בית מאוד רועש. המלצות ?

• פותח הנושא mbp9
  • פורסם בתאריך

בינא

Member
עשה גוגל "האגודה הישראלית לבניה ירוקה" - לא יזיק לך ללמוד...

העובדה שאתה לא יודע את מה שאתה לא יודע, לא מוכיחה שזה לא קיים.

גלמיש1

New member
שוב אתה מדבר על מה שאינך יודע מאום

יש תקן לבניה בארץ והוא מחייב בידוד בהתאם לאיזור האקלים בו בונים. אמנם לדעת מומחים התקן צריך להיות מחמיר אף יותר, אבל בוודאי שלא בונים בלי בידוד. בטח לא בבניה רוויה, וגם לא ברוב מכריע של הבניה הפרטית.
לא ברור לי למה אתה אומר שטויות בנחרצות כאילו אתה מומחה בתחום.

Sanchez

Member
אני, בניגוד אליך, לא מדבר מתוך דפי כרום של ז'ורנלים...
אני מדבר מתוך נסיון ומה שאני רואה בשטח (אך ורק בבניה פרטית של מאות בתים שנבנים באזור שלנו...אך לא רק).
אני לא גר באזור קר (גבוה), אלא במישור החוף ולכן לא רואה כמעט בכלל בניה "מבודדת".
טוב...לא טוב...אני לא מתווכח על זה. אני מדבר על עובדות.

את יכולה להמשיך עם התקנים מתוך הז'ורנלים שלך (ואני לא מתכחש להם כלל), אבל אני מדבר ממה שרואות עיני !

בינא

Member
העובדה שאינך רואה בניה מבודדת לא אומרת שהיא לא קיימת

גם במישור החוף, אלא מראה שהנך נדרש להסתובב יותר בשטח כי זמן כנראה יש לך הרבה ובהזדמנות זו גם למרכז הבניה הממוסחר שבגעש ותלמד שם על בניה מבודדת.
עקרונית, מי שלא מבודד כיום את ביתו הוא או מליונר שלא אכפת לו להוציא כסף על אנרגיה, או אחד שממש לא מבין כלום בבניה כמוך...

Sanchez

Member
אני כותב רק מנסיון וממה שרואות עיני !
סביבי נבנים מאות בתים פרטיים ב 5 שנים האחרונות והרבה מחברי הקרובים בונים.
לכן אני נחשף לאורך השנים לבניה בכל היבטיה.
&nbsp
לא מתיימר להיות מומחה וגם לא מחפש להכנס לתחום... אבל כן נותן עצות מנסיון אישי.
&nbsp
אני לא מתפרנס מהתחום, לכן אין לי שום אינטרס כזה או אחר, בניגוד ללא מעט אינטרסנטים כאן שמבלבלים את המח.

בינא

Member
אינך מבין שמה שאתה "רואה", לא אומר שאתה מבין מה שאתה רואה?

בפורום הזה ההתנצחות מבזה את המתנצח ואתה לא חדל מלהתנצח...
מבקשים ומסבירים לך שתפסיק עם זה כי זה לא מועיל ואתה בשלך...
כתבת "מאות בתים פרטיים"... כתבת 95% מהבתים במדינת ישראל" במקום אחר (אולי טעיתי עם האחוזים...), אתה כותב כאילו אתה מומחה ואתה כן מתיימר לתת תובנות למרות שאינך באמת מבין בתחום, מעבר למה שחווית בעצמך בבניית ביתך, אתה כותב שאין לך אינטרס אבל כותב שהאחרים "אינטרסנטים שמבלבלים את המח", כאשר זו בגדר השמצה והוצאת לשון הרע שלא לצורך, מהסיבה הפשוטה שאינך יודע זאת, אלא זה "הסרט" שלך ומקרים רבים פשוט איננו נכון כי אלה שעונים לעניין בלי הכללות כמו שלך, עושים זאת במטרה לעזור לאחרים ולא מאינטרס (לא כולם, אבל רובם הגדול בלי לנקוב בשמות).
בקשתי כמו של הרבה אחרים בפורום שבודאי יסכימו איתי:
כתוב על ניסיונך האישי, כי זה מעניין אנשים.
תפסיק להשמיץ ולהכליל כי מי שמכליל מנסה להראות "גב" שכולם יודעים שאיננו קיים במציאות...
בהצלחה בהמשך הדרך ואין שום צורך שתענה לי כי אני זבה סיימתי את התכתבותי איתך בנושא...

