האמת שאני כמעט ולא אוכלת שעועית כקטנית כי אני לא ממש אוהבת. אבל אולי אם אמצא מתכון כזה שהקטניות האלה כן יתחבבו עליי אוכל להוסיף עוד משהו לתזונה שלי. (שהאמת שהיא לא ממש מגוונת ואני רוצה לגוון אותה)
משרים חצי כוס שעועית לבנה ואדומה לילה
שופכים את מי השריה ושוטפים ומוסיפים חצי כוס גריסי פנינה
מוסיפים מים שום ובצל ומרתחים. אחרי הורדת הקצף מוספים כמון ומלח
ומבשלים שעה שעה ורבע עד התרככות השעועית.
שים לב השעועית היא משני מינים ולכן לא מתרככת ביחד.
אני נוהג להוסיף מלח לפני הבישול אך יש המוסיפים אחריו.
לפחות בינתיים לא.
יש יותר מדי עבודה ודברים לעשות, ואין זמן לבישולים. אוכלים שאריות או דברים מהמקפיא או דברים שמכינים בכמה דקות, או בחוץ.
הערב ארוחה משפחתית שבטח תניב עוד שאריות, ומקסימום מחר נכניס כמה ירקות לתנור ונחתוך סלט טרי ליד עם עדשים מונבטות.
בתקופות כאלה אני תמיד משתדלת שיהיו לי קטניות מונבטות במקרר להוסיף לסלטים (כדי להמנע מהתהליך של השריה-הנבטה-בישול מיוחד של הקטניות) ולכל סלט או מוקפץ שאני עושה אני גם זורקת חופן מהן.