בית שמש בחדשות 22 ומשה צדק ולא רותם

בית שמש בחדשות 22 ומשה צדק ולא רותם

טוב למי שראה היום חדשות ערוץ 2, היו שמה שתי דברים מאוד מעניינים. 1.) משה צדק (לפי שלי יחימוביץ) ורותם מנהלת הפורום היקרה שלנו טעתה. אכן טענה שלי יחימוביץ בפינתה גילוי דעת, שמפריזים בערכם של בעלי החיים, בגלל שכאשר יש הפגנות על אי צדק חברתי בישראל, על העוני, על המצב החברתי, המשתתפים מועטים, וכאשר יש הפגנות על בעלי חיים, המפגינים רבים ומרובים (יחסית). 2.) דבר שני בית שמש הייתה בחדשות, ואפילו חיים חפר וגיל חובב ביקרו בבית שמש, ואף חיים חפר התפלל מנחה בבית כנסת בבית שמש ברחוב המשלט. בכל מקרה חיים חפר אמר משהו מעניין לדעתי, "שבמקום ישיבה תיכונית ברחוב המשלט, היה צריך להיות שם קן של הנוער העובד והלומד, או מחנות העולים, או השומר הצעיר". נקודות למחשבה לקראת השבת, ויום כיפור ...

tamar brandy

New member
אוי בולשיט=\ ../images/Emo163.gif"בוב"

היא באה וניסתה להציג את בעיית העוני וניצול עובדים כשהיא תופסת טרמפ על המאבק שלנו נגד ניצול בע"ח למטרות רבות... במקום לעשות את המאבק שלנו לדבר לא יעיל ומיותר היא יכלה לעשות אחלה כתבה על מה שהיא ניסתה להעביר, בלי לפגוע באחרים... מיום ליום רואים את האטימות של בני אדם, אם אנחנו לא נפעל למען בע"ח אפחד לא יפעל, בע"ח לא יכולים לדבר ולמחות בשם עצמם ואנחנו בני האדם, הצרכנים הם אלה שצריכים לעשות את זה.. שלי טמטומוביץ' יודעת רק לקטר, היא לא הייתה בשום הפגנה למען בני אדם או בע"ח... בקיצור- הזלזוז שלה ממש לא במקום, לא מבינה איך נתנו לה לשדר את הכתבה הזו=\ <עוד דבר- היא בכלל לא מכירה את הפעילים למען זב"ח ולא יודעת כמה אנחנו עושים למען בני אדם, יותר ממה שהיא עושה זה בטוח=\)

Dark faith

New member
פשש אביחי...

לא ידעתי ששלי יחימוביץ נחשבת כדוברת הציבור או כדמות סמכותית. ועדיין, בעלי החיים נמאצים בתחתית רשימת הנזקקים. כאשר אותם 24 משפחות מפטמים במשך שנים עברו על חוק צער בעלי החיים ועדיין לא ישפטו על עונשם. בנוסף, מגדלי עגלי החלב- שוב עבורים על חוק צעק בעלי החיים- חוק שנחקק ע"י ממשלתך היקרה- והם היום בגדר של נחקרים. אם אנחנו לא היינו עומדים לצידם- האווזים, עגלי החלב- לא היית שומע עליהם. בנוסף, צר לי שהרחמנות שלי עולה לבעלי החיים מאשר לקו העוני....אבל אני לא רואה אישה בסמטה שראשה פתוח, אינני רואה איש שצווח מכאבים לנוחך ניתוח הלב הפתוח שלו- ולא רואה שאת כל אותם אומללים זורקים בסיום הניסוי למשרפות. אביחי היקר- בחברה שלה המוסריות והרחמנות כל כך ירודה, בחברה שלאף אחד לא איכפת מחברו- אל תתפלא שרבים פונים לחבריהם ההולכים על 4. אז אביחי- שלא יעבדו עלייך.

לתמר, ולרותם היקרות.

