בית החולים
לכבוד האבוד של מתברברי מקהלת הצבא הכחול

25330

New member
בית החולים
לכבוד האבוד של מתברברי מקהלת הצבא הכחול

באופן מוזר - אם לסמוך רק על העיניים ומה שהן ראו - ככל שיפה החכמה מכל הוסיפה להתבחבש ולשקוע לתוך עולמה הדמיוני ובירבוריה המטופשים ויודעי כל (תרתי משמע) ובתוך כך הפילה יחד איתה את תינוק המחמד שלה, בועז השקול, חכם וקר-רוח, "התדרדר" עד אימה מצב בריאותו של בועז. כל-כך התדרדר עד כדי כך שד"ר יפה ברזני מיהרה לאבחן צורך ולהורות לנהגה השוודי על פינוי מיידי ודרמטי לבית החולים הקרוב. שם תוכל לחפור וגם לשיר לרופאים ולהרצות לנו הצופים האומללים על התנדבות בקיבוצים (או בשפתה: ב"חיבוצים," עם קוף רפויה אחר בגד-כפת) על רקע תפאורת מיטת החולה האנוש, בועז. מילא פינוי בארץ זרה בלי לשתף אותנו בשאלת הביטוח, נהלי הפינוי וכו'. אבל האם ה"פינוי," ההתארגנות המהירה של צוותי, הצילום, הפקה, תאורה וכו' על-יד סט תפאורת מיטת החולה בבית החולים; איפור שחקני הצוות הרפואי (האמיתי כנראה) של בית החולים (האמיתי כנראה); השתלת מיקרופונים לדש בגדי "הרופאה המטפלת" כל אלו ועוד גורמים לי להרהר.

ואני רק שואלת: יכול להיות שבית החולים נועד לרפא את הכבוד האבוד בשל ההדחה הכמעט וודאית של מי שרק טיפשותה, ידענותה, חפירותיה וכו' הביאו אותה לפסול את מגרש החניה ששמש את כל יתר הצוותים ולחפש בדמיונה הקודח, משך שעות מגרש חניה אחר שאיננו ולא קיים?
יכול להיות שכמיטב מסורת הראליטי, לצד קידום שיווק ביטוחי נסיעות, ביטוחי בריאות ושאר מכירות בועז יפול "על סעיף רפואי" ולא בגלל הטיפשות המביכה של אמו המאוד חכמה ומתוחכמת?
האם בועז ויפה יצטרפו לפנינה, חצי ממשתתפי האח הגדול, נפגעי השרדות ואחרים שיותר משנזקקו לעזרה רפואית נזקק כבודם להדחה "מכובדת" כביכול בגלל בריאותם ולא בגלל טיפשותם שלהם (אגב, התימניה שבאמת שברה יד במירוץ קודם לא עשתה כזו דרמה והפינוי-הטיפול בה לא צולם)?

לסיכום, האם ביטוח הנסיעות שמשווקים לנו כולל גם שיתוק של חדרי מיון והפניית רופאים וצוותים רפואיים לצורך השתתפות בראליטי (ובתוך כך האזנה להרצאותיה החפרניות והאין סופיות של יפה על החיבוצים (קוף רפויה) והמתנדבים משוודיה?) האם הצלת חיים, טיפול בחולים (אמיתיים) ועבודת בית חולים (אמיתית) לא קודמת למשחקי טלוויזיה ושיווק ביטוחים ושאר מכירות? האם רק דמיון או יד המקרה היא שיפה הרצתה על המתנדבים בחיבוצים (קוף רפויה) וגם ההפקה בחרה להפוך את השוודים העגולים והשונים זה מזה, לחד-מימדיים וציינה את הנהגים שהוקצו לזוגות כמתנדבי עבר בקיבוצים תוך פירוט העבר "ההתנדבותי" של מספר מבני העם הזה (לצד בני עמים אחרים כמובן)?

