אמממ
אני לא רוצה לדבר על מה אכלו האחרים שמחו בתוקף על העדר חלבונים כאלה ואחרים ממזונם... למרות שכמובן אכלו גם מהשאר, ענין של זמן... או לא?
אני והצמחונית שלי אכלנו סלק אפוי ,פרוס ועליו תערובת אגוזים ופיצוחים קצוצים- חלקם קלויים חלקם לא, בצל ירוק קצוץ דק . הסלק מפתיע אותי בכל שבוע מחדש- עדיין מתוק להפליא ולא סיבי
קדרת חרס של תפוחי אדמה קטנים פרוסים עבה- זה אומר עיגולים קטנים שמנמנים, אורז אדום, מונג, כרשה . מלח אטלנטי, פלפל שחור. מעט מעט שמן זית. שעות באפיה. יאמי.
סלט של שעועית ירוקה עדימה באדיבות סנפרוסט, לא מבושלת, רק מופשרת וחתורה די קטן. טבעות דקיקות באדיבות הסכין החדש (שהישן הביא לי) מבצל בינוני ,חבילת עלי מנגולד שרוככו במחבת ורוטב ירוק שכלל עלי נענע, הרבה עלי פטרוזיליה, שני בצלים ירוקים, מעט כוסברה, בערך 3 כפות סירופ מייפל אמיתי, מיצלימון סחוטרי מלימון מכובד, משהו כמו 2-3 כפות שמן זית כתית מעולה. מלח ורדרד (אלא מה?
) ופלפל שחור. הכל במעבד מזון. בשבילי זו ארוחה שלמה.
חלה מקמח מלא, אמיתית, לא נטולת גלוטן. מפתי כמה מתרגלים בלי.
טחינה מלאת שום.
ירקות חתוכים בצלחת צבעונית. עגבניות, מלפפונים, כרוב קצוץ בערימה, פטריות שמפניון קטנות ופציחות במיוחד צחות בשר.
לקינוח הצמחונית והאחרים אכלו מוס גבינה עם שוקולד וכל מני ואני אכלתי מעט אבטיח שיצא טוב למרבה המזל