המאסט מבחינתי
(וזה בהנחה שאתם לא שומרי כשרות)
סיר גדול (מומלץ לפחות 3-4 ליטר)
מחבת קטנה
מחבת גדולה ועמוקה סכום לבישול:
כף מחוררת
השפכטל הזה
כף עץ
מלקחיים גדולות
סכין חיתוך- אחת שתהיה קטנה (להורדת עור הדג לדוג'), וסכין לחיתוך ירקות. מומלץ גם סכין משוננת וחדה במיוחד- נפרדת לבשר. (אם כי, אני צמחונית אז זה פחות חשוב לי) (המלצה לגבי סכינים, בזה חשוב מאוד להשקיע! בקשו המלצה מהקצב שבסופר. סכינים זה יכול להיות עסק יקר, אבל אם הם טובים, הם יחזיקו מעמד שנים!!! ולא תצטרכו לקנות כל חודש אחת חדשה...)
קרש חיתוך לירקות (ואם אתם מתעסקים עם בשר, אז שוב, עדיף לקחת אחד נוסף) לאפיה-
לפחות תבנית אחת שטוחה- אם כי במרבית האפיה שנעשת, משתמשים ב2 תבניות. אז ההמלצה היא 2 תבניות.
תבנית אחת מרובעת עמוקה, לעוגות.
אחת עגולה, ועדיף שתהיה עם תחתית מתפרקת, ו/או קפיצית.
קולפן לירקות
פותחן קופסאות
פותחן בקבוקים
סט כוסות מדידה,
סט כפיות/כפות מדידה (שני אלה חשובים ביותר לכל מי שעוסק בבישול על פי ספרי מתכונים!)
מגרדת.
לגבי מכשירים אלקטורנים- (למרות שלא כאן הדיון) אני לא אמליץ על מיקסר מקצועי- כיוון זה יקר. אבל מה שכן- במשך שנים השתמשתי במיקסר ידני. הם לא יקרים ויעילים ושימושים ביותר. זהו. זו הרשימה שלי.