guprnds

Active member
תשובה

אני בניתי בשיטת "עין כרמל" וחלונות מרווין וקפטיין של "חלון ירוק". השגתי בידוד אקוסטי מעולה ובידוד תרמי טוב מאוד. בשיטת עין כרמל הקיר מכיל שלוש שכבות: 6.5 סמ קלקר חיצוני, 15 סמ בטון אמצעי, 5 סמ איטונג פנימי. אין עמודים, אין גשרי קור. חשוב שהמרזבים יהיו חיצוניים ולא בתוך הקירות. חלונות מרווין וקפטיין הם דו-זגוגיתיים עם שכבת גז באמצע ופרופילים מחומרים מבודדים (עץ ופויסי). הרצפות יושבות על בטון שיושב גם הוא על שכבת קלקר. גם התיקרות מחופות קלקר.

Sanchez

Member
תמיד שאלתי את עצמי...
איך אותם החלונות עם הגז באמצע- אכן שומרים את הגז לאורך זמן...
זה בכלל אפשרי ?

guprnds

Active member
החלונות אטומים בחומר ביטומני

לא יודע כמה זמן זה מחזיק, אבל אני אופטימי היות והלחץ נמוך אך במעט מזה החיצוני.

Sanchez

Member
תספר לנו איזה סוגי ארגזים עשית לתריסים ?
איזה אלומיניום (חברה וסדרה).
סוג הבניה.

mbp9

New member
תשובה

לא ידוע לי איזה אלומיניום ואיזו חברה / סדרה. יש דרך לדעת מהסתכלות על התריס ? חלק מארגזי התריסים נראים כמו מלבן אלומיניום הבולט מחוץ לקיר (אלה תריסים לא חשמליים). חלק מהארגזים בתוך הקיר עם איזשהו לוח גבס משונה בקו ישר עם הקיר (אלה תריסים חשמליים).

בניה רגילה עם בלוקים.

Sanchez

Member
מהנסיון שלי...
הארגזים הסמויים (אלה שאתה מתאר כמכוסים עם לוח גבס- OPEN ART או דומה) הם אלה ששורקים !
זה קורה כי ההתקנה לא בוצעה לפי ההוראות.
אם משם ישנן שריקות- הפתרון הפשוט הוא לסתום את החריץ (ההיקפי) במרק אקרילי. זה פתרון מהיר ויעיל...והוא גם עובד.
אם השריקות משאר החלונות- אני חושב שתצטרך לקרוא לאיש אלומיניום מנוסה כדי שינסה לפתור את הבעיות, אבל לפני זה תצטרך לעשות שיעורי בית ולנסות לזהות בדיוק מהיכן השריקות, שכן איש האלומיניום יגיע לאו דוקא בזמן רוחות.
&nbsp
לגבי שאר ה"רחשים" אצלך אין לי מושג. צריך להתרגל לאוירה של בית קרקע (אם עברת מדירה רגילה).

mbp9

New member
אכן השריקות הם מתריס עם ארגז נסתר אבל

אבל הרעש של הרוח / גשם עובר דרך כל התריסים / חלונות

אלה לא "רחשים" של בית פרטי שצריך להתרגל אליהם, אלא רעשים חריגים כנראה כתוצאה מליקויי בניה או איכות בניה ירודה מאוד.

אחפש את המרק האקרילי. תודה על ההמלצה הפרקטית.

למעלה