שלא תבינו אותי לא נכון, ונראה לי שגם את הכתבה הבנתם לא נכון. מה שהיא ניסתה להגיד זה שחבל שכאשר עובדי הרשויות המקומיות לא קיבלו שכר שנה + אף אחד לא יצא להפגין עימם, כשהם היו בחובות לבנק, שלילדים שלהם לא היה מה לאכול, אף אחד לא יצא מגדרו, מלבד מעטים. מה גם שהראו שתי בנות סיניות שעובדות בקרקס, שהיחס אליהם פשוט זוועתי. ולעומת זאת לזכויות בעלי החיים, דואגים יותר ... תגידו מה שתגידו בנות, אבל יש בזה משהו. ונשאל את השאלה הכי פשוטה: איפה אתן הייתן בהפגנות לעזרה לעניים ? ? ? או שאלה אחרת, למה לא ראיתי לא את תמר, ולא את רותם במהלך השלוש שנים שהתנדבתי בארגון "למתנדב" (ארגון מקומי בבית שמש של "לתת") אפילו פעם אחת באות לעזור ?! ?! ?! זה הרבה חומר למחשבה, והנה יום כיפור קרב ובא, זה באמת תקופה טובה לחשוב על זה. אני במקום אוהבי בעלי החיים, הייתי חושב כל יום כיפור, על השאלה הבאה: אם יש הפגנה על המצב הכלכלי, והפגנה נגד פיטום אווזים, באותה שעה, באותו יום, ובמקומות שונים, לאן אתם הייתם הולכים ?

Dark faith

New member
את השאלה איפה הייתי

לעזרה לעניים. המצפון שלי נקי. אני לא צריכה לבוא ולהוכיח לך שאני בנאדם טוב גם כלפי בני אדם. שאני רואה איש זקן שהוא במצוקה- אני ישר פונה לשאול לעזרה. נשים עיוורים שלא יודעים לאן לפנות לאן ללכת- לא פעם ולא פעמיים, הובלתי איש נכה. תרומה לסרטן- במשך שנים על גבי שנים בכל שבוע הנחתי את תרומתי (כיום הפסקתי עקב הסתגויות שעליהם אני מעדיפה לא לפרט בפורום הזה). שראיתי איש זקן עצוב ברכבת- הוצאתי בתיקי מתנה שהייתה מיועדת לחברתי והבאתי לו- רק שיעלה חיוך על פניו. כל שנה שאני עושה סדר בארון, במקום לזרוק את בגדיי אני תורמת אותם לקהילה. אני תורמת מעצמי, ללא קשר לשום אירגון, וכמו שאני לא נמצאת באנונימוס בפאת הזמן המועט שיש לי- אני לא אהיה פעילה ב"למתנדב". אביחי, זאת לא חוכמה ללכת לאירגון הגדול ולתרום, קודם כל אתה צריך לעשות את ההבדל בחיים הרגילים, בחיים היום יומיים... אנחנו- פעילי זכויות בעלי החיים- ניחנו ברגישות יתר לזולת, באהבה לחיים שהם לא שלנו....אז אין להתפלא שאנחנו לא רק רגישים לבעלי החיים- אלא גם לסביבתנו.

מחוסר זמן אענה תשובה קצרה.

אני לא רוצה להתחיל למנות כמה פעמיים עזרתי לאנשים סתם ככה ברחוב. אם זה החל מלעזור לאישה זקנה לסחוב מצרכים הבייתה. ואם זה לקחת ילד אתיופי בוכה ברחוב הבייתה. וכ'ו וכ'ו וכ'. עוד משהו שהייתי רוצה להבהיר, אני חושב אישית שכל התנועות "למתנדב" "לב חם" "פתחון לב" ו"לתת", הם תנועות שבעולם אידאלי, לא אמורות להתקיים. זה רק בעולם המעוות שלנו שתנועות כאלה משגשגות כ"כ. בגלל שהמדינה מקציבה למשפחה ענייה 18 שקל לשבו ממשרד הרווחה, באה תנועת לתת ומשלימה את החסר, או לפחות מנסה. אני בתור גזבר יכול להגיד לכם את זה, אבל אני בטוח שכל אחד פה יודע שלמשפחה ענייה 18 שקל לשבוע זה בהחלט לא מספיק ! ! !

