בישולים - הצד הפרקטי

עמית22

New member
ציוד למטבח

פינג'אן, מסננת קטנה (בשביל הצ'אי), קומקום לחליטות (לתה צמחים), סט כוסות מרוקאיות (לאירוח), תבניות חד"פ (לעוגות), סט סכינים חדות באמת, אדניות עם צמחים (לתבלון ולתה). והכי חשוב, שקיות אשפה, והרבה (לא ידעתי כמה זבל אני מייצר עד שיצאתי מבית ההורים)
 
../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif:-

אחח החיים הטובים של לחיות קו אוטבוס מהבית.... אני אפילו קוטג' לא יכולתי לבקש מאמא....
 

newKiticat

New member
המאסט מבחינתי

(וזה בהנחה שאתם לא שומרי כשרות)
סיר גדול (מומלץ לפחות 3-4 ליטר)
מחבת קטנה
מחבת גדולה ועמוקה סכום לבישול:
כף מחוררת
השפכטל הזה
כף עץ
מלקחיים גדולות
סכין חיתוך- אחת שתהיה קטנה (להורדת עור הדג לדוג'), וסכין לחיתוך ירקות. מומלץ גם סכין משוננת וחדה במיוחד- נפרדת לבשר. (אם כי, אני צמחונית אז זה פחות חשוב לי) (המלצה לגבי סכינים, בזה חשוב מאוד להשקיע! בקשו המלצה מהקצב שבסופר. סכינים זה יכול להיות עסק יקר, אבל אם הם טובים, הם יחזיקו מעמד שנים!!! ולא תצטרכו לקנות כל חודש אחת חדשה...)
קרש חיתוך לירקות (ואם אתם מתעסקים עם בשר, אז שוב, עדיף לקחת אחד נוסף) לאפיה-
לפחות תבנית אחת שטוחה- אם כי במרבית האפיה שנעשת, משתמשים ב2 תבניות. אז ההמלצה היא 2 תבניות.
תבנית אחת מרובעת עמוקה, לעוגות.
אחת עגולה, ועדיף שתהיה עם תחתית מתפרקת, ו/או קפיצית.
קולפן לירקות
פותחן קופסאות
פותחן בקבוקים
סט כוסות מדידה,
סט כפיות/כפות מדידה (שני אלה חשובים ביותר לכל מי שעוסק בבישול על פי ספרי מתכונים!)
מגרדת.
לגבי מכשירים אלקטורנים- (למרות שלא כאן הדיון) אני לא אמליץ על מיקסר מקצועי- כיוון זה יקר. אבל מה שכן- במשך שנים השתמשתי במיקסר ידני. הם לא יקרים ויעילים ושימושים ביותר. זהו. זו הרשימה שלי.
 

xslf

New member
סכין חיתוך טובה,

וכלים אטומים להקפאה. אני נוהגת לתפוס לי יום עם אטרף של בישולים, ואת מה שאני מבשלת אני מחלקת למנות ואז מקפיאה. כך שבימים שאין לי כוח לבשל, מפשירים ויש אוכל מוכן. הרבה יותר טעים ובריא מאוכל קפוא מוכן, וגם הרבה יותר זול (במיוחד בגלל שאז אפשר לנצל "אריזות חיסכון" למינהן).
 

Mיקי_

New member
ס-י-ר-י-ם

אין דבר שאי אפשר לבשל בסיר... ורצוי מאד גם טוסטר-אובן שחוסך חשמל של תנור אם אתם אופים רק בכמויות קטנות... אני לדירה הראשונה שלי הגעתי עם סיר מחבת, שלוש צלחות ושתי קעריות, וסכ"ום. הסיר התברר כדבר הכי הכי חשוב במטבח, וכמה ימים לאחר שהגעתי הסבר לי שאני חייבת גם כף עץ. וזה מבטח שסיפק לי ארוחות גדולות ומשובחות... יותר מאוחר קניתי סכיני חיתוך נורמאלי וקרש חיתוך (למה להרוס א השיש?) ועוד סירים, ופיירקסים, שטובים גם לאפייה וגם לאיחסון. עכשיו שאני כבר 4 שנים מחוץ לבית יש לי מטבח מצוייד לעילא ועילא. אבל בקלות אני יכולה להמשיך לבשל רק עם סיר וכף עץ...
 
למעלה