SivanCA

New member
נראה שאת צודקת יפה ובועז קיבלו הרבה זמן מסך יחסית

הם לא היו בין הראשונים ולא חשוב מי בסוף כי אין הדחה. בכל זאת הם קיבלו מההפקה הרבה זמן. יכול להיות שזה סימן שניפרד מהם במוצאי שבת? גם אני לא הבנתי איך פתאום בבת אחת בועז נהיה חולה במצב כזה חמור. אין להם רופא/חובש שמלווה את צוות ההפקה? למה באמת לא קראו קודם לצוות הרפואי של ההפקה? גם לי קצת מוזר הקטע הזה.

בועז התלונן על כאבים משתקים בחזה

במצב כזה חייבים לפנות אותו מיידית לבית חולים כי יכול להיות שהוא חטף התקף לב, ולא דלקת ריאות כמו שחשבה אימו. אני לא רופאה, אבל בדרך כלל חולים בדלקת ריאות משתעלים המון.
אם שואלים אותי, הוא פשוט נמצא בהתקף חרדה. התסמינים זהים להתקף לב, רק שזה לא התקף לב. כנראה לבוא למירוץ עם אימא שלו לא היה רעיון טוב. הוא נלחץ מזה שהם לא מוצאים חניה בעוד שכל הזוגות עוקפים אותם. לא ברור למה הם לא חנו בחניון כמו כל הזוגות האחרים.

25330

New member
מהמעט המבויים וערוך היטב שהראו, יפה יזמה את פינוי החירום

ברור שאת הרוב חתכו מפני שמה שהתחיל כבירבור ועקשנות מטופשת התגלגל ל"מצב חירום". ממה שראו דווקא יפה החליטה - איך לא - שבועז מרגיש לא טוב וחייב פינוי מיידי. כמובן שבועז כהרגלו לא ענה אלא ציית כילד מחונך היטב למצוות אמו והתגייס להתפנות למען הגדיל דרמה ופרישה "בכבוד" רפואי ולא בשל הדחה מטופשת שלה אחראית אך ורק יפה ואופיה השתלטני, לא-קשוב ולא חכם או חושב במיוחד.
באמת מעניין שהעלימו את אנשי הסיוע הרפואי של ההפקה (בקרידיטים בסוף מופיע צוות לווי רפואי) ונתנו ליפה לנצח על הדרמה כביכול ללא שום התערבות של ההפקה.

SivanCA

New member
כמו שכתבו כבר גם לי נדמה שהמקרה של בועז לא נקי מעריכה

בעונות קודמות כשמרגלית שברה את היד לא היה זמן להתארגן ולצלם בבית החולים כי היא באמת שברה את היד. מעניין איך מכל הצוות הרפואי מצאו "לגמרי במקרה" רופאה שהתנדבה בישראל. אפילו כשהרופאה באה לא היתה לה בעיה של צלמים ופרטיות/חיסיון רפואי.... בשביל בועז והבריאות שלו אני מקווה שזה מריח יותר כמו משהו מבושל בשביל הדחה במירוץ מאשר מקרה חירום אמיתי.

אני חושבת שהתכוונת לאוסי

מרגלית הייתה מהצוות של חנה ומרגלית מהעונה הראשונה. היא חטפה כאב בטן והודחה ביחד עם חנה מהמירוץ. את חושבת על אוסי התמניה מהעונה השניה ששברה את היד והמשיכה במירוץ.

פרארי1

New member
לגמרי נראה כמו אלתור של מוצא מכובד, בערך

אחרי הפדיחה של מגרש החניה.
על זה שיש קנס גבוה אם לא משלמים, היא יכלה לחשוב, אבל לא על לשלם כרטיס חניה מסכן?
תמוה גם איך הם לא ראו מתמודדים אחרים ששילמו על החניה, קצת כמו הסצינה האובר דרמטית של יוכי ולינור במוזיאון, כשנראה שכולם מצאו את תיבת הרמז בקלילות ורק הן הצליחו לפתוח במלחמת עולם במקום לאתר את התיבה.

אבל אתה שוכח שהם בכל מקרה צריכים להגיע לדו-קרב

ושם יחכה להם [עד בוש] הזוג האומלל האחד-לפני האחרון.
ואז גם אם הם יפסידו ,הם בהפרש רבע שעה מהזוג שלפניהם ויש להם סיכוי עדיין.
&nbsp
כל זאת בתנאי שבועז מרגיש טוב ושהם לא מספיק מרוסקים כדי שגם אם הוא מרגיש טוב, הוא לא ירגיש טוב...

