ההתיישנות הינה 10 שנים. אני מניח שכנגד המעורבים העיקריים כבר הוגש כתב אישום וכי אתה ועוד אחרים ממתינים להחלטה בעניינכם וייתכן ואף העדם כעדי תביעה. באם תיק המב"ד לא "לוחץ" עליך כדוגמת מינוי לתפקיד ו/או הנפקה בבורסה ו/או צורך באשרת כניסה לארה"ב וכו' ומבלי להכיר את כלל העובדות ומצבך בתיק לא הייתי נוקט בשום פעולה אקטיבית לבירור "מצב" למעט הוצאת גיליון רישום פלילי מעודכן, ככול שלא עשית זאת עד כה. התיק לא נסגר באופן אוטומטי ויש צורך בהחלטה של הפרקליטות לפני כן.

גונטינה

New member
אשרת כניסה לארה"ב

תודה רבה על תשובתך יש לי ויזה לארה"ב בתוקף. האם יש לי בעיה עם הכניסה לארה"ב? מה אם קנדה? תודה

תשובה

לגבי ארה"ב. ככול שכבר יש לך ויזה בתוקף, אינך חשוף לסירוב - לאור עובדת קיומו של תיק מב"ד - בעת הגשת בקשה להנפקת ויזה. לגבי קנדה. אני לא בקיא בנהלי הכניסה, למיטב ידיעתי אין צורך בויזה לצורך טיול במדינה.

למעלה