בישולים לסוף שבוע

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
בישולים לסוף שבוע

שעועית לבנה ואדומה עם גריסי פנינה
מיץ ירקות
תפוז
 
אפשר מתכון?

האמת שאני כמעט ולא אוכלת שעועית כקטנית כי אני לא ממש אוהבת. אבל אולי אם אמצא מתכון כזה שהקטניות האלה כן יתחבבו עליי אוכל להוסיף עוד משהו לתזונה שלי. (שהאמת שהיא לא ממש מגוונת ואני רוצה לגוון אותה)
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
מתכון

משרים חצי כוס שעועית לבנה ואדומה לילה
שופכים את מי השריה ושוטפים ומוסיפים חצי כוס גריסי פנינה
מוסיפים מים שום ובצל ומרתחים. אחרי הורדת הקצף מוספים כמון ומלח
ומבשלים שעה שעה ורבע עד התרככות השעועית.
שים לב השעועית היא משני מינים ולכן לא מתרככת ביחד.
אני נוהג להוסיף מלח לפני הבישול אך יש המוסיפים אחריו.

הכמות היא ל 2 צלחות
 
אצלינו

קוסקוס עם מרק
לביבות עדשים כתומות+כרובית
רוצה גם להכין אורז עם בורגול ועדשים עם סלק וסילאן, נראה אם באמת אכין בסוף
 

awareness3

New member
אצלנו

מרק ירקות
פסטה כמולונז
פשטידת ברוקולי זוקיני
דפי אורז ממולאים טופו ופטריות שיטאקי
אנטי פסטי
סלט קייל - פעם ראשונה שלי עם קייל, נראה איך ייצא
 

merav999

New member
אני עשיתי

ממרח חומוס!

אטריות עגבניה עם טופו,ערמונים וקשיו מהבלוג של הליידי שכל פעם שאני לא יודעת מה להכין אני חוזרת אליו.

יהיה גם כרובית בטמפורה מטוגנת, חצילים על האש עם טחינה.

אורז עם פיסטוקים, חמוציות ועוד כלמיני דברים (אמא עשתה).
 
זה נקרא טעים להפליא

אני מחבבת חצילים על האש עם טחינה, זה הדבר היחיד אני חושבת שאני אוהבת על האש.
לא מחבבת את ארומת העשן במזוני, זה משתלט לי על הכל אבל בחצילים ?
הכי הכי ככה
 

merav999

New member
חצילים על האש זה יאמי לגמרי

אני אוהבת גם עם כמון, פפריקה חריפה, כמון, לימון ושום
 

noa555555

New member
איך עושים חצילים על האש?

יש לי מחבת פסים ושני חצילים נחמדים . לא קטנים. איך לחתוך אותם וכד?
 

merav999

New member
אנחנו עושים על הגז

יש רשת קטנה מרובעת ששמים אותה על הגז הגדול ועליה שמים את החצילים, מסובבים כשמוכן בצד אחד ועוברים על כל הצדדים של החציל. אזהרה - זה מאוד מלכלך!
 

noa555555

New member
איך נעשה שזה לא ילכלך?

יש עוד שיטות לשרוף ? נשמע טעים .
 

merav999

New member
אפשר אולי לשים נייר כסף מסביב לגז

לא יודעת אם זה ימנע לגמרי אבל זה אמור להפחית :)
 

Gidi Shemer

New member
בדיוק מה שאנחנו עושים

שמים רבוע של נייר אלומיניום מעל הנייר הרגיל שמכסה את כל הכיריים.
בסוף החריכה לוקחים את הנייר, מקפלים וזורקים לפח.
 

ladybug6

New member
אצלי אין בישולים :(

לפחות בינתיים לא.
יש יותר מדי עבודה ודברים לעשות, ואין זמן לבישולים. אוכלים שאריות או דברים מהמקפיא או דברים שמכינים בכמה דקות, או בחוץ.
הערב ארוחה משפחתית שבטח תניב עוד שאריות, ומקסימום מחר נכניס כמה ירקות לתנור ונחתוך סלט טרי ליד עם עדשים מונבטות.
בתקופות כאלה אני תמיד משתדלת שיהיו לי קטניות מונבטות במקרר להוסיף לסלטים (כדי להמנע מהתהליך של השריה-הנבטה-בישול מיוחד של הקטניות) ולכל סלט או מוקפץ שאני עושה אני גם זורקת חופן מהן.
 
למעלה