25330

New member
וובה אמר שהם התעכבו 8 שעות עם הפנקייק'ס

לפי החשבון הזה, כולל בית החולים וההרצאות של יפה לצוות הרפואי לצד מיטת בנה הפעוט, הפער בין וובה ואלה לבין הזוג שאחריו (מקהלת הצבא הכחול) עומד על 10-15 שעות, בהערכה מינימאלית.

זאת אומרת שצריך להשאיר צוותי צילום ושחקנים בכל אחת מהתחנות: אבבא בככר, בילבי בטרמפולינה-פנקייק, צריך להשאיר את המוזיאון פתוח, לרתק את אנשי משימת החיצים והסרדיניםת דו-קרב ימי....
במילים אחרות, אקסטרא מינימום 15 שעות נוספות לכמאה עובדי הפקה ומציגים מקומיים, בהערכה סופר זהירה.

בקיצור, לא נראה הגיוני. יותר הגיוני שימצאו מוצא של כבוד ליפה (שכנראה קראה את תחינותי כאן בפורום, ובלי טריני וסוזאנה עשתה טובה לעצמה והתלבשה בצורה שפחות מבליטה את ה-bingo wing שלה, בפרק האחרון) ובועז האומלל-מסורס שלצידה ובעזרת סיפור כיסוי "רפואי" ישחררו את הזוג (וגם אותנו, הצופים) לחזור לשיר ולחפור בראש העין ולהוסיף על תיסכולו של בועז עד כמה לאמו האוהבת-חונקת וחיבוק הדב השתלטני שלה, מניית זהב ותרומה מכרעת בכשלונם המוקדם להמשיך לטייל, להרצות, לשיר ולחפור.

פרארי1

New member

גם אם ה-8 שעות עליהן דיברו וובה ואלה מוגזמים, עדיין מדובר בהרבה מאד שעות של פער והמון משימות להשלים, כשבזמן זה כל שאר הזוגות והצוות מתייבשים בהמתנה.
&nbsp
השערה שלי - ירקחו לנו דרמה קורעת לב על המירוץ לשטיח, זוגות מתפרקים ומייללים שהם הולכים להיות מודחים ואז רון שחר, עם חיוך שרמנטי, יבשר לאחרונים שיגיעו שהם לא מודחים כי יפה ובועז נאלצו לפרוש מסיבות רפואיות, מה שיספק לנו עוד כמה דקות של חיבוקים, צרחות ו"אני לא מאמין/ה", כי ברור שאף אחד מהזוגות בכלל לא שם לב שיפה ובועז נעדרים והזוג שנותר אחרון לחכות להם בדו קרב, לא קיבל הודעה שהם יכולים להמשיך לפיט סטופ.

25330

New member
לא קשור לתמימות, רק הגיון פשוט וצפוי מראש כפי שפרטתי בראש...

השרשור

ועוד ניחוש בטיחותי-הפקתי בונוס:

אמנם רוני סטאר ויעל סופר תיפקדו כמצופה: זו סיפקה מפלי דמעות, התייפחה ונשברה כרגיל, וזו סופר-וומן אספה את אחותה והראתה רעות ואחות גדולה לדוגמה מהי.

אבל... ואבל גדול:
לפחות בסיטואציה אחת שמוכרת לי, ישנן הוראות בטיחות שונות במים, ליום ולילה. על-אחת כמה וכמה הגיוני שעם מי שאינם אנשי ים ואין להם כישורי מים יקחו מקדמי בטיחות מחמירים - בודאי ובודאי שבלילה. לכן, הגיוני מאוד ש"השבירה" של רוני ואי-הסכמתה להמשיך היתה יוזמה של ההפקה בגלל דרישות בטיחות, מבטחים, תקנות מקומיות, העדר תאורה (לפי מה שנראה) ובכלל. הצוותים לבשו אמנם חליפות אך היו ללא מצופים והסיכונים בלילה באמת רבים מאשר ביום.

