בית הקברות\ הלוויה ברעננה

passioneta

New member
בית הקברות\ הלוויה ברעננה

רציתי לשאול אם מישהו היה לאחרונה בלוויה ברעננה - איך התרשמתם מהמקום? האם מפרידים גברים ונשים?
יש לנו ימים ספורים להחליט
ואנחנו מתלבטים בין בית העלמין של חברא קדישא לבין קבורה אזרחית הכפר סבא. אנחנו רוצים טקס דתי מסורתי, אך רוצים לעמוד ביחד כל המשפחה ולא רוצים שום דבר מעבר לטקס עצמו (כלומר ללא יוזמות של הרב, אם יש כאלו).
תודה מראש,

שלא תדעו עוד צער

לא מכירה בתי קברות ברעננה.
סבא של בעלי קבור בבית הקברות בכפר סבא-"מנוחה נכונה", אבל כן הייתה קבורה עם רב וכו'-אולי יש אפשרות בלי...

הייתי בבית הקברות בכפר נחמן

אני מניח שהוא בית הקברות שרלבנטי לכם.
הייתי שם להלויה אחת או שתיים לא ראיתי שם דרישה להפרדה בין גברים לנשים*.

בכל מקרה, כדאי פשוט להתקשר לשאול ולתאם ציפיות מראש.

ברוב בתי הקברות אין הפרדה יזומה כזאת ואין גם צורך הלכתי בכך.
שלא תדעו עוד צער.

--------
* במחשבה שניה, אני לא זוכר שראיתי את הקריעה, אם זה משמעותי עבורכם, כדאי לברר אם קריעת הבגד נעשית גם לנשים יחד עם הגברים או בנפרד.

passioneta

New member
תודה

אנחנו לא רוצים קריעה. אני אדבר אתם היום ואראה מה הם אומרים.

ZLIL6

New member
אין צורך לפחד מהקריעה

זה משהו קצר. באים עם חולצה פשוטה שלא צריכים, עושים בה קרע קטן ובסיום השבעה זורקים אותה.

ZLIL6

New member
קריעה זו שנייה בדיוק

ואני לא חושבת שזה יהיה משמעותי אם היא נעשית בנפרד או לא. גם עד כמה שידוע לי, לא מחייבים לעשות קריעה, אם לא רוצים, אבל כדאי, במיוחד אם מדובר בהורים. זה לכבודם.
הפרדה בלוויות אין כמעט בשום מקום. כדאי שיהיה רב ושיגידו קדיש זה לכבוד הנפטר.

ארזS

New member
כדי להגיד קדיש לא חייבים רב.

צריכים שיהיה מניין של 10 גברים.

ZLIL6

New member
הבנים אומרים את הקדיש

ואם אין בנים, שמעתי על מקרים שאמרו בנות. אם אף אחד לא מכיר את התפילה הזאת (היא לא בעברית ומכילה מילים מסובכות וקשות!), אז צריך לחזור עליה לפני הלוויה או שיהיה מישהו שיוכלו לחזור אחריו כדי שזה ייצא מכובד וכמו שצריך. לא אמרתי שחייבים רב. בכלל יש כל מיני תפילות שאומרים בלוויה שמשפחה שלא מבינה כ"כ בזה, כדאי שיהיה או רב או חזן, חברה קדישא, נראה, לי, שולחת בעצמה ואפשר פשוט לתאם איתה.

מה שלא משמעותי עבורך יכול להיות משמעותי עבור

אחרים. אני מעדיף לתת את המידע שידוע לי ולאפשר לשואלת להחליט כרצונה.

תראי, כל מנהגי האבלות ביהדות הם מנהגים, לא חיובים.
הם נוצרו בעיקר כדי לאפשר למתאבלים פרידה מהנפטר, דרך להראות את צערם ולקבל תמיכה מהמשפחה והקהילה.

קדיש אינו ממש לכבוד הנפטר, זאת תפילה של קבלת הדין שמשום מה נתפסה כמנהג חשוב למרות שמקור המנהג הזה כלל אינו ברור.
אין חיוב לומר קדיש, אין חיוב לקרוע בגד, אין חיוב להספיד, הכל נועד לאפשר פרידה מהנפטר.

יש מנהג לעשות "לעילוי נשמת" הנפטר, למשל לתרום לעניים או לצרכי ציבור. (למשל לספריה או למטרה קרובה לליבו)

ZLIL6

New member
תשמע, אני ממש לא רבנית או משהו כזה

אבל כבר יצא לי לשמוע ממקור ראשון סיפור על אדם שבא בחלום וביקש מילדיו שיגידו עליו קדיש. אז אנחנו במשפחה כן הקפדנו על הקדיש, ואם אין אף אחד שיכול לומר במשך השנה, אז תורמים סכום סמלי לישיבה והיא אומרת במקום המשפחה, וזה חשוב, גם למי שלא צדיק גדול ולא מקפיד על כל המצוות,
לגבי הקריעה, זה חלק קצר. שנייה וזהו, לכן אמרתי שלא נראה לי משמעותי אם ייעשה בנפרד או ביחד, אם בכל הלוויה אין הפרדה, זה מה שחשוב.
ובאמת אם המשפחה לא רוצה, אז לא מחייבים לעשות קריעה.

ATAF151

New member
שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה

המוסלמי חולם שהמת מבקש תפילה מוסלמית, עובד האלילים חולם שהמת מבקש תפילה לאליל, ומי שמאמין בדת היהודית יכול לחלום שהמת מבקש קדיש.

לתפילות הללו יש חשיבות סובייקטיבית, אם המתפלל מאמין, אז כדאי לו לעשות את זה, אם לא, זה מיותר.

ארזS

New member
אני רוצה להבין משהו

אתם מדברים על אדם שעדיין חי ?

ולעניין עצמו:
אין הפרדה בין גברים ונשים בבית העלמין ברעננה [כפר נחמן].
זה לא בית עלמין חרדי בעיר חרדית.
בדרך כלל גם אין רב בלוויוה אם המשפחה לא מבקשת זאת.
ונציג מבני המשפחה צריך לדבר במקום לפני תחילת הלוויה עם נציג החברה קדישא ולתאם את העניינים, זה ממש לא מסובך כמו שזה נשמע או כמו שחושבים אלה שלא מבינים.
מנהג הקריעה הוא בסך הכל לעשות קרע קטן בחולצה של האבלים לאות אבל.
לא רוצים ? אף אחד לא יכריח אתכם.

ושנשמע רק בשורות טובות.

passioneta

New member
אתה באמת רוצה לדעת? זו באמת הסיטואציה

שחשוב לך להבין?

ארזS

New member
כן ולא.

ולמה למשל לא התייחסת לכל 9 השורות האחרות בתשובה הארוכה שכתבתי לך ?

ארזS

New member
ויש לי תשובה

כי כל הפניה שלך מלכתחילה נועדה להתגרות ולא על מנת לקבל תשובה אמיתית.
רק בשמחות !

למעלה