אביחי.

התגובה הזו שלך נורא הפריעה לי. לגביי אירגון למתנדב, וואו. יש לי כמה דברים להגיד לך, אבל אני לא בטוחה שזה המקום הנכון לעשות זאת, אז אתה מוזמן לדבר איתי על זה באייסיקיו. לגביי השאר, אביחי, אני לא רואה למה אתה חושב שאתה יכול לבוא ולהגיד לבן אדם שהדברים שהוא נלחמם ומאמין בהם, לא נכונים? או פחות חשובים מאחרים? אני לא חושבת שיש בן אדם שנלחם למען כל הדברים הרעים שיש בעולם, אני גם לא חושבת שזה אפשרי, כל אחד מחליט לעצמו, וזה לא משנה למען מה הוא מפגין, הוא עושה משו עם זה אביחי, אולי לקראת יום כיפור הקרב ובא, כדאי שתחשוב על השאלה הבאה: לכמה הפגנות הלכת השנה? למען כמה דברים לחמת וניסית לשנות אותם? האם רק מה שאני עושה ונלחם למענו הוא נכון? ובטח שכחתי משו, אבל אל משנה.

שוב פעם לא הבנתם נכון ! ! !

בגלל זה אני שונא ניכור, ופורומים ... אני לא אומר שזה לא נכון להלחם למען זכויות בעלי חיים, זה מאוד נכון, זה מטרה צודקת, ומטרה נעלה בהחלט. אבל יש דבר שנקרא סדר עדיפויות, ולי אישית מאוד קשה לראות הפגנה נגד התקציב הכלכלי עם 50 מפגינים. והפגנה נגד פיטום אווזים עם 200 מפגינים (סתם מספרים אני זורק). הייתי רוצה לראות קודם כל את כל ה250 מפגינים הולכים ומפגינים נגד המצב הכלכלי, ואח"כ מי שמאמין בזה מתוך ה-50 שהלכו להפגין נגד הקציב, יצטרפו ל-200 להפגין בעד זכויות בעלי חיים. טוב ככה, אני אישית פחות הולך להפגנות, כי זה דבר שלא תמיד עובד. הוא עובד רק עם יש כמות מפגינים נכבדת, ולצערי זה לא קורה. ופה נוכל לבוא לבקר תנועות נוער שבקושי משתתפים בהפגנות כיום. אני כרגע מנסה ללחום בעוני, ובמצב החברתי, שתי עניינים שמאוד קרובים לליבי, והמצב המדיני פחות. שנה שעברה הלכתי לחלק סרטים כחולים בעד ההתנקות, כדי להראות שיש אנשים בעד ההתנקות בין המתנגדים. ואחרי שההתנקות ירדה מהפרק, חזרתי למצב הכלכלי, שכעת אני מתנדב בחדרה, בעמותה שנקראת "חכמה ודעת, לב חם", שהיא עמותה מקומית בחדרה של לתת. במצב החברתי, אני עוזר לילדים בביה"ס תיכון דתי תחכמוני בחדרה, אני עוזר להם להשיג תעודת בגרות טובה, ככה שתעודת הבגרות שלהם תהיה שווה לבן אדם שלמד בביה"ס יוקרתי ברמת אביב ג'. וככה שתלמיד מחדרה, ותלמיד מרמת אביב ג' ינסו להתקבל לאוניבריסטה, הועדת קבלה תצטרך לתת מחשבה קצת, כי בעזרת השם התעודות בגרות של שתיהם יהיו טובים. ולא יפסלו על הסף את התלמיד מחדרה. נכון או לא נכון (דבר שלמדתי במסע לפולין) רק הזמן יגיד. בואי נדבר עוד 20 שנה, ונגיד מי צדק, ומי טעה, אז ...