מאוד הגיוני שההפקה ניצלה את התנאים והידיעה המוקדמת שפירטתי בראש השירשור, ואשר עלו בהמשכו על-ידי אחרים ועל-ידי, ובקשה מרוני "לשחרר" את הזוגות האחרים מכניסת מים בלילה תמורת הבטחה שהן לא תודחנה. אם אכן כך, המנעות הדואניות להתחרות ולחטוף רבע שעה יכולה בהגיון רב לנבוע מדרישות, בטיחות, מבטחים, תקנות מקומיות ועוד. הגם שבשל העלויות הגבוהות של שהיה בשוודיה מן הסתם, ההפקה לא שאפה למתוח את המשימות למחרת ולספוג עלויות גבוהות ביותר יום נוסף. הרי היה ידוע מראש שה- bingo wings ובנה העולל יצאו מבית החולים בריאים, שלמים וללא כל ממצא למעט, פגיעה בכבוד האבוד של המזמרת עם אפס שכל וכישורים אך מאידך, עם ביטחון עצמי ושתלטתנות שביטלה וסירסה את כישוריו של בועז החושב, קר-רוח ומבין עניין. את הפגיעה בכבוד והדחה על "סעיף רפואי," במקום על סעיף טיפשוטתה-שטלתנותה-שחצנותה-זחיחותה.... של המחפרון המזמר "תיקן ורפא" בית החולים היטב.

25330

New member
לדעתי הניחוש שלך "ליד" פעמים, בתוכן ובאייקון

אם לצטט מדבריך שלך (לצד טובים ורבים ששותפים ושותפות לדעתך) בשרשור זה:
"יפה פישלה בגדול...הייתי מציע* לה להפיק לקחים מכל ההתנהלות שלה וההקשבה [או אי ההקשבה] לבועז..."
זו אכן דעתי. וזה בדיוק מה שציינתיץ אופיה, שתלטנותה, ההכרח שלה להשתלט גם על המסך ולגנוב את ההצגה הם שגנבו ממנה ומבנה - המוכשר אך מסורס ונשלט בידה - את המשך ההשתפות במירוץ. האם עדיין ישנו הבדל בדעותינו או ב"אהבותינו"?

אי אפשר להסיר כל אחריות מבועז

היה מצופה ממנו לשבור את הכלים נוכח הביצועים הכושלים של אימו. הוא לא עשה את זה, היכולות שלו , אם היו כאלה, נשארו על הנייר והסוף ידוע.

25330, הכניסה של רוני ויעל למים הייתה מאוחרת? או שכוונתך

שבכל מקרה אם היו מגיעים זוגות אחרים הם היו מגיעים בלילה.?

אבל מה היה קורה , אם רוני ויעל היו מנצחות? או שרוני לא הייתה ממש נופלת למים? מה ההפקה הייתה עושה אז?

איך הייתה מתרצת זאת?

25330

New member
אם הדואניות לא היו "פורשות" היו זוגות אחרים נופלים ללילה...

בשל השעה המאוחרת וצלילי הערב

לגבי שתי השאלו האחרונות - יכול להיות שהם תיכננו על יום או שהיו סידורי בטיחות מיוחדים ללילה (תאורה, סירת חילוץ צמודה, הלבשה של מצופים...) אבל מכיוון שהפרישה "הרפואית" של מקהלת הצבא הכחול נפלה לידם כמו פרי בשל הם כבר ניצלו את זה לטובתם.
אגב, אני לא חושבת שהתקף הכבוד האבוד של בועז והצורך בפינוי דחוך קשור ליוזמה של ההפקה.

תודה הבנתי.. אבל לא ברור לי מה היה הסיפור של יפה? היא הגיע

לחניון עם הרכבים , אומנם באחד מהמקומות האחרונים, אבל לא ברור לי למה לא המשיכה הלאה? ויצאה מהחניון ?

25330

New member
אכן פרחות התיבה האבודה והחניה הנעלמת בשירות ההפקה...

והעצמת ה"דרמה והמתח" שפינו מקומם למריחות, טסימוניס, ירידי מכירות. איך אמרו חז"ל אם אני לי מירוץ יש דתיות לשעבר (וכנראה, פרחולות תמיד) ואמא מסרסת ובנה שיחזיקו מתח, דרמה, דמעות, מריבות, צעקות ובעיקר רייטינג מקסימלי ליריד המכירות-מריחות האין סופי.

למעלה