ביתי שברה את היד במהלך שיעור ספורט בבית הספר

elotan

Member
ביתי שברה את היד במהלך שיעור ספורט בבית הספר

שלום
במהלך שיעור ספורט בבית הספר ביתי (בת 9) נפלה על יד שמאל ושברה את שתי העצמות ביד. היא כרגע מגובסת עד הכתף (עברו שבועיים, נשארו עוד ארבעה).
חלק מהאנשים מייעצים לי לתבוע את בית הספר / ביטוח תאונות אישיות של התלמידים ואילו חלק אחר טוען "נו מה אתה רוצה - ילדים נופלים, זה חלק מהחיים".
מה האפשרויות שלי במקרה זה?

tsaa53

New member
elotan, כל ילדי ישראל

מבוטחים 24 שעות ע"י חברת ביטוח .
תגשי למזכירות בית הספר, תודיעי על התאונה, הם אמורים לדעת מה עליך לעשות
ולתת לך הנחיות מתאימות.
בני שבר חצי שן במשחק כדור סל שלא במסגרת הלימודים, וקיבלתי החזר על הוצאות כספיות.
נוסף לכך, תחפשי בחוזר משרד החינוך את הסעיפים הרלוונטיים למקרה כגון שלכם.
בהצלחה.

פציעה בבית הספר תביעה

ראשית , אני מאחלת לביתך החלמה מהירה ושלמה.
התשובות שקיבלת - שתיהן נכונות אבל הן עונות כל אחת על שאלה אחרת, ולכן לא מפתיע השוני ביניהן.
הזכות לתבוע קיימת.
כאשר ילד נפגע במהלך פעילות בית ספרית הוא יכול לתבוע ע"פ פוליסת תאונות אישיות , ובמצבים מסויימים הוא יכול גם לתבוע את בית הספר ,
התשובה השניה שנתנה לך מתייחסת לשאלה האם כדאי לתבוע את בית הספר .
כאשר אנו עוסקים בתביעה לפי פוליסת תאונות אישיות - צריך לעמוד במספר קריטריונים - העדרות מבית הספר במהלך תקופת לימודים למשך 21 יום לפחות , ונכות קבועה.
כאשר אנו עוסקים בשאלה של תביעה כלפי בית הספר בטענה שבית הספר התרשל כלפי הילדה צריך להוכיח שאכן בית הספר פעל ברשלנות כלפיה, ושנגרם נזק - הפסד ימי עבודה להורים, תשלום עבור שיעורים פרטויים בגין הפסד לימודים, נסיעות , נכות לתמיד שתגרום הפסדים והוצאות בעתיד ,
לא תמיד ממש סמוך לארוע ניתן לדעת מה יהיה המצב ואם אכן יגרם נזק.
אבל דווקא בגלל הסיכוי שכן יבוא יום ויהיה צורך להגיש תביעה מומלץ מאוד להערך לכך ממש סמוך לאחר הארוע, שכן אם בסוף יוחלט על הגשת התביעה עשויה להיות להערכות כזו תועלת רבה. הערכות כזו כוללת קבלת גרסאות כתובות של העדים לארוע, שמירת חומר רפואי, קבלות , אישור בדבר העדרות הורים, וכל מסמך שיש בו לשקף את הנזק.
אשמח להרחיב .

elotan

Member
תודה רבה על התשובה

נכון לעכשיו לא היו הוצאות למעט פעמיים 10 ש"ח חניה בתל השומר (לא נחשב) והיעדרויות מהעבודה אבל אלה כוסו במסגרת מספר ימי מחלת בן משפחה המוקצית לנו.
לדעתי אין פה רשלנות של בית הספר או המורה (מדובר על פעילות סטנדרטית בשיעור התעמלות, לא תחרות קפיצה מחלון הקומה השניה) והילדה נעדרה סה"כ יומיים מהלימודים.
נכות קבועה אני מקווה שלא תהיה, ובכל מקרה אנחנו שומרים בשלב זה את המסמכים הרפואיים.
קיבלנו גם מכתב מבית הספר המאשר שהילדה נפלה במהלך שיעור ספורט, ובין היתר בזכות מכתב זה לא שילמנו על טיפול רפואי.
מלבד לקוות לטוב, האם יש עוד משהוא שכדאי לעשות?

המשך טיפול - פגיעה בבית הספר

בשלב זה נראה לי מומלץ רק לבצע תמונות של הילדה מגובסת , ולהתעזר בסבלנות. עד כה נראה שפעלתם מצויין

למעלה