שוב אביחי.

אני לא מבינה, למה אתה מצפה מאנשים שילחמו נגד כל הדברים הרעים שיש, זה בלתי אפשרי. ולגביי סדר עדיפויות - לכל אחד יש את סדר העדיפויות שלו, ואם בן אדם רואה לו כמטרה את פיטום האווזים, אז הוא ילך להפגנה נגד זה, אבל זה לא מחייב אותו קודם לחפש עוד הפגנות לקחת בהם חלק. הקטע עם יום כיפור שהכנסתי, היה רק בגלל שנורא הפריע לי העובדה שאתה אומר שהבחירה של רותם ותמר ללכת להפגנה נגד פיטום אווזים היא לא נכונה ושהן צריכות לשקול אותה מחדש.

Dark faith

New member
ומה גורם לך לחשוב

שמה שפעילי זכויות בעלי החיים נלחמים על דבר שהוא פחות חשוב ממה שאתה נלחם? על זה לא ענית עדיין....

אני לא יודע אם זה פחות חשוב.

אבל אני כן יודע, שבסדר עדיפויות שלי, שיגידו לי אביחי בוא להפגנה נגד פיטום אווזים, או אביחי בוא להפגנה נגד התקציב הכלכלי. אני הייתי הולך להפגנה נגד התקציב. אני חושב שהכל מסתכם במשפט אחד: סדר עדיפויות ! ! ! אוהבי בעלי החיים, מפגינים נגד המטרות שלהם. ואני ומשה חושבים, שראוי להפגין יותר נגד נושאים יותר בוערים.

Dark faith

New member
ומי אמר לך שמה שאתה נלחם עליו

ראוי לגיחוך? הזילזול שאתה ומשה מפגינים כלפי האמונות שלי ראוי הוא עצמו לגיחוך.

MS6

New member
מה הקשר?!

מה שאת ותמר עושות בזמנכם החופשי לא קשור אלינו... באמת רותם.. חשוב לכם בעלי חיים? סבבה.. לי חשוב ארץ ישראל ולאביחי חשוב סדר חברתי. לעומת זאת חשוב לי פחות בעלי חיים ואפילו חשוב לי קצת שלטיבטים תהיה עצמאות בסין אבל אני לא אלך לעולם להפגנות למען בעלי חיים או למען טיבט כי זה לא חשוב לי מספיק בשביל שאני ילך להפגנה בקשר לזה. זה נקרא סדר עדיפויות..

../images/Emo45.gif מסכים ...

בפעם האחרונה, אני לא אומר שזכויות בעלי חיים זה מטרה פחות נעלה מסדר חברתי. אבל עדיין כואב לי לראות אנשים שיוצאים להפגין נגד בשר זה רצח, בזמן שיש אנשים שאין לא בשר, ולא כלום לאכול ... פשוט חבל ...

Dark faith

New member
סליחה?

בשר זה רצח. אין לזה שום מילה אחרת- אתה הורג יצור חי שאתה רואה כנחות אלייך בשביל לאכול. הייתכן- תגדיר את הדבר הזה כמשהו מלבד רצח?! תאמין לי שחיי בריאים, חיי תמר בריאים (אגב תמר לא צימחונית אלא טיבעונית!), חיי אלפים בארצנו בריאים. אל תבואו בתירוצים בשר חשוב להתקיים- בולשיט...האימרה הזאתי הינה של אנשים- אנוכיים או חסרי ידע- נקודה. אם כל כך חשובה לכם ההירככיה הזאתי- בשביל שאתם תוכלי לשלוט בחייכם ובחיי אחרים- לא חסרים "נחותים" להירככיה בין בני האדם. (כמובן ציניות)

למעלה