בישולים - הצד הפרקטי

בישולים - הצד הפרקטי ../images/Emo105.gif

עברתם דירה. יש לכם מטבח חדש ונוצץ (נגיד. בפועל במקרה הטוב הוא יהיה נקי במידה סבירה, אחרי שקרצפתם אותו שעות.). יש ארונות מטבח, יש מגירות. עכשיו מתחילים להצטייד: ארגון מטבח מתוקתק זה דבר שלוקח זמן. עם הזמן מגלים אילו כלים שימושיים יותר, אילו פחות, אילו ממש הכרחיים. אבל בכל זאת, אין חכם כבעל ניסיון: אילו כלים וציוד (לא חשמלי) כדאי לארגן - גם אם בתהליך מתמשך - על מנת לקיים מטבח שמסוגל לנפק יותר מטוסט עם גבינה צהובה
יש את הברור מאליו: קצת סכ"ום, קצת צלחות , קצת כוסות. מה עוד
 
חחח אני רב הזמן התקיימתי

מחד פעמיים שעוד רחצנו אותם... אחחח החיים בחסכנות...
 

JaneLame

New member
ליבי יוצא אלייך.

אני שומרת את הכוסות של הקפה קר מ"ארומה" ומשתמשת בהם. כולל המכסה. מה יש, הם ממש יפים, וחבל לזהם.
 

לקשמי

New member
אמרת לא חשמליים..

אז חוץ מסכו"ם, צלחות וכוסות, כמובן שכדאי שתהיה לפחות מחבת אחת, סירים לבישול וכד', שזה גם בעצם די מובן מאליו.
 

נימשון

New member
בישול..אחד התחומים האהובים עלי ../images/Emo9.gif

אז ככה,
קערות בגדלים שונים
אמנם חשמלי אבל לא יקר ושווה את ההוצאה- מקל של בראון כזה שיש לו גם מקצף גם חלק שמרסק וגם כמו צנצנת כזאת שניתן לטחון בה תבלינים, ירקות ועוד..
תבניות שונות
מגררת
סכין לחם, סכין בשר טובה וסכינים רגילות לירקות ושאר ירקות..
קולפן ירקות
מארוך לרידוד בצקים לא עולים לי כרגע עוד דברים
מעבר לזה תמיד כדאי להחזיק בבית: שמנת מתוקה קמח שוקולד סוכר קקאו מרגרינה בלי מלח אורז פסטה רסק עגבניות תבלינים שום בצל ביצים וחזה עוף כשיש את הדברים האלו תמיד אפשר להרים ארוחה בלי הרבה מאמץ..
 
לא לשכוח

מסננת (כדי שנוכל לסנן את הפסטה אחרי ההרתחה). כלים לאחסון בשביל סוכר/מלח/שאר תבלינים. אממממ...מישהו כבר אמר "מרית"?
 

Mיקי_

New member
מסננת - אפשר לסנן עם צלחת

שנתיים שלמות התקיימתי בלי הפריט הנחוץ הזה (כי פשוט לא מצאתי אחת זולה ממתחת...) אז יש טריק, לוקחים את הסיר ושופכים כמה שיותר מים שאפשר בלי להפיל פסטה... ואז אם לסיר יש מכסה הרווחת, ופשוט סוגרים ועושים חריץ קטן ומוציאים את המים, אם אין עושים את אותו הדבר עם צלחת. ומרית? יש מזלג...
אח אחח אחח הימים ההם שלא היו לי דברים בבית... אבל הזכרת לי שמצקת פוטרת הרבה דברים... כי להעביר דברים עם כף לוקח שעות... וסתם לשפוך בדרך כלל עושה בלאגן.
 

יוֹאב

New member
שאלה טובה

אני והשותף שלי החלטנו שלא להשתמש בגז, אז יש לנו כירה חשמלית שקיבלנו מאבא של השותף שלי. כנ"ל טוסטר-אובן. חבר משותף של שנינו תרם לנו מיקרוגל, ויותר מזה אנחנו לא צריכים... מקרר יש. צלחות,כוסות וסכו"ם אמא שלי תרמה. אה,כן, מגנטים למקרר...חשוב מאוד!
 

נימשון

New member
יואב

אני לא יודעת עד כמה אתם ממש מבשלים אבל קחו בחשבון שבקירה חשמלית בניגוד לקירת גז, אין אפשרות כל כך לווסת את החום. בקירה חשמלית לוקח זמן עד שהחום יורד ולכן חובההההההה להיות לידה כשמבשלים אחרת האוכל נהרס בקלות רבה.
 
../images/Emo20.gifקומקום לא חשמלי../images/Emo73.gif

קרש חתוך,קולפן,פותחן קופסאות, פותחן לבקבוקים, ששת, מספרים למטבח, מגבות מטבח,גפרורים, פומפיה, מסננת
 

JaneLame

New member
טוף.

כל אחד צריך קומקום חשמלי (60 ש"ח באייס קנה ובנה, עם אחריות שכוללת החלפה במקום). קניתי טוסטר אובן ב - 169 ש"ח. יש לי מערכת סכו"ם אחת בלבד, כי אחרת מצטברות ערימות בכיור. 2 צלחות. קערית. ספל לקפה. זהו. בין כה וכה בעבודה מאכילים אותנו, ואני לא ממש מבשלת.
 

Benjamin Turner

New member
ומה את עושה כשמגיעים אליך

היצורים המעצבנים, הניג'וסים שצריך לסדר לכבודם את הבית ושרצוי להאכיל ולהשקות קצת (באקונומיקה, ואם אין אז גם טרפנטין יצלח למשימה
), הקרויים "אורחים"? (סתם, אני אמנם סוציומטית, אך אני דווקא די אוהבת אורחים, רק לא בהפתעה. מרפי קובע שהם יגיעו תמיד כשהבית נראה כמו סדום ועמורה
)
 

JaneLame

New member
אורחים אוכלים בידיים.

ailag צריכה לבקר אצלי תוך שעה גם, אז אני אנצל את ההודעה כדי להודיע לה - בייב, תביאי סכו"ם מהבית אם את רעבה. סתם.
 

xslf

New member
בהנחה שיש מיקרו ../images/Emo13.gif

אני, גם אם היה לי מיקרו, לא היה לי מקום לשים אותו במטבח בכל מקרה.
 
הדברים הכי שימושיים אצלנו

הם בראש ובראשונה סכין חיתוך ממש ממש טוב (אנחנו חותכים הרבה ירקות, והמון המון בצל - לכל מיני בישולים. בדרך כדאי לאסוף גם קרש חיתוך, וחשוב שיהיה גדול. הדבר השני, וראיתי שהזכירו את זה כאן, זה מה שכינו "סיר קטן לחלב". יש לנו משהו מעין זה: הכוונה כאן לא לפינג'אן, אלא למן קלחת קטנה, וזה הכלי שעובד אצלנו הכי קשה בבית: מבשלים בו ירקות קפואים (שעועית, ברוקולי, אפונה), מכינים איתו רוטב שמנת, מבשלים בו ביצה קשה, פחות או יותר הכל. חוץ מזה, כדאי שתהיה מחבת אחת ממש טובה (רצוי עם "קירות", כלומר כמו סיר מאוד מאוד נמוך ורחב), וסיר גדול וטוב - מאוד שימושים לפסטה.
